2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Illetményfejlesztés - Elmaradt az egyeztetés

Hosz  |  2004. 02. 05., 18:34

Február 5-én kellett volna megtartani azt, a HM és HOSZ közötti egyeztetést, melynek a 2004. évi illetményfejlesztés lett volna az egyetlen témája...

A Honvédszakszervezet már régóta várta az illetményfejlesztéssel kapcsolatos - munkaadói és munkavállalói oldalak közötti - tárgyalások beindulását. Azonban sajnálatos módon a HM – indoklás nélkül – az utolsó pillanatban lemondta a február 5-i egyeztetést. 

A HOSZ reméli, hogy nem a Kormány HM-et is érintő megszorító intézkedései állnak az ügy hátterében. Farkas László szerint amennyiben mégis ezek a financiális korlátozások hátráltatják a tárgyalásokat, akkor azok beláthatatlan következményekkel járnának. A HOSZ elnöke az üggyel kapcsolatban veszélyeztetve érzi mind a személyi juttatások, mind pedig a haderőreform sikerét is. A szakszervezet emellett az önkéntes haderőre történő átállást is kétségesnek tartja.

A katonák reprezentatív szakszervezete reményét fejezi ki, hogy a szaktárca mihamarabb új időpontot ajánl a tárgyalások folytatására.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.