2024. 06. 14. péntek
Vazul
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyílt levél a www.index.hu főszerkesztőjének

Hosz  |  2006. 04. 26., 08:14

Tisztelt Főszerkesztő Úr! A Honvédszakszervezet, a Magyar Honvédség 12 ezer katonát reprezentáló, katona-szakszervezete. Mint a katonákat képviselő érdekvédelmi szerv, nem mehetünk el szó nélkül  2006. április 24-én Bohus Péter és Kárpáti Márton által jegyzett „Gráf és Juhász maradhat” című cikkük, a honvédséget becsmérlő sorai mellett. Az említett cikk „Juhász maradhat díszminiszter” alcím első bekezdésének utolsó sorai méltán sértheti miniszterünket, de ami számunkra igazán fontos, bennünket katonákat is....

Érthetetlen és elfogadhatatlan számunkra, hogy egy országosan ismert és elismert internetes portál ilyen hangnemben minősítse Magyarország hadseregét és az azt irányító minisztériumot. A cikk megjelenésekor és ebben a pillanatban is több ezer katona éjt nappallá téve védi a gátakat. A média attól hangos, hogy milyen katasztrofális az árvízhelyzet, és a tudósításokban szinte kizárólag csak katonákat látni a gátakon. Kollégáink több mint két hete családjuktól távol, rendkívüli körülmények között mindent megtesznek azért, hogy a Tisza és a Körösök mentén élők nyugodtan hajtsák álomra fejüket, hogy ne vigyen mindent el a víz. A munka rendkívül szervezetten folyik és számtalan esetben csak a honvédség erőinek köszönhető a katasztrófa elkerülése. Tudni kell, hogy jelenleg a Magyar Honvédség az egyetlen olyan szervezett erő Magyarországon, mely megfelelő számú személyi állománnyal és technikai eszközzel rendelkezik egy katasztrófahelyzet elhárításához. Bizton állíthatjuk, a katonákra számíthat az ország. A honvédség megvédi a lakosságot, még akkor is, ha egyes médiumok lekicsinylően beszélnek is róla. Az ilyen és ehhez hasonló újságírói megnyilvánulások azok, amelyek megnyirbálhatják a honvédő szervbe vetett közbizalmat.

Tudjuk azt, hogy napjainkban nem kell közvetlen közelünkben háborútól félni. Azonban mily gyorsan elfelejtettük a délszláv helyzet okozta riadalmat, és azt, hogy a katonákat akkor igencsak megbecsülték déli határaink mentén. Most nem kezdünk el írni a külföldi katonai szerepvállalásunk fontosságáról, de látni kell azt is, hogy határainktól több száz vagy több ezer kilométerre katonák sokasága életét kockára téve védi a demokráciát. Azért, hogy pesti irodáinkban nyugodtan dolgozhassunk, honfitársaink, kollégáink küzdenek a természet erőivel. Tudjuk, hogy az árvíz megint levonul, azonban az is bizonyos, hogy jön majd újabb, és napjaink történései bebizonyították: a honvédség nélkül nem tudunk úrrá lenni rajta.

Kérjük Főszerkesztő urat, hogy levelünket jelentesse meg portáljukon. Ezt a levelet a Honvédszakszervezet honlapján a www.hsz.hu –n is megjelentetjük.

Budapest, 2006. április 25. 

                                                                                Tisztelettel:

                                                            A Honvédszakszervezet vezetése

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legnagyobb nemzetközi légitársaság újabb jelentős lépést tett a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért. Az Emirates több más járatához hasonlóan, már a Szingapúrból induló repülőgépeit is környezetkímélőbb üzemanyaggal üzemelteti.

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.