2023. 05. 28.
Csanád, Emil
: 372 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A szezonban telt ház várható

Hosz  |  2006. 05. 31., 06:36

Határidőre felújították a Hosz üdülőitA cím ugyan kissé pontatlan, ám a Honvédszakszervezet vezetőinek hozzáállását mégis jól tükrözi: az IKH-tól nyolc évre bérelt három volt csapatpihenőt jó gazdaként kívánja használni és hasznosítani az érdekvédelmi szervezet...

Az elmúlt év őszén aláírt megállapodás természetesen csak az első lépés volt a szakszervezeti tagok üdülési lehetőségeinek bővítése érdekében – az érdemi munka gyakorlatilag csak ezután kezdődhetett. Sárkány Ferenc, a felújítások megszervezésére, a szükséges hatósági igazolások, engedélyek beszerzésére és az üzemeltetésre felkért Egység 2002 Kft. igazgatója a munkálatok befejezéséről tájékoztatta lapunkat.

– A Hosz vezetését e bérleti szerződés megkötésekor elsősorban az motiválta, hogy tagjaink számára bővítsük a nyaralási, pihenési lehetőséget. Két településen – Tarnamérán és Békésszentandráson - faházakban, míg Cserkeszőlősön kőépületben tudjuk elhelyezni vendégeinket. A tarnamérai hatalmas és szépen gondozott parkban hat négyágyas és egy hat férőhelyes faház – mindegyikben zuhanyzófülke, mosdó-WC - valamint melegítő konyhával rendelkező közös étkező és társalgó áll rendelkezésükre. A falu közepén található létesítmény szomszédságában van a hideg-melegvizes strand, míg a 200 méterre lévő étteremben 1.200 Ft-os áron biztosítható a napi háromszori étkezés. A kulturális programok iránt érdeklődőknek izgalmas élményt jelent a Rendőr Múzeum, de a környékben is számtalan természeti értéket fedezhetnek fel a kirándulók.

Békésszentandráson hasonló feltételekkel tudjuk fogadni a Hosz tagjait - itt az öt faház saját konyhával, zuhanyozóval és WC-vel van felszerelve – így biztosított az önellátás, de lehetőség van meleg étkezésre is. Gondoltunk azokra, akik szabadságuk ideje alatt sem mondanak le a testedzésről – az állóképesség javítását három darab kondicionáló gép és négy kerékpár is biztosítja. Ugyancsak gyönyörü az üdülő parkja, s mivel a létesítmény a település külső területén, közvetlenül a Holt-Körös partján fekszik, a saját stég fürdőzési és pecázási lehetõségeket is biztosít. Cserkeszőlőn a kőházban három szoba áll tagjaink rendelkezésére, mindegyikben két felnőtt és két gyermek számára tudunk elhelyezést biztosítani. Itt szintén a vendégek rendelkezésére áll közösségi helyiség és a főzésre is biztosítottuk a feltételeket. A falu főterén lévő üdülő közelében van a termálfürdő is, a gyönyörüen kiépített strandra heti-jeggyel biztosítjuk a kedvezményes belépést. A kezelésre járók, beutaltak is igénybe vehetik ezt a szolgáltatásunkat.

Sárkány Ferenc igazgató elmondta azt is, hogy a Hosz választmányának döntése alapján hatmillió forintot fordíthattak a három üdülő felújítására. Tekintettel azonban arra, hogy a létesítmények két éve használaton kívül voltak, ez az összeg csak úgy fedezte a kiadásokat, hogy a szakszervezet tagjai is hozzájárultak munkájukkal a felújításhoz. A hosszú tél, az árvíz és a talajvíz azonban megnehezítette a szakemberek dolgát, s az is tovább bonyolította a beruházásokat, hogy valamennyi egységnek immár az EU szabványoknak is meg kellett felelni. A müködtetés során azonban már nem lehetnek komplikációk, s ebben két kiváló gondnok is segít majd.

- Május 1-tõl október közepéig várjuk üdülőinkbe a Hosz tagjait, s örömmel számolhatok be arról, hogy a csúcsszezonban szinte bizonyosan telt ház várható. Úgy gondolom, hogy a térítési díj nagysága – egy faház négy fő részére bruttó négyezer forint naponta -  azt jelzi, hogy nem a nyereség motiválja a szolgáltatást. Elképzelésünk szerint az üres helyeket kereskedelmi forgalomban értékesítjük majd, s ezzel talán nullszaldóra tudjuk kihozni a müködtetést. Meggyőződésem, hogy megéri befektetni ezekbe az üdülőkbe, hiszen számunkra nincs fontosabb, mint a Hosz szolgáltatásainak bővítése. Tekintettel arra, hogy minden információ fellelhető a Honvédszakszervezet honlapján, mindössze arra hívom fel tagjaink figyelmét, hogy aktuális helyfoglalásaikat az előző hónap 15-ig jelezzék a központi iroda címére. A jelentkezési lapok az alapszervezeti – és csoportvezetőknél megtalálhatók, illetve letölthetők a www.hsz.hu honlapról.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Az Olasz Légierő és a Brit Királyi Légierő megállapodást írt alá a brit hajózók és oktatók IV. fázisú képzéséről a szardíniai Decimomannuban található Nemzetközi Repülőkiképző Iskolában.

  Háború Művészete magazin

A német-magyar szárazföldi erők együttműködése részeként Magyarországra érkezett Björn F. Schulz dandártábornok, a Bundeswehr Páncélos Iskola parancsnoka, aki május 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogatott.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.