2023. 05. 28.
Csanád, Emil
: 372 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kiemelt feladatok az ügyvezetés előtt

Hosz  |  2006. 03. 13., 09:11

Március 10-én ülést tartott a Honvédszakszervezet operatív szerve, az ügyvezetés. Az eseményt a szervezet alelnöke, Szincsák Gyula, és e sorok írója vezette. A rendezvényen részt vettek a területi és szakmai ügyvivők, és meghívottként a haderőnemi titkárok, valamint a nyugállományú tagozat titkára is…..

Az ülésen Szincsák Gyula alelnök vázolta az elmúlt időszak történéseit és beszélt a soron következő feladatokról. Kiemelte, hogy a Hosz továbbra is részt vesz a különböző egyeztetéseken, szakmai tárgyalásokon, beszélt a szolgálati időpótlékkal kapcsolatos tárgyalások állásáról, a ruházati kifizetések örömteli fejleményeiről. Üdvözölte a feléledő szerződéses szekció munkáját, és a március 9-i női szekció vezetőségi ülésének pozitív hozadékait.  

Ezek után Sándor Roland pénzügyi referens részletesen beszámolt a Honvédszakszervezet költségvetésének megvalósulásáról, a zárszámadásról. Dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár a közeljövőben rendezendő programokról és tennivalókról beszélt, melyek közül hangsúlyozta a márciusi vezetői tréningek, a Szerződéses Katonák Baráti Találkozójának, a horgászverseny, a választmányi ülés, a majális, a szakmai konferencia és a futóverseny fontosságát. A következőkben Szincsák Gyula alelnök személyi kérdésekkel folytatta az ülést. Szóba került a szárazföldi és a logisztikai haderőnemi titkár személyének kérdése, bár hangsúlyozta, hogy e két tisztségre történő jelölés a haderőnemek kizárólagos kompetenciája. A megüresedett két ügyvivői tisztségre több jelölt is van. A közelgő haderőnemi gyülések egyik fő kérdése a jelöltek személye, illetve a tisztség betöltésének problematikája lesz.

Az ülés végén az alelnök egy új fogyasztói rendszer bevezetésének lehetőségét tárta az ügyvezetés elé, s hangsúlyozta, hogy ezzel a vezetői tréningen ismerkedhetnek meg a szervezet tisztségviselői.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Az Olasz Légierő és a Brit Királyi Légierő megállapodást írt alá a brit hajózók és oktatók IV. fázisú képzéséről a szardíniai Decimomannuban található Nemzetközi Repülőkiképző Iskolában.

  Háború Művészete magazin

A német-magyar szárazföldi erők együttműködése részeként Magyarországra érkezett Björn F. Schulz dandártábornok, a Bundeswehr Páncélos Iskola parancsnoka, aki május 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogatott.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.