2024. 06. 16.
Jusztin
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hírek, események, közérdekű információk

Hosz  |  2006. 03. 30., 06:48

Beindul az üdültetés

Tavasszal beindul az üdültetés a Honvédszakszervezet által bérbe vett üdülõkben. Bõvebb információkról a http://www.hsz.hu/rovatok/szolgaltatasok/udultetes cím alatt értesülhetnek. 

Kiemelt feladatok az ügyvezetés elõtt

Március 10-én ülést tartott a Honvédszakszervezet operatív szervezete, az ügyvezetés. Az eseményt a szervezet alelnöke, Szincsák Gyula, és e sorok írója vezette. A rendezvényen részt vettek a területi és szakmai ügyvivõk, és meghívottként a haderõnemi titkárok, valamint a nyugállományú tagozat titkára is.

Az ülésen Szincsák Gyula alelnök kiemelte, hogy a Hosz továbbra is részt vesz a különbözõ egyeztetéseken, szakmai tárgyalásokon, beszélt a szolgálati idõpótlékkal kapcsolatos tárgyalások állásáról, a ruházati kifizetések örömteli fejleményeirõl. Üdvözölte a feléledõ szerzõdéses szekció munkáját, és a március 9-i nõi szekció vezetõségi ülésének pozitív hozadékait.

Ezekután Sándor Roland pénzügyi referens részletesen beszámolt a Honvédszakszervezet költségvetésének megvalósulásáról, a zárszámadásról. Dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár a közeljövõben rendezendõ programokról és tennivalókról beszélt. Melyek közül hangsúlyozta a Szerzõdéses Katonák Baráti Találkozójának, a horgászverseny, az áprilisi választmányi ülés, a majális, és a futóverseny fontosságát. Az ülés végén az alelnök egy új fogyasztói rendszer bevezetésének lehetõségét tárta az ügyvezetés elé, s hangsúlyozta, hogy ezzel a vezetõi tréningen ismerkedhetnek meg a szervezet tisztségviselõi.  

Eljön a nyár – hív a tábor! 2006

Sok éves hagyományainknak megfelelõen idén nyáron is lesz lehetõség a Hosz tagok gyermekeinek a manapság megszokottnál kétszer hosszabb – és így is csak fele annyiba kerülõ – tartalmas táborokba menni. A sajnálatos módon árván maradt „Hosz gyermekeket“ ingyenesen fogadjuk. A konkrét programokról, az elhelyezésrõl, felszerelésrõl, étkezésrõl, vagyis bármirõl a 70/334-9897-es telefonszámon lehet érdeklõdni, – és persze jelentkezni a táborokba! Kérjük a Hosz igazolvány számát.

1. Sárospatak,- „Kuruc tábor“

          2006.06.21. – 07.02.

2. Kaposvár – Deseda tó

          „Nagyon nomád tábor“

          2006.07.05. – 07.30.

3. Kecskemét – Helvécia

          „Íjász-lövész tábor“

          2006.08.05. – 08.20.

Elsõsorban 8-12 éveseket várunk, de edzett ifjabb is jöhet; idõsebbek – szülõk, nagyszülõk – pedig jöhetnek segíteni!

A szervezõ 017-es ny.á. csoport nevében sok szeretettel: Metzger István (Pipu) 

Internetes közvéleménykutatás - márciusi kérdéseink

Szolgálati idõpótlék

Kérdés: Milyen legyen a szolgálati idõpótlék?

Szavazatok száma: 321 

Válaszok:

‑279 (86%) A tényleges katonai szolgálatban töltött idõ arányában, egységesen növekvõ

‑24 (7%) A tényleges katonai szolgálatban töltött idõ arányában, beosztástól függõen növekvõ

‑4 (1%) Az adott beosztásban eltöltött idõ arányában, egységesen növekvõ

‑0 (0%) Az adott beosztásban eltöltött idõ arányában, beosztástól függõen növekvõ

‑14 (4%) Nem értek egyet a szolgálati idõpótlék bevezetésével

LEGYEN-E KÜLÖNBSÉG A SZERZÕDÉSES ÉS A HIVATÁSOS KATONA SZOLGÁLATI IDÕPÓTLÉKA KÖZÖTT?

Szavazatok száma: 2040

Válaszok:

Igen           951 fõ (46%)

Nem          987 fõ (48%)

Nem tudom                   102 fõ (5%) 

Eredmények 2006. március 22. 

II. KATONAMOTOROS TALÁLKOZÓ

A június 30-július 2 közötti találkozó a 2005. évi kalocsai rendezvény folytatása, ami reményeink szerint igen jó visszhangra talált a résztvevõk körében. Sok tekintetben más lesz az idei esemény, annál is inkább, mert a kezdeti botladozásokon túl vagyunk és ma már rendelkezünk némi tapasztalattal!

A találkozó helyszíne a szabadszállási laktanya sportpályája. Érkezés péntek délután, regisztrálás, táborépítés, este némi összekovácsolódás. Szombat reggel  a túrán résztvevõk 08.00-kor gyülekeznek a laktanyával szembeni emlékhelynél, ott virágokat helyezünk el, átvonulunk a tájházhoz, ahol megreggelizünk /lángossütés, stb./.  Ezt követõen oszlopképzés, a következõ állomás  Kerekegyháza, a Pongrácz Major, ahol megtekinthetünk egy hamisítatlan kiskunsági csikós parádét, és egy külön a mi számunkra rendezett 1848-as honvéd huszár- és lovastüzér bemutatót! A következõ állomás Kunadacs-Horgásztó, ahol szintén számos látnivaló van, itt lehetõség nyílik ebédelni, stb. A túra Kunszentmiklós érintésével folytatódik, számításaink szerint kb. 16.00. óra magasságában ér véget, amikor is a város határában bevárjuk egymást  és a városi felvonulást követõen visszatérünk a táborba.

Szerencsénk van, mert a találkozó /véletlenül/ egybeesik a Szabadszállási napok rendezvényeivel, így reményeink szerint, /egyeztetés alatt!/ a karszalagunkat belépõként használva, részt vehetünk a város fõterén rendezendõ élõ koncerteken, rendezvényeken. A vasárnapi programot szándékosan nem ismertetjük, aki már járt katonaemberek között, pláne motorosok között, az tudja, aki nem, az meg hadd tapasztalja meg!  Részvételi díj: 1500 Ft/Fõ. A  találkozó részletein természetesen még sok a tennivaló, de szeretnénk idõben felkelteni a figyelmet, hiszen köztudottan mindenki szervezi a nyári programjait . Kívánunk mindenkinek jó motoros idõt, balesetmentes vezetést!

A rendezõség nevében: Dobai István ny. törzszászlós

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legnagyobb nemzetközi légitársaság újabb jelentős lépést tett a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért. Az Emirates több más járatához hasonlóan, már a Szingapúrból induló repülőgépeit is környezetkímélőbb üzemanyaggal üzemelteti.

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.