2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 354 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Katonanők egymás között

Hosz  |  2004. 02. 13., 13:29

Küldöttközgyűlést tartott a Honvédszakszervezet (HOSZ) katonanői szekciója. A február 12-i eseményen amellett, hogy áttárgyalták az asszonyok, lányok seregbeli gondjait, még az idei esztendő fő feladatait is meghatározták. A szekció régi-új elnöke Hornyák Erika, a Fejér megyei Hadkiegészítő Parancsnokság érdekvédelmi tisztje lett.  

A hagyományos rend szerint zajlott a küldöttközgyülés. Jáger Tibor, területi ügyvivő megnyitója után Hornyák Erika, a szekció elnöke a 2003-as esztendőben elvégzett feladatokról, majd Kaptúrné Bíró Anna, alelnök a szekció tavalyi pénzfelhasználásról számolt be. A küldöttek miután elfogadták a beszámolókat, meghallgatták a HOSZ elnökének aktuális tájékoztatóját. Farkas László ezt követően – többek között – a teljesítményértékelést, a besorolást, valamint a katonanőket speciálisan érintő kérdésekre válaszolt.

középen Boros Magdi, alapszervezeti vezetőA katonanői szekció küldöttközgyülése ezután Boros Magdi hozzászólásával folytatódott. A veszprémi Vezetési és Radarezred alapszervezeti vezetője ismertette a katonanők nemzetközi megítéléséről, törekvéseiről szóló tapasztalatokat. Többek között a NATO Katonanői Bizottságába is delegált Boros Magdi megfogalmazta, hogy nemcsak tiszteknek, hanem a tiszthelyetteseknek is karrierlehetőséget kellene teremteni. A vegyes összetételü egységek problematikájáról elmondta, hogy a férfiak főleg azokat a nőket zaklatják, akik szakterületükön, ismereteikben bizonytalanok, illetve azokat, akik újak, nemrég érkeztek az alakulathoz. A HOSZ veszprémi alapszervezeti vezetője a megoldásról kifejtette, hogy ki kell beszélni a problémákat, a lányoknak, asszonyoknak nem szabad türniük a megaláztatásokat. Nem kell – mint mondta –  egyből rohanni és panaszt tenni, de egymás között igen is szükséges, hogy megbeszéljék a sérelmeket. Boros Magdi végül azt a nemzetközi tapasztalatot hangsúlyozta, miszerint a katonanőknek – érzékenységük és szerepüknél fogva – az eddigieknél is nagyobb arányban kellene részt venniük a békefenntartó müveletekben.

A szekcióüléshez ezt követően dr. Hortobágyi Tibor szólt hozzá. A HOSZ jogi ügyvivője az aktuális jogszabályi változásokat ismertette, majd a hölgyek által feltett, főleg az anyaságot vállaló, katonanőket érintő speciális kérdésekre adott válaszokat.   

Hornyák Erika, a HOSZ katonanői szekciójának elnöke A szekció ezután megválasztotta új tisztségviselőit. Az elnök Hornyák Erika maradt, alelnökké Kántor Attilánét, míg elnökségi tagokká Kapás Anitát, Szántainé Sági Szilviát, Balogh Ilonát, Scheiner Katalint és Nagyné Pammer Zsuzsát választották. A küldöttgyülés után az új elnökség már első ülését is megtartotta.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A hadműveleti képességek fenntartása, továbbfejlesztése érdekében a Magyar Légierő számára kiemelt jelentőségű NATO egységbe integrálva, nagy kötelékben gyakorlatozni. Rövid beszámoló az idei Lion Effort gyakorlatról.

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.