2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Katonanők egymás között

Hosz  |  2004. 02. 13., 13:29

Küldöttközgyűlést tartott a Honvédszakszervezet (HOSZ) katonanői szekciója. A február 12-i eseményen amellett, hogy áttárgyalták az asszonyok, lányok seregbeli gondjait, még az idei esztendő fő feladatait is meghatározták. A szekció régi-új elnöke Hornyák Erika, a Fejér megyei Hadkiegészítő Parancsnokság érdekvédelmi tisztje lett.  

A hagyományos rend szerint zajlott a küldöttközgyülés. Jáger Tibor, területi ügyvivő megnyitója után Hornyák Erika, a szekció elnöke a 2003-as esztendőben elvégzett feladatokról, majd Kaptúrné Bíró Anna, alelnök a szekció tavalyi pénzfelhasználásról számolt be. A küldöttek miután elfogadták a beszámolókat, meghallgatták a HOSZ elnökének aktuális tájékoztatóját. Farkas László ezt követően – többek között – a teljesítményértékelést, a besorolást, valamint a katonanőket speciálisan érintő kérdésekre válaszolt.

középen Boros Magdi, alapszervezeti vezetőA katonanői szekció küldöttközgyülése ezután Boros Magdi hozzászólásával folytatódott. A veszprémi Vezetési és Radarezred alapszervezeti vezetője ismertette a katonanők nemzetközi megítéléséről, törekvéseiről szóló tapasztalatokat. Többek között a NATO Katonanői Bizottságába is delegált Boros Magdi megfogalmazta, hogy nemcsak tiszteknek, hanem a tiszthelyetteseknek is karrierlehetőséget kellene teremteni. A vegyes összetételü egységek problematikájáról elmondta, hogy a férfiak főleg azokat a nőket zaklatják, akik szakterületükön, ismereteikben bizonytalanok, illetve azokat, akik újak, nemrég érkeztek az alakulathoz. A HOSZ veszprémi alapszervezeti vezetője a megoldásról kifejtette, hogy ki kell beszélni a problémákat, a lányoknak, asszonyoknak nem szabad türniük a megaláztatásokat. Nem kell – mint mondta –  egyből rohanni és panaszt tenni, de egymás között igen is szükséges, hogy megbeszéljék a sérelmeket. Boros Magdi végül azt a nemzetközi tapasztalatot hangsúlyozta, miszerint a katonanőknek – érzékenységük és szerepüknél fogva – az eddigieknél is nagyobb arányban kellene részt venniük a békefenntartó müveletekben.

A szekcióüléshez ezt követően dr. Hortobágyi Tibor szólt hozzá. A HOSZ jogi ügyvivője az aktuális jogszabályi változásokat ismertette, majd a hölgyek által feltett, főleg az anyaságot vállaló, katonanőket érintő speciális kérdésekre adott válaszokat.   

Hornyák Erika, a HOSZ katonanői szekciójának elnöke A szekció ezután megválasztotta új tisztségviselőit. Az elnök Hornyák Erika maradt, alelnökké Kántor Attilánét, míg elnökségi tagokká Kapás Anitát, Szántainé Sági Szilviát, Balogh Ilonát, Scheiner Katalint és Nagyné Pammer Zsuzsát választották. A küldöttgyülés után az új elnökség már első ülését is megtartotta.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.