2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a katonanői szerep

Hosz  |  2006. 03. 09., 09:40

A katonanői szekció március 9-én tartott elnökségi ülést. A Hornyák Erika szekcióelnök által vezetett - a budapesti Központi Irodán lebonyolított - rendezvényen Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök mellett dr. Hortobágyi Tibor jogi -és Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő is részt vett...

Hornyák Erika megnyitó szavai után, a szekció-elnökség ülésének elején Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök, valamint dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár - a Nőnap alkalmából - virággal köszöntötték a megjelent hölgyeket.  Ezt követően Szincsák Gyula számolt be a szakszervezet által elért eredményekről: a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórumra (HÉF) való visszatérés tapasztalatairól, a HM tárca és a szakszervezet közötti jó és hatékony együttmüködésről, a 2005 év végén aláírt illetmény-megállapodás részleteiről, így - többek között - a tavalyi és az idei többletkifizetésekről, a ruházati illetmény megemeléséről, a tiszthelyettesi vezetői pótlék és a szolgálati időpótlék bevezetésének kezdeményezéséről is. A Hosz alelnöke emellett szólt a szerződéses állomány hivatásos állományba vételi lehetőségéről, a HM tárca esélyegyenlőségi biztosával történt találkozóról, valamint a szolgálati lakás-ellátás rendszerével kapcsolatos újdonságról, a minisztérium által lízingelendő lakásokról és a HM által bérlendő albérletekről is. Az alelnök a témával kapcsolatban még hozzátette: a hozzájutás, az igénylés rendszere nem fog megváltozni. Ezt követően dr. Hortobágyi Tibor az aktuális jogi kérdésekről, a folyamatban lévő ügyekről, míg Jáger Tibor a szakszervezet és az Egység 2002 Kft. legújabb vonzó szolgáltatásairól adott tájékoztatást.

Ezt követően az alakulatoknál felmerülő problémákról egyeztetett a katonanői szekció elnöksége. Az ülésen valamennyi elnökségi tag elmondta, hogy szerinte melyek az alakulatánál legsürgősebben megoldandó problémák. A jubileumi év rendezvényeivel kapcsolatban a szekció-elnökség úgy döntött: még tavasszal fotópályázatot ír ki, emellett közös programot is szerveznek a szekció számára. Az ülésen tartalmas előadást tartott Jeszenyi Ildikó. Az elnökség póttagja a ZMNE időszerü kutatásairól beszélt, emellett - a szolnoki helyzetet bemutatva - foglalkozott a katonanői szereppel, a szolgálati helyen tapasztalható leggyakoribb konfliktusforrásokkal is. A katonanői szekció új elnökségi tagjává Marton Esztert, az MH Légierő Parancsnokságnál szolgáló szakszervezeti funkcionáriust választották.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-07 13:18:55
Kedves Tagtársunk! 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának...

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.