2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakszervezeti vezetők Pécsett

Hosz  |  2004. 02. 17., 22:42

A Honvédszakszervezet (HOSZ) tájékoztatósorozatának február 17-i első állomása a pécsi ,,Szigetvári” Zrínyi Miklós Vegyes Tüzérdandár volt. A megjelent mintegy 250 hivatásos és szerződéses katona ez alkalommal is a legfrissebb hírekről, információkról értesült a HOSZ választott tisztségviselőitől…

Heiling Ottó, a HOSZ alelnöke beszélAz aktuális tájékoztatót Pintér Tibor alezredes, a helyi alapszervezet vezetője nyitotta meg. Ezt követően Heiling Ottó vázolta a HOSZ elmúlt időszakban elért eredményeit. A katonák reprezentatív szakszervezetének alelnöke a sikerek mellett említést tett a HM és a HOSZ között fennálló ellentétekről is. A szakszervezeti vezető a pécsi tájékoztatón hangsúlyozta, hogy még e héten pontos információk lesznek arról, hogy valóban 8%-os lesz-e az idei illetményfejlesztés. Az új pénzügyminiszter által bejelentett megszorító intézkedésekkel kapcsolatban kijelentette, hogy a szaktárca jelenleg azzal foglalkozik, hogy a technikai fejlesztés, valamint az önkéntes haderőre történő áttérés költségeit milyen mértékben tudná karcsúsítani.

A tájékoztató ezután Szita Róbertnek, a szakszervezet kommunikációs ügyvivőjének a HOSZ aktuális sajtóügyeiről szóló beszámolójával folytatódott, majd dr. Hortobágyi Tibor az állomány személyügyi, pénzügyi és jogi jellegü kérdéseire válaszolt. A HOSZ jogi ügyvivőjéhez elsősorban a HM HP HÁT által kiadott, a személyi állomány teljesítmény értékeléséről, minőségi besorolásáról szóló intézkedésével, valamint a haderőreformban érintett katonai szervezet felszámolásával, annak ütemezésével kapcsolatos kérdések érkeztek. A pécsi HOSZ rendezvény végén Jáger Tibor, a szakszervezet területi ügyvivője – miután a résztvevő katonáknak bemutatta Oláh Gábort, a HOSZ szárazföldi haderőnemi titkárát – a ,,Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány”, a személyi jövedelemadó 1%-nak felajánlására vonatkozó felhívását is tolmácsolta. A pécsi tüzérdandárnál megjelent szakszervezeti vezetőket Milos Attila ezredes, a dandár parancsnok-helyettese is fogadta.

 

Heiling Ottó, Jáger Tibor és dr. Hortobágyi Tibor kérdésekre válaszol A HOSZ tisztségviselői a felszámolásra ítélt, egyetlen tüzér fegyvernemi magasabb-egység után a Baranya megyei Hadkiegészítő Parancsnokságra látogattak. Itt, Farkas Péter őrnagy, a HOSZ helyi csoportjának vezetőjének megnyitóját követően – mintegy 20 katona előtt – Heiling Ottó alelnök a szakszervezet markáns érdekvédelmi tevékenységéről ejtett szót, majd a HOSZ által elért sikerekről, valamint az utóbbi napok peres ügyeiről számolt be. A tájékoztató végén, konzultáció keretében a HOSZ alelnöke és ügyvivői válaszoltak a feltett – zömében a katonák járandóságait érintő – kérdésekre.    

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 21. újabb mérföldkőként vonul be a Török Légierő történetébe, hiszen teljesítette első repülését az ötödik generációs, KAAN harci repülőgép prototípusa. Mutatjuk a videót!

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.