2024. 06. 14. péntek
Vazul
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakszervezeti vezetők Pécsett

Hosz  |  2004. 02. 17., 22:42

A Honvédszakszervezet (HOSZ) tájékoztatósorozatának február 17-i első állomása a pécsi ,,Szigetvári” Zrínyi Miklós Vegyes Tüzérdandár volt. A megjelent mintegy 250 hivatásos és szerződéses katona ez alkalommal is a legfrissebb hírekről, információkról értesült a HOSZ választott tisztségviselőitől…

Heiling Ottó, a HOSZ alelnöke beszélAz aktuális tájékoztatót Pintér Tibor alezredes, a helyi alapszervezet vezetője nyitotta meg. Ezt követően Heiling Ottó vázolta a HOSZ elmúlt időszakban elért eredményeit. A katonák reprezentatív szakszervezetének alelnöke a sikerek mellett említést tett a HM és a HOSZ között fennálló ellentétekről is. A szakszervezeti vezető a pécsi tájékoztatón hangsúlyozta, hogy még e héten pontos információk lesznek arról, hogy valóban 8%-os lesz-e az idei illetményfejlesztés. Az új pénzügyminiszter által bejelentett megszorító intézkedésekkel kapcsolatban kijelentette, hogy a szaktárca jelenleg azzal foglalkozik, hogy a technikai fejlesztés, valamint az önkéntes haderőre történő áttérés költségeit milyen mértékben tudná karcsúsítani.

A tájékoztató ezután Szita Róbertnek, a szakszervezet kommunikációs ügyvivőjének a HOSZ aktuális sajtóügyeiről szóló beszámolójával folytatódott, majd dr. Hortobágyi Tibor az állomány személyügyi, pénzügyi és jogi jellegü kérdéseire válaszolt. A HOSZ jogi ügyvivőjéhez elsősorban a HM HP HÁT által kiadott, a személyi állomány teljesítmény értékeléséről, minőségi besorolásáról szóló intézkedésével, valamint a haderőreformban érintett katonai szervezet felszámolásával, annak ütemezésével kapcsolatos kérdések érkeztek. A pécsi HOSZ rendezvény végén Jáger Tibor, a szakszervezet területi ügyvivője – miután a résztvevő katonáknak bemutatta Oláh Gábort, a HOSZ szárazföldi haderőnemi titkárát – a ,,Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány”, a személyi jövedelemadó 1%-nak felajánlására vonatkozó felhívását is tolmácsolta. A pécsi tüzérdandárnál megjelent szakszervezeti vezetőket Milos Attila ezredes, a dandár parancsnok-helyettese is fogadta.

 

Heiling Ottó, Jáger Tibor és dr. Hortobágyi Tibor kérdésekre válaszol A HOSZ tisztségviselői a felszámolásra ítélt, egyetlen tüzér fegyvernemi magasabb-egység után a Baranya megyei Hadkiegészítő Parancsnokságra látogattak. Itt, Farkas Péter őrnagy, a HOSZ helyi csoportjának vezetőjének megnyitóját követően – mintegy 20 katona előtt – Heiling Ottó alelnök a szakszervezet markáns érdekvédelmi tevékenységéről ejtett szót, majd a HOSZ által elért sikerekről, valamint az utóbbi napok peres ügyeiről számolt be. A tájékoztató végén, konzultáció keretében a HOSZ alelnöke és ügyvivői válaszoltak a feltett – zömében a katonák járandóságait érintő – kérdésekre.    

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legnagyobb nemzetközi légitársaság újabb jelentős lépést tett a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért. Az Emirates több más járatához hasonlóan, már a Szingapúrból induló repülőgépeit is környezetkímélőbb üzemanyaggal üzemelteti.

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.