2023. 12. 08. péntek
Mária
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a katonanői szerep

Hosz  |  2006. 03. 09., 09:40

A katonanői szekció március 9-én tartott elnökségi ülést. A Hornyák Erika szekcióelnök által vezetett - a budapesti Központi Irodán lebonyolított - rendezvényen Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök mellett dr. Hortobágyi Tibor jogi -és Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő is részt vett...

Hornyák Erika megnyitó szavai után, a szekció-elnökség ülésének elején Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök, valamint dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár - a Nőnap alkalmából - virággal köszöntötték a megjelent hölgyeket.  Ezt követően Szincsák Gyula számolt be a szakszervezet által elért eredményekről: a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórumra (HÉF) való visszatérés tapasztalatairól, a HM tárca és a szakszervezet közötti jó és hatékony együttmüködésről, a 2005 év végén aláírt illetmény-megállapodás részleteiről, így - többek között - a tavalyi és az idei többletkifizetésekről, a ruházati illetmény megemeléséről, a tiszthelyettesi vezetői pótlék és a szolgálati időpótlék bevezetésének kezdeményezéséről is. A Hosz alelnöke emellett szólt a szerződéses állomány hivatásos állományba vételi lehetőségéről, a HM tárca esélyegyenlőségi biztosával történt találkozóról, valamint a szolgálati lakás-ellátás rendszerével kapcsolatos újdonságról, a minisztérium által lízingelendő lakásokról és a HM által bérlendő albérletekről is. Az alelnök a témával kapcsolatban még hozzátette: a hozzájutás, az igénylés rendszere nem fog megváltozni. Ezt követően dr. Hortobágyi Tibor az aktuális jogi kérdésekről, a folyamatban lévő ügyekről, míg Jáger Tibor a szakszervezet és az Egység 2002 Kft. legújabb vonzó szolgáltatásairól adott tájékoztatást.

Ezt követően az alakulatoknál felmerülő problémákról egyeztetett a katonanői szekció elnöksége. Az ülésen valamennyi elnökségi tag elmondta, hogy szerinte melyek az alakulatánál legsürgősebben megoldandó problémák. A jubileumi év rendezvényeivel kapcsolatban a szekció-elnökség úgy döntött: még tavasszal fotópályázatot ír ki, emellett közös programot is szerveznek a szekció számára. Az ülésen tartalmas előadást tartott Jeszenyi Ildikó. Az elnökség póttagja a ZMNE időszerü kutatásairól beszélt, emellett - a szolnoki helyzetet bemutatva - foglalkozott a katonanői szereppel, a szolgálati helyen tapasztalható leggyakoribb konfliktusforrásokkal is. A katonanői szekció új elnökségi tagjává Marton Esztert, az MH Légierő Parancsnokságnál szolgáló szakszervezeti funkcionáriust választották.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.