2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hírek, események, közérdekű információk

Hosz  |  2006. 03. 30., 06:48

Beindul az üdültetés

Tavasszal beindul az üdültetés a Honvédszakszervezet által bérbe vett üdülõkben. Bõvebb információkról a http://www.hsz.hu/rovatok/szolgaltatasok/udultetes cím alatt értesülhetnek. 

Kiemelt feladatok az ügyvezetés elõtt

Március 10-én ülést tartott a Honvédszakszervezet operatív szervezete, az ügyvezetés. Az eseményt a szervezet alelnöke, Szincsák Gyula, és e sorok írója vezette. A rendezvényen részt vettek a területi és szakmai ügyvivõk, és meghívottként a haderõnemi titkárok, valamint a nyugállományú tagozat titkára is.

Az ülésen Szincsák Gyula alelnök kiemelte, hogy a Hosz továbbra is részt vesz a különbözõ egyeztetéseken, szakmai tárgyalásokon, beszélt a szolgálati idõpótlékkal kapcsolatos tárgyalások állásáról, a ruházati kifizetések örömteli fejleményeirõl. Üdvözölte a feléledõ szerzõdéses szekció munkáját, és a március 9-i nõi szekció vezetõségi ülésének pozitív hozadékait.

Ezekután Sándor Roland pénzügyi referens részletesen beszámolt a Honvédszakszervezet költségvetésének megvalósulásáról, a zárszámadásról. Dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár a közeljövõben rendezendõ programokról és tennivalókról beszélt. Melyek közül hangsúlyozta a Szerzõdéses Katonák Baráti Találkozójának, a horgászverseny, az áprilisi választmányi ülés, a majális, és a futóverseny fontosságát. Az ülés végén az alelnök egy új fogyasztói rendszer bevezetésének lehetõségét tárta az ügyvezetés elé, s hangsúlyozta, hogy ezzel a vezetõi tréningen ismerkedhetnek meg a szervezet tisztségviselõi.  

Eljön a nyár – hív a tábor! 2006

Sok éves hagyományainknak megfelelõen idén nyáron is lesz lehetõség a Hosz tagok gyermekeinek a manapság megszokottnál kétszer hosszabb – és így is csak fele annyiba kerülõ – tartalmas táborokba menni. A sajnálatos módon árván maradt „Hosz gyermekeket“ ingyenesen fogadjuk. A konkrét programokról, az elhelyezésrõl, felszerelésrõl, étkezésrõl, vagyis bármirõl a 70/334-9897-es telefonszámon lehet érdeklõdni, – és persze jelentkezni a táborokba! Kérjük a Hosz igazolvány számát.

1. Sárospatak,- „Kuruc tábor“

          2006.06.21. – 07.02.

2. Kaposvár – Deseda tó

          „Nagyon nomád tábor“

          2006.07.05. – 07.30.

3. Kecskemét – Helvécia

          „Íjász-lövész tábor“

          2006.08.05. – 08.20.

Elsõsorban 8-12 éveseket várunk, de edzett ifjabb is jöhet; idõsebbek – szülõk, nagyszülõk – pedig jöhetnek segíteni!

A szervezõ 017-es ny.á. csoport nevében sok szeretettel: Metzger István (Pipu) 

Internetes közvéleménykutatás - márciusi kérdéseink

Szolgálati idõpótlék

Kérdés: Milyen legyen a szolgálati idõpótlék?

Szavazatok száma: 321 

Válaszok:

‑279 (86%) A tényleges katonai szolgálatban töltött idõ arányában, egységesen növekvõ

‑24 (7%) A tényleges katonai szolgálatban töltött idõ arányában, beosztástól függõen növekvõ

‑4 (1%) Az adott beosztásban eltöltött idõ arányában, egységesen növekvõ

‑0 (0%) Az adott beosztásban eltöltött idõ arányában, beosztástól függõen növekvõ

‑14 (4%) Nem értek egyet a szolgálati idõpótlék bevezetésével

LEGYEN-E KÜLÖNBSÉG A SZERZÕDÉSES ÉS A HIVATÁSOS KATONA SZOLGÁLATI IDÕPÓTLÉKA KÖZÖTT?

Szavazatok száma: 2040

Válaszok:

Igen           951 fõ (46%)

Nem          987 fõ (48%)

Nem tudom                   102 fõ (5%) 

Eredmények 2006. március 22. 

II. KATONAMOTOROS TALÁLKOZÓ

A június 30-július 2 közötti találkozó a 2005. évi kalocsai rendezvény folytatása, ami reményeink szerint igen jó visszhangra talált a résztvevõk körében. Sok tekintetben más lesz az idei esemény, annál is inkább, mert a kezdeti botladozásokon túl vagyunk és ma már rendelkezünk némi tapasztalattal!

A találkozó helyszíne a szabadszállási laktanya sportpályája. Érkezés péntek délután, regisztrálás, táborépítés, este némi összekovácsolódás. Szombat reggel  a túrán résztvevõk 08.00-kor gyülekeznek a laktanyával szembeni emlékhelynél, ott virágokat helyezünk el, átvonulunk a tájházhoz, ahol megreggelizünk /lángossütés, stb./.  Ezt követõen oszlopképzés, a következõ állomás  Kerekegyháza, a Pongrácz Major, ahol megtekinthetünk egy hamisítatlan kiskunsági csikós parádét, és egy külön a mi számunkra rendezett 1848-as honvéd huszár- és lovastüzér bemutatót! A következõ állomás Kunadacs-Horgásztó, ahol szintén számos látnivaló van, itt lehetõség nyílik ebédelni, stb. A túra Kunszentmiklós érintésével folytatódik, számításaink szerint kb. 16.00. óra magasságában ér véget, amikor is a város határában bevárjuk egymást  és a városi felvonulást követõen visszatérünk a táborba.

Szerencsénk van, mert a találkozó /véletlenül/ egybeesik a Szabadszállási napok rendezvényeivel, így reményeink szerint, /egyeztetés alatt!/ a karszalagunkat belépõként használva, részt vehetünk a város fõterén rendezendõ élõ koncerteken, rendezvényeken. A vasárnapi programot szándékosan nem ismertetjük, aki már járt katonaemberek között, pláne motorosok között, az tudja, aki nem, az meg hadd tapasztalja meg!  Részvételi díj: 1500 Ft/Fõ. A  találkozó részletein természetesen még sok a tennivaló, de szeretnénk idõben felkelteni a figyelmet, hiszen köztudottan mindenki szervezi a nyári programjait . Kívánunk mindenkinek jó motoros idõt, balesetmentes vezetést!

A rendezõség nevében: Dobai István ny. törzszászlós

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Az utazás mindig élményekkel teli kaland, amikor végre kiszakadhatunk a mindennapok rutinjából és átadhatjuk magunkat a felfedezés örömének. A Budapest Airport számára épp ezért fontos, hogy a repülőtéri folyamatok mindenki számára stresszmentesek legyenek.

  Háború Művészete magazin

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.