2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Visszhangok a rendezvényről

Hosz  |  2006. 03. 30., 07:27

Fapál László, a HM közigazgatási államtitkára:

Szakszervezeti tagként a régi Hosz tagok személyes ismerõseim, s így ez a rendezvény is alkalom volt a velük való találkozásra. Úgy gondolom: a korábbi szakszervezetet könnyebb volt vezetni, hiszen a tagság létszáma sokkal kisebb volt – a színvonalas szolgáltatások azonban rendkívül vonzóvá tették a szervezetet a katonák körében. Ehhez, s a jubileumhoz is gratulálok, ám nem leplezhetem el aggodalmamat sem. A gigantikus szervezeteken belül elõbb-utóbb több érdek feszül egymásnak - félek, hogy egy megosztó erõ esetleg lerombolja ezt a jól felépített, s kitûnõen funkcionáló szervezetet.

Mészáros Géza, a Honvédszakszervezet elnöke:

Ez a rendezvény méltó volt a jubileumi évhez, a résztvevõk a visszajelzések alapján jól érezték magukat – nekünk, vezetõknek pedig örömteli élmény volt, hogy fontosnak tartották személyes jelenlétükkel is megadni az esemény rangját.

Az elõzõ felvetésre reagálva: a szakszervezet vezetése egyetért abban, hogy e nagy létszámú szervezetet valóban másképp kell már mûködtetni, irányítani. Eltérõek lehetnek a hivatásos és szerzõdéses katonák érdekei – ezek artikulálása részünkrõl viszont vállalható. A látszólagos ellentmondások és feszültségek egységes és jól átgondolt munkával feloldhatók. A hazai és nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy még a széles alapú és szakmaiságú konföderációk is eredményes érdekvédelmi munkát fejthetnek ki. A Honvédszakszervezet szerencsés helyzetben van ebbõl az aspektusból szemlélve, mert csak egy szakma, egy hivatás érdekeit kell képviselnie.

Sörös István, a Hosz korábbi elnöke:

Amiben a szervezet megalakulásakor még csak bízhattam, az ma már valóság: örömmel tölt el, hogy ilyen nagy és eredményes szervezetté vált a Hosz. Sokan – s velük együtt én is – persze úgy gondolják: a sikert csak fokozhatná, ha napjainkban ötvenezer magyar katona felét képviselhetné a Hosz. Az eredeti célt ettõl függetlenül elértük: ma már nem lehet kétséges, hogy a katona is hozzájuthat mindahhoz, melyet számára jogszabályok biztosítanak – ez a rendszerváltáskor szinte elképzelhetetlen volt, s itt érhetõ tetten a Hosz helye, szerepe, érdekvédelmi funkciója. Ettõl függetlenül mindenkinek úgy kell végezni a Magyar Honvédségen belül a munkát, hogy az a jogszabályoknak megfeleljen, és egyértelmûvé kell azt is tenni, hogy ezeket nem lehet áthágni. S bár valóban elértük, hogy a katona egyenruhás állampolgár, mégis azt hiszem: a jövõben is jócskán lesz feladatuk a katonai érdekvédõknek.

Breuer László, a HODOSZ vezetõ titkára:

Öröm ilyen körben is találkozni a kollégákkal, s remélem, a jövõben gyakrabban nyílik erre lehetõség. Közel húsz éve foglalkozom érdekvédelmi munkával, ezért a Hosz sikere számomra is fontos és örvendetes. Felemelõ ez a nap, kitûnõ a program, a szervezõk rutinosan és magas szinten oldották meg feladataikat.

Kiss József zászlós, Janicska Zsolt zászlós és Huszár Zoltán fõtörzsõrmester – „civilben” szakszervezeti csoportvezetõk – feleségeikkel Medináról érkeztek a jubileumi rendezvényre. Valamennyien tíz éve tagjai a szakszervezetnek, és rendszeresen részt vesznek a helyi és az országos Hosz programokon. Mint elmondták, parancsnokuk, Lakatos Tibor mérnök õrnagy maga is aktív Hosz tag, s a rendezvényre történõ utazáshoz gépkocsit biztosított beosztottjainak.

– Az est méltó volt a jubileumi év nyitányához, s jellemzõ a színvonalra, hogy a közel négyórás program szinte elrepült – észre sem vettük az idõ múlását. Az amatõr és profi szereplõk egyaránt nívós produkciót nyújtottak – várjuk a következõ eseményt, amelyre természetesen szintén ellátogatunk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.