2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Üdülővendégek Békésszentandráson

Hosz  |  2006. 05. 31., 06:34

Május 8-án megérkeztek az első vendégek Békésszentandrásra, a Honvédszakszervezet üdülõjébe...

– Aki idejön pihenni, az jól fogja érezni magát – mindenkinek csak ajánlhatjuk! Csend és nyugalom van, ideálisak a körülmények, éjjel-nappal horgászunk, emellett sokat sétálunk, de még a hátralévõ napokban kirándulni és kerékpározni is szeretnénk – mondják a kecskeméti Szentgyörgyi Dezsõ Repülõbázison szolgáló, a kemény munka után kikapcsolódni vágyó szakszervezeti tagok.

Kecskemét felõl a 44-es úton, Békéscsaba felé haladva, a Békésszentandrás végét jelzõ tábla után jobbra kanyarodva, büfé felirat és kedves vendéglátók jelzik: érdemes betérni a Honvédszakszervezet üdülõjébe.

A büfében üdítõ, kávé, mindenféle zöldség és gyümölcs, jégkrém, hideg sör, melegszendvics és hamburger is kapható.

Az elsõ turnusban négy barát: Patik Anikó és Lejer Zoltán, valamint Deliné Gonda Marianna és férje használja ki a békésszentandrási üdülõ nyújtotta lehetõségeket. – Már csak a szerencse hiányzik, ugyanis halat még nem fogtunk, de minden esélyt és idõt kihasználunk május 14-ig tartó itt tartózkodásunk alatt – mondja Lejer Zoltán szerzõdéses szakaszvezetõ.

A négyszemélyes faházakban 2 hálóhelyiség, konyha, tusoló és mellékhelyiség szolgálja ki a pihenni vágyók igényeit. A kecskeméti fiatalok hamar berendezkedtek, önellátóak, amikor éppen nem horgásznak, akkor sokat beszélgetnek, illetve tévéznek.

Nagy Gábor, aki 1972-óta gondnoka az üdülõnek, elmondta: 2003-2005 között nem volt vendég az üdülõben, így sok tennivaló akadt a turnuskezdés elõtt.

- Mire az idei elsõ üdülõvendégek megérkeztek, a járda aszfaltozásán kívül minden kisebb-nagyobb felújítási munkálatot - többek között az esõcsatornák kijavítását, a külsõ-belsõ meszelést, valamint a közmûvesítést is - elvégeztük már.

A békésszentandrási Hosz üdülõ októberig várja vendégeit.

A Hosz tagok számára 4000 Ft/faház/éj+IFA, az FRDÉSZ-tagjainak 5000 Ft/faház/éj+IFA, míg a külsõs, kereskedelmi vendégeknek 6000 Ft/faház/éj+IFA a térítési díj.

Aki igazi kikapcsolódásra, horgászásra, csendre és nyugalomra vágyik, az pihenjen Békésszentandráson, a Hosz üdülõjében!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.