2023. 06. 01. csütörtök
Tünde
: 371 Ft   : 348 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Juhász Ferenc bevallása

Hosz  |  2004. 02. 04., 19:05

A politikusok jó része - legalább is papíron - sem ingó, sem ingatlanvagyonnal nem rendelkezik, míg mások többszörös ház-, illetve bankbetét-tulajdonosok. Van olyan politikus, aki egyetlen évben 19 ingatlant kapott ajándékba. A Magyar Hírlap február 4-i számában megjelent cikkből a honvédelmi miniszterről szóló részt idézzük fel... 

Juhász Ferenc honvédelmi miniszter tavaly júniusban - az ellenzék emlékezetes támadásai közepette lett háztulajdonos. Az általa egyharmadrészben tulajdonolt 641 négyzetméteres Lejtő utcai ingatlant - mint azt a tárcavezető külön is feltüntette bevallásában - korábbi lakása eladásából, a szüleitől kapott támogatásból, megtakarításaiból valamint 15 milliós bankhitelből finanszírozta. A képviselőként és miniszterként is járó laptop és mobiltelefon mellett Juhásznak szolgálati autó és lakás is jár. Bár a sokat firtatott házvásárlás ügyében a tárcavezető korábban vagyonvizsgálati eljárást kezdeményezett maga ellen, a Fidesz továbbra sem elégedett a miniszter a vétellel kapcsolatos magyarázatával. A miniszter a párt szerint 14 millió forint előteremtésének mikéntjével adós, ezért a képviselőcsoport újabb vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez ellene. Az ügylet kapcsán a frakció felhívta a figyelmet egy újabb "érdekességre" is: a február 3-ai, vagyis tegnapi tuljadoni lapon a házvásárláskor eladott és annak árába beszámított ingatlan továbbra is Juhász és felesége nevén szerepel.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

„Katonáink ismét hősiesen teljesítették kötelességüket” – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter május 30-án, Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.