2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A régi-új szekcióelnök

Hosz  |  2004. 02. 13., 18:32

A Honvédszakszervezet (HOSZ) katonanői szekciójának küldöttközgyűlése ismét Hornyák Erikát választotta vezetőjének. A Székesfehérváron szolgáló elnök tovább élvezi tehát a katonanők bizalmát, így aztán újult erővel, de már más összetételű elnökséggel vághat neki az idei kihívásoknak…

Tíz esztendeje szolgál szerződéses katonaként, jelenleg - századosi rendfokozatban - a Fejér megyei Hadkiegészítő Parancsnokság érdekvédelmi tisztje, emellett egyedül neveli még három gyermekét is. Ki Ő?

Ő bizony Hornyák Erika, a HOSZ katonanői szekciójának régi-új elnöke. A tisztségében február 12-én megerősített katonanő a következő időszak feladatairól is beszélt.

– Az új összetételü elnökségnek számos küldetése lesz, a megszavazott bizalommal pedig élni kell. Katonanő társaim gondjai sok esetben túlmutatnak a szakszervezeti szinten, nem ritkán minisztériumi megoldást igényelnek. Így aztán az első tennivalók között fogalmaztuk meg a HM Katonanői Bizottságával történő kapcsolatfelvételt. Ugyanis sok olyan – katonanőt érintő – probléma van, amit velük együtt könnyebben, gyorsabban meg lehetne oldani. Aggasztó a lányok, asszonyok katonanői egyenruhával történő ellátottságának a helyzete, így ezen a szakterületen is előre szeretnénk lépni, – véleményünk szerint – a megannyi ígéretet itt is megoldásnak kell már követnie. Emellett a gyermeket vállaló katonanőknek is rengeteg problémája van, ezeket a gondokat is érdemben kívánjuk képviselni, illetve megoldani.      

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.