2023. 12. 04. hétfő
Barbara, Borbála
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Üdülővendégek Békésszentandráson

Hosz  |  2006. 05. 31., 06:34

Május 8-án megérkeztek az első vendégek Békésszentandrásra, a Honvédszakszervezet üdülõjébe...

– Aki idejön pihenni, az jól fogja érezni magát – mindenkinek csak ajánlhatjuk! Csend és nyugalom van, ideálisak a körülmények, éjjel-nappal horgászunk, emellett sokat sétálunk, de még a hátralévõ napokban kirándulni és kerékpározni is szeretnénk – mondják a kecskeméti Szentgyörgyi Dezsõ Repülõbázison szolgáló, a kemény munka után kikapcsolódni vágyó szakszervezeti tagok.

Kecskemét felõl a 44-es úton, Békéscsaba felé haladva, a Békésszentandrás végét jelzõ tábla után jobbra kanyarodva, büfé felirat és kedves vendéglátók jelzik: érdemes betérni a Honvédszakszervezet üdülõjébe.

A büfében üdítõ, kávé, mindenféle zöldség és gyümölcs, jégkrém, hideg sör, melegszendvics és hamburger is kapható.

Az elsõ turnusban négy barát: Patik Anikó és Lejer Zoltán, valamint Deliné Gonda Marianna és férje használja ki a békésszentandrási üdülõ nyújtotta lehetõségeket. – Már csak a szerencse hiányzik, ugyanis halat még nem fogtunk, de minden esélyt és idõt kihasználunk május 14-ig tartó itt tartózkodásunk alatt – mondja Lejer Zoltán szerzõdéses szakaszvezetõ.

A négyszemélyes faházakban 2 hálóhelyiség, konyha, tusoló és mellékhelyiség szolgálja ki a pihenni vágyók igényeit. A kecskeméti fiatalok hamar berendezkedtek, önellátóak, amikor éppen nem horgásznak, akkor sokat beszélgetnek, illetve tévéznek.

Nagy Gábor, aki 1972-óta gondnoka az üdülõnek, elmondta: 2003-2005 között nem volt vendég az üdülõben, így sok tennivaló akadt a turnuskezdés elõtt.

- Mire az idei elsõ üdülõvendégek megérkeztek, a járda aszfaltozásán kívül minden kisebb-nagyobb felújítási munkálatot - többek között az esõcsatornák kijavítását, a külsõ-belsõ meszelést, valamint a közmûvesítést is - elvégeztük már.

A békésszentandrási Hosz üdülõ októberig várja vendégeit.

A Hosz tagok számára 4000 Ft/faház/éj+IFA, az FRDÉSZ-tagjainak 5000 Ft/faház/éj+IFA, míg a külsõs, kereskedelmi vendégeknek 6000 Ft/faház/éj+IFA a térítési díj.

Aki igazi kikapcsolódásra, horgászásra, csendre és nyugalomra vágyik, az pihenjen Békésszentandráson, a Hosz üdülõjében!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.