2023. 06. 10. szombat
Gréta, Margit
: 369 Ft   : 343 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakszervezeti vezetők Pécsett

Hosz  |  2004. 02. 17., 22:42

A Honvédszakszervezet (HOSZ) tájékoztatósorozatának február 17-i első állomása a pécsi ,,Szigetvári” Zrínyi Miklós Vegyes Tüzérdandár volt. A megjelent mintegy 250 hivatásos és szerződéses katona ez alkalommal is a legfrissebb hírekről, információkról értesült a HOSZ választott tisztségviselőitől…

Heiling Ottó, a HOSZ alelnöke beszélAz aktuális tájékoztatót Pintér Tibor alezredes, a helyi alapszervezet vezetője nyitotta meg. Ezt követően Heiling Ottó vázolta a HOSZ elmúlt időszakban elért eredményeit. A katonák reprezentatív szakszervezetének alelnöke a sikerek mellett említést tett a HM és a HOSZ között fennálló ellentétekről is. A szakszervezeti vezető a pécsi tájékoztatón hangsúlyozta, hogy még e héten pontos információk lesznek arról, hogy valóban 8%-os lesz-e az idei illetményfejlesztés. Az új pénzügyminiszter által bejelentett megszorító intézkedésekkel kapcsolatban kijelentette, hogy a szaktárca jelenleg azzal foglalkozik, hogy a technikai fejlesztés, valamint az önkéntes haderőre történő áttérés költségeit milyen mértékben tudná karcsúsítani.

A tájékoztató ezután Szita Róbertnek, a szakszervezet kommunikációs ügyvivőjének a HOSZ aktuális sajtóügyeiről szóló beszámolójával folytatódott, majd dr. Hortobágyi Tibor az állomány személyügyi, pénzügyi és jogi jellegü kérdéseire válaszolt. A HOSZ jogi ügyvivőjéhez elsősorban a HM HP HÁT által kiadott, a személyi állomány teljesítmény értékeléséről, minőségi besorolásáról szóló intézkedésével, valamint a haderőreformban érintett katonai szervezet felszámolásával, annak ütemezésével kapcsolatos kérdések érkeztek. A pécsi HOSZ rendezvény végén Jáger Tibor, a szakszervezet területi ügyvivője – miután a résztvevő katonáknak bemutatta Oláh Gábort, a HOSZ szárazföldi haderőnemi titkárát – a ,,Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány”, a személyi jövedelemadó 1%-nak felajánlására vonatkozó felhívását is tolmácsolta. A pécsi tüzérdandárnál megjelent szakszervezeti vezetőket Milos Attila ezredes, a dandár parancsnok-helyettese is fogadta.

 

Heiling Ottó, Jáger Tibor és dr. Hortobágyi Tibor kérdésekre válaszol A HOSZ tisztségviselői a felszámolásra ítélt, egyetlen tüzér fegyvernemi magasabb-egység után a Baranya megyei Hadkiegészítő Parancsnokságra látogattak. Itt, Farkas Péter őrnagy, a HOSZ helyi csoportjának vezetőjének megnyitóját követően – mintegy 20 katona előtt – Heiling Ottó alelnök a szakszervezet markáns érdekvédelmi tevékenységéről ejtett szót, majd a HOSZ által elért sikerekről, valamint az utóbbi napok peres ügyeiről számolt be. A tájékoztató végén, konzultáció keretében a HOSZ alelnöke és ügyvivői válaszoltak a feltett – zömében a katonák járandóságait érintő – kérdésekre.    

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok több követelményre hivatkozva, elutasította az ötödik generációs F-35-ös harci repülőgépek eladását Thaiföld részére.

  Háború Művészete magazin

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.