2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyílt levél a www.index.hu főszerkesztőjének

Hosz  |  2006. 04. 26., 08:14

Tisztelt Főszerkesztő Úr! A Honvédszakszervezet, a Magyar Honvédség 12 ezer katonát reprezentáló, katona-szakszervezete. Mint a katonákat képviselő érdekvédelmi szerv, nem mehetünk el szó nélkül  2006. április 24-én Bohus Péter és Kárpáti Márton által jegyzett „Gráf és Juhász maradhat” című cikkük, a honvédséget becsmérlő sorai mellett. Az említett cikk „Juhász maradhat díszminiszter” alcím első bekezdésének utolsó sorai méltán sértheti miniszterünket, de ami számunkra igazán fontos, bennünket katonákat is....

Érthetetlen és elfogadhatatlan számunkra, hogy egy országosan ismert és elismert internetes portál ilyen hangnemben minősítse Magyarország hadseregét és az azt irányító minisztériumot. A cikk megjelenésekor és ebben a pillanatban is több ezer katona éjt nappallá téve védi a gátakat. A média attól hangos, hogy milyen katasztrofális az árvízhelyzet, és a tudósításokban szinte kizárólag csak katonákat látni a gátakon. Kollégáink több mint két hete családjuktól távol, rendkívüli körülmények között mindent megtesznek azért, hogy a Tisza és a Körösök mentén élők nyugodtan hajtsák álomra fejüket, hogy ne vigyen mindent el a víz. A munka rendkívül szervezetten folyik és számtalan esetben csak a honvédség erőinek köszönhető a katasztrófa elkerülése. Tudni kell, hogy jelenleg a Magyar Honvédség az egyetlen olyan szervezett erő Magyarországon, mely megfelelő számú személyi állománnyal és technikai eszközzel rendelkezik egy katasztrófahelyzet elhárításához. Bizton állíthatjuk, a katonákra számíthat az ország. A honvédség megvédi a lakosságot, még akkor is, ha egyes médiumok lekicsinylően beszélnek is róla. Az ilyen és ehhez hasonló újságírói megnyilvánulások azok, amelyek megnyirbálhatják a honvédő szervbe vetett közbizalmat.

Tudjuk azt, hogy napjainkban nem kell közvetlen közelünkben háborútól félni. Azonban mily gyorsan elfelejtettük a délszláv helyzet okozta riadalmat, és azt, hogy a katonákat akkor igencsak megbecsülték déli határaink mentén. Most nem kezdünk el írni a külföldi katonai szerepvállalásunk fontosságáról, de látni kell azt is, hogy határainktól több száz vagy több ezer kilométerre katonák sokasága életét kockára téve védi a demokráciát. Azért, hogy pesti irodáinkban nyugodtan dolgozhassunk, honfitársaink, kollégáink küzdenek a természet erőivel. Tudjuk, hogy az árvíz megint levonul, azonban az is bizonyos, hogy jön majd újabb, és napjaink történései bebizonyították: a honvédség nélkül nem tudunk úrrá lenni rajta.

Kérjük Főszerkesztő urat, hogy levelünket jelentesse meg portáljukon. Ezt a levelet a Honvédszakszervezet honlapján a www.hsz.hu –n is megjelentetjük.

Budapest, 2006. április 25. 

                                                                                Tisztelettel:

                                                            A Honvédszakszervezet vezetése

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.