2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Üdülővendégek Békésszentandráson

Hosz  |  2006. 05. 31., 06:34

Május 8-án megérkeztek az első vendégek Békésszentandrásra, a Honvédszakszervezet üdülõjébe...

– Aki idejön pihenni, az jól fogja érezni magát – mindenkinek csak ajánlhatjuk! Csend és nyugalom van, ideálisak a körülmények, éjjel-nappal horgászunk, emellett sokat sétálunk, de még a hátralévõ napokban kirándulni és kerékpározni is szeretnénk – mondják a kecskeméti Szentgyörgyi Dezsõ Repülõbázison szolgáló, a kemény munka után kikapcsolódni vágyó szakszervezeti tagok.

Kecskemét felõl a 44-es úton, Békéscsaba felé haladva, a Békésszentandrás végét jelzõ tábla után jobbra kanyarodva, büfé felirat és kedves vendéglátók jelzik: érdemes betérni a Honvédszakszervezet üdülõjébe.

A büfében üdítõ, kávé, mindenféle zöldség és gyümölcs, jégkrém, hideg sör, melegszendvics és hamburger is kapható.

Az elsõ turnusban négy barát: Patik Anikó és Lejer Zoltán, valamint Deliné Gonda Marianna és férje használja ki a békésszentandrási üdülõ nyújtotta lehetõségeket. – Már csak a szerencse hiányzik, ugyanis halat még nem fogtunk, de minden esélyt és idõt kihasználunk május 14-ig tartó itt tartózkodásunk alatt – mondja Lejer Zoltán szerzõdéses szakaszvezetõ.

A négyszemélyes faházakban 2 hálóhelyiség, konyha, tusoló és mellékhelyiség szolgálja ki a pihenni vágyók igényeit. A kecskeméti fiatalok hamar berendezkedtek, önellátóak, amikor éppen nem horgásznak, akkor sokat beszélgetnek, illetve tévéznek.

Nagy Gábor, aki 1972-óta gondnoka az üdülõnek, elmondta: 2003-2005 között nem volt vendég az üdülõben, így sok tennivaló akadt a turnuskezdés elõtt.

- Mire az idei elsõ üdülõvendégek megérkeztek, a járda aszfaltozásán kívül minden kisebb-nagyobb felújítási munkálatot - többek között az esõcsatornák kijavítását, a külsõ-belsõ meszelést, valamint a közmûvesítést is - elvégeztük már.

A békésszentandrási Hosz üdülõ októberig várja vendégeit.

A Hosz tagok számára 4000 Ft/faház/éj+IFA, az FRDÉSZ-tagjainak 5000 Ft/faház/éj+IFA, míg a külsõs, kereskedelmi vendégeknek 6000 Ft/faház/éj+IFA a térítési díj.

Aki igazi kikapcsolódásra, horgászásra, csendre és nyugalomra vágyik, az pihenjen Békésszentandráson, a Hosz üdülõjében!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.