2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakszervezeti vezetők Pécsett

Hosz  |  2004. 02. 17., 22:42

A Honvédszakszervezet (HOSZ) tájékoztatósorozatának február 17-i első állomása a pécsi ,,Szigetvári” Zrínyi Miklós Vegyes Tüzérdandár volt. A megjelent mintegy 250 hivatásos és szerződéses katona ez alkalommal is a legfrissebb hírekről, információkról értesült a HOSZ választott tisztségviselőitől…

Heiling Ottó, a HOSZ alelnöke beszélAz aktuális tájékoztatót Pintér Tibor alezredes, a helyi alapszervezet vezetője nyitotta meg. Ezt követően Heiling Ottó vázolta a HOSZ elmúlt időszakban elért eredményeit. A katonák reprezentatív szakszervezetének alelnöke a sikerek mellett említést tett a HM és a HOSZ között fennálló ellentétekről is. A szakszervezeti vezető a pécsi tájékoztatón hangsúlyozta, hogy még e héten pontos információk lesznek arról, hogy valóban 8%-os lesz-e az idei illetményfejlesztés. Az új pénzügyminiszter által bejelentett megszorító intézkedésekkel kapcsolatban kijelentette, hogy a szaktárca jelenleg azzal foglalkozik, hogy a technikai fejlesztés, valamint az önkéntes haderőre történő áttérés költségeit milyen mértékben tudná karcsúsítani.

A tájékoztató ezután Szita Róbertnek, a szakszervezet kommunikációs ügyvivőjének a HOSZ aktuális sajtóügyeiről szóló beszámolójával folytatódott, majd dr. Hortobágyi Tibor az állomány személyügyi, pénzügyi és jogi jellegü kérdéseire válaszolt. A HOSZ jogi ügyvivőjéhez elsősorban a HM HP HÁT által kiadott, a személyi állomány teljesítmény értékeléséről, minőségi besorolásáról szóló intézkedésével, valamint a haderőreformban érintett katonai szervezet felszámolásával, annak ütemezésével kapcsolatos kérdések érkeztek. A pécsi HOSZ rendezvény végén Jáger Tibor, a szakszervezet területi ügyvivője – miután a résztvevő katonáknak bemutatta Oláh Gábort, a HOSZ szárazföldi haderőnemi titkárát – a ,,Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány”, a személyi jövedelemadó 1%-nak felajánlására vonatkozó felhívását is tolmácsolta. A pécsi tüzérdandárnál megjelent szakszervezeti vezetőket Milos Attila ezredes, a dandár parancsnok-helyettese is fogadta.

 

Heiling Ottó, Jáger Tibor és dr. Hortobágyi Tibor kérdésekre válaszol A HOSZ tisztségviselői a felszámolásra ítélt, egyetlen tüzér fegyvernemi magasabb-egység után a Baranya megyei Hadkiegészítő Parancsnokságra látogattak. Itt, Farkas Péter őrnagy, a HOSZ helyi csoportjának vezetőjének megnyitóját követően – mintegy 20 katona előtt – Heiling Ottó alelnök a szakszervezet markáns érdekvédelmi tevékenységéről ejtett szót, majd a HOSZ által elért sikerekről, valamint az utóbbi napok peres ügyeiről számolt be. A tájékoztató végén, konzultáció keretében a HOSZ alelnöke és ügyvivői válaszoltak a feltett – zömében a katonák járandóságait érintő – kérdésekre.    

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.