2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Juhász Ferenc bevallása

Hosz  |  2004. 02. 04., 19:05

A politikusok jó része - legalább is papíron - sem ingó, sem ingatlanvagyonnal nem rendelkezik, míg mások többszörös ház-, illetve bankbetét-tulajdonosok. Van olyan politikus, aki egyetlen évben 19 ingatlant kapott ajándékba. A Magyar Hírlap február 4-i számában megjelent cikkből a honvédelmi miniszterről szóló részt idézzük fel... 

Juhász Ferenc honvédelmi miniszter tavaly júniusban - az ellenzék emlékezetes támadásai közepette lett háztulajdonos. Az általa egyharmadrészben tulajdonolt 641 négyzetméteres Lejtő utcai ingatlant - mint azt a tárcavezető külön is feltüntette bevallásában - korábbi lakása eladásából, a szüleitől kapott támogatásból, megtakarításaiból valamint 15 milliós bankhitelből finanszírozta. A képviselőként és miniszterként is járó laptop és mobiltelefon mellett Juhásznak szolgálati autó és lakás is jár. Bár a sokat firtatott házvásárlás ügyében a tárcavezető korábban vagyonvizsgálati eljárást kezdeményezett maga ellen, a Fidesz továbbra sem elégedett a miniszter a vétellel kapcsolatos magyarázatával. A miniszter a párt szerint 14 millió forint előteremtésének mikéntjével adós, ezért a képviselőcsoport újabb vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez ellene. Az ügylet kapcsán a frakció felhívta a figyelmet egy újabb "érdekességre" is: a február 3-ai, vagyis tegnapi tuljadoni lapon a házvásárláskor eladott és annak árába beszámított ingatlan továbbra is Juhász és felesége nevén szerepel.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.