2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a katonanői szerep

Hosz  |  2006. 03. 30., 06:54

A katonanõi szekció március 9-én tartott elnökségi ülést. A Hornyák Erika szekcióelnök által vezetett – a budapesti központi irodán lebonyolított – rendezvényen Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök mellett dr. Hortobágyi Tibor jogi- és Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivõ is részt vett...

Hornyák Erika megnyitó szavai után, a szekció-elnökség ülésének elején Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök, valamint dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár – a Nõnap alkalmából – virággal köszöntötték a megjelent hölgyeket.  Ezt követõen Szincsák Gyula számolt be a szakszervezet által elért eredményekrõl: a Honvédelmi Érdekegyeztetõ Fórumra (HÉF) való visszatérés tapasztalatairól, a HM és a szakszervezet közötti jó és hatékony együttmûködésrõl, a 2005 év végén aláírt illetmény-megállapodás részleteirõl, így – többek között – a tavalyi és az idei többletkifizetésekrõl, a ruházati illetmény megemelésérõl, a tiszthelyettesi vezetõi pótlék és a szolgálati idõpótlék bevezetésének kezdeményezésérõl is. A Hosz alelnöke emellett szólt a szerzõdéses állomány hivatásos állományba vételi lehetõségérõl, a tárca esélyegyenlõségi biztosával történt találkozóról, valamint a szolgálati lakás-ellátás rendszerével kapcsolatos újdonságról, a minisztérium által lízingelendõ lakásokról és a HM által biztosított albérletekrõl is. Az alelnök a témával kapcsolatban még hozzátette: a hozzájutás, az igénylés rendszere nem fog megváltozni. Ezt követõen dr. Hortobágyi Tibor az aktuális jogi kérdésekrõl, a folyamatban lévõ ügyekrõl, míg Jáger Tibor a szakszervezet és az Egység 2002 Kft. legújabb vonzó szolgáltatásairól adott tájékoztatást.

Ezt követõen az alakulatoknál felmerülõ problémákról egyeztetett a katonanõi szekció elnöksége. Az ülésen valamennyi elnökségi tag elmondta, hogy szerinte melyek az alakulatánál legsürgõsebben megoldandó problémák. A jubileumi év rendezvényeivel kapcsolatban a szekció-elnökség úgy döntött: még tavasszal fotópályázatot ír ki, emellett közös programot is szerveznek a szekció számára. Az ülésen tartalmas elõadást tartott Jeszenyi Ildikó. Az elnökség póttagja a ZMNE idõszerû kutatásairól beszélt, emellett – a szolnoki helyzetet bemutatva – foglalkozott a katonanõi szereppel, a szolgálati helyen tapasztalható leggyakoribb konfliktusforrásokkal is. A katonanõi szekció új elnökségi tagjává Marton Esztert, az MH Légierõ Parancsnokságnál szolgáló szakszervezeti funkcionáriust választották.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.