2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kiutazás előtt

Hosz  |  2006. 07. 27., 10:54

Az MH 25/88 Könnyû Vegyes Zászlóaljnál - július 7-én - tartott aktuális tájékoztatót a Honvédszakszervezet. Az afganisztáni misszióra készülõ kontingens tagjait Szincsák Gyula alelnök, Jáger Tibor és Jakubik András területi ügyvivõk látták el hasznos információkkal...

Miután Pintér Ferenc századossal, a helyi alapszervezeti vezetõvel folytattak megbeszélést a szakszervezeti tisztségviselõk, az MH 25/88 Könnyû Vegyes Zászlóalj mintegy 130 fõs felkészülõ állományát köszöntötte Jakubik András. A kelet-magyarországi területi ügyvivõ megnyitóját követõen a Hosz történetét tekintette át röviden, majd az érdekképviseleti, érdekvédelmi feladatokról beszélt a szakszervezet alelnöke. Szincsák Gyula (képünkön) a szakszervezet teendõi között külön is szólt a közelmúlt történéseirõl; a parlamenti szakbizottság elnökével, a honvédelmi miniszterrel, a vezérkar fõnökével és helyetteseivel folytatott megbeszélésekrõl, majd a törvénymódosításokkal és a haderõ-átalakítással kapcsolatos egyeztetésekrõl adott friss információkat. A Hosz alelnöke hangsúlyozta: a jogokért, járandóságokért nagyon sokat kell küzdeni, de az egyénnek is tennie kell saját ügyeinek hatékony rendezéséért.

A Hjt. módosításával összefüggõ tárgyalásokról beszámolva – egyebek mellett – a szolgálati idõpótlék bevezetésérõl, a tiszthelyettesek számára bevezetendõ vezetõi illetménypótlékról, valamint az elõmeneteli rendszerrõl is informálta a megjelent hivatásos és szerzõdéses katonákat. A Honvédszakszervezet meg tudja mozgatni az állóvizet, tud lépni a katonák érdekében, de ehhez az kell, hogy minél többen tartozzanak hozzánk – fejezte be gondolatait a Hosz alelnöke.

Minden embert motiválnak az anyagiak – kezdte a szolgáltatásokról szóló elõadását Jáger Tibor. A területi ügyvivõ ,,mire is jó a szakszervezet?” kérdésre a legvonzóbb szakszervezeti szolgáltatások bemutatásával válaszolt meg. A szakszervezet nyugat-magyarországi területi ügyvivõje – többek között – részletesen is szólt a biztosítási, az autóvásárlási és az üdültetési kedvezményes lehetõségekrõl. A tájékoztató végén közérdeklõdésre számot tartó és egyéni kérdésekre válaszoltak a megjelent tisztségviselõk. Szolnokon mintegy 20 új tagja lett a Honvédszakszervezetnek.
Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.