2023. 10. 04. szerda
Ferenc
: 388 Ft   : 370 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kiutazás előtt

Hosz  |  2006. 07. 27., 10:54

Az MH 25/88 Könnyû Vegyes Zászlóaljnál - július 7-én - tartott aktuális tájékoztatót a Honvédszakszervezet. Az afganisztáni misszióra készülõ kontingens tagjait Szincsák Gyula alelnök, Jáger Tibor és Jakubik András területi ügyvivõk látták el hasznos információkkal...

Miután Pintér Ferenc századossal, a helyi alapszervezeti vezetõvel folytattak megbeszélést a szakszervezeti tisztségviselõk, az MH 25/88 Könnyû Vegyes Zászlóalj mintegy 130 fõs felkészülõ állományát köszöntötte Jakubik András. A kelet-magyarországi területi ügyvivõ megnyitóját követõen a Hosz történetét tekintette át röviden, majd az érdekképviseleti, érdekvédelmi feladatokról beszélt a szakszervezet alelnöke. Szincsák Gyula (képünkön) a szakszervezet teendõi között külön is szólt a közelmúlt történéseirõl; a parlamenti szakbizottság elnökével, a honvédelmi miniszterrel, a vezérkar fõnökével és helyetteseivel folytatott megbeszélésekrõl, majd a törvénymódosításokkal és a haderõ-átalakítással kapcsolatos egyeztetésekrõl adott friss információkat. A Hosz alelnöke hangsúlyozta: a jogokért, járandóságokért nagyon sokat kell küzdeni, de az egyénnek is tennie kell saját ügyeinek hatékony rendezéséért.

A Hjt. módosításával összefüggõ tárgyalásokról beszámolva – egyebek mellett – a szolgálati idõpótlék bevezetésérõl, a tiszthelyettesek számára bevezetendõ vezetõi illetménypótlékról, valamint az elõmeneteli rendszerrõl is informálta a megjelent hivatásos és szerzõdéses katonákat. A Honvédszakszervezet meg tudja mozgatni az állóvizet, tud lépni a katonák érdekében, de ehhez az kell, hogy minél többen tartozzanak hozzánk – fejezte be gondolatait a Hosz alelnöke.

Minden embert motiválnak az anyagiak – kezdte a szolgáltatásokról szóló elõadását Jáger Tibor. A területi ügyvivõ ,,mire is jó a szakszervezet?” kérdésre a legvonzóbb szakszervezeti szolgáltatások bemutatásával válaszolt meg. A szakszervezet nyugat-magyarországi területi ügyvivõje – többek között – részletesen is szólt a biztosítási, az autóvásárlási és az üdültetési kedvezményes lehetõségekrõl. A tájékoztató végén közérdeklõdésre számot tartó és egyéni kérdésekre válaszoltak a megjelent tisztségviselõk. Szolnokon mintegy 20 új tagja lett a Honvédszakszervezetnek.
Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.

  JETfly Magazin

Újabb mérföldkövet jelentő esemény a Szlovák Légierő F-16-os beszerzési programjában: 2023. szeptember 29-én repült az első, szlovák részre készült F-16V.

  Háború Művészete magazin

Véget ért a leendő EUFOR parancsnok és törzse, valamint a magyar parancsnoki évhez kapcsolódó képességek (például támogató, tűzszerész, MEDEVAC) szakállománya részére tartott békeműveleti célfelkészítés szeptember 29-én.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.