2023. 12. 03.
Ferenc, Olívia
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tehetségesek a katonáink

Hosz  |  2006. 07. 27., 10:58

A vezetõi értekezleten történt A hivatalba lépett új honvédelmi miniszter, dr. Szekeres Imre július 4-én tartott vezetõi értekezletet. A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség vezetõ állománya részére lebonyolított, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök részvételével lezajlott eseményen a Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök, Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök képviselték. A miniszterelnök beszédében – egyebek mellett – kifejtette: a Magyar Honvédség egy nagyszerûen teljesítõ, tehetséges katonákból álló közösség...

Miután Gyurcsány Ferencet, a Magyar Köztársaság miniszterelnökét dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter és Havril András vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar fõnöke katonai tiszteletadással fogadta, a miniszterelnök a vezetõ állomány részére mondott beszédet.

Gyurcsány Ferenc az elmúlt 16 évrõl szólva azt hangsúlyozta, hogy Magyarország megtalálta a helyét a világban, az EU és a NATO tagjaként büszke, európai országgá vált. Nincs más dolog, mint az országot erõssé és sikeressé tenni. A kormányfõ kijelentette: nincs erõs köztársaság erõs intézmények nélkül, így abban a Magyarországban hiszek, amelynek az intézményeit, így a hivatásossá váló honvédelmét is tisztelet övezi. Olyan országot szeretnék, amelyben az emberek büszkék a honvédelmükre, a hivatásos és szerzõdéses katonáikra. A katonának, – ha jó – márpedig a magyar katona jó és tehetséges, értenie kell a békéhez, tennie kell a békéért, amire szerzõdött – tette hozzá. A miniszterelnök azt is hangsúlyozta, hogy az országreform az intézmények, a normák átalakítását jelenti, ez pedig igazi kihívás mindenki számára. El kell dönteni az ambíciókat, hozzá kell rendelni az eszközöket és mindig tudni kell, miben vagyunk a legjobbak – fejezte be gondolatait Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

A sajtó számára nem nyilvános honvédelmi miniszteri beszédet követõen Szekeres Imre és Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium sajtószóvivõje sajtótájékoztatót tartott, melyen bemutatták a Honvédelmi Minisztérium régi-új vezetõit, így Iváncsik Imrét, a HM államtitkárát, dr. Szeredi Pétert, a HM új kabinetfõnökét, dr. Bali Józsefet, védelempolitikai szakállamtitkárt, Wapplerné dr. Balogh Ágnest, jogi és adminisztratív szakállamtitkárt és dr. Füredi Károlyt, a védelemtervezési és infrastrukturális szakállamtitkárt is. A sajtó elõtt a honvédelmi tárca vezetõje elmondta, hogy augusztus elsejétõl – az új mûködési struktúra szerint – immár 11 fõosztállyal, 490 fõs létszámmal fog mûködni a Honvédelmi Minisztérium. Szükség van a változtatásra, új hivatali és háttérintézményi rend szükséges, ezért év végéig beáll a végleges szervezeti rend -tette hozzá Szekeres Imre. A nemzeti érdekeket, a szövetségesi kötelezettségeket, valamint a pénzügyi és személyi feltételeket kell egyensúlyba hozni - hangsúlyozta a szakminiszter. Újságírói kérdésekre válaszolva - többek között - elhangzott, hogy minden, katonai szempontból felesleges ingatlant a megfelelõ szervezetek értékesíteni fognak, a bevételeket pedig elsõsorban a Honvéd Kórház felújítására fordítják majd.
Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.