2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Köszöntő

Hosz  |  2006. 08. 29., 18:10

A Honvédelmi Minisztérium megújult vezetése nevében tisztelettel köszöntöm a Honvédszakszervezet csaknem tizenháromezer fős tagságát, vezetőségét és aktivistáit: mindazokat a szerződéses, hivatásos és nyugállományú katonákat, akik fontosnak tartják, hogy közös érdekeik védelmében egy szerveződésbe tartozzanak.

A másfél évtizede alapított katonai érdekvédelmi szervezet óriási utat tett meg a mai napig. Már létrejöttének első pillanatában helyt kellett állnia: ez volt ugyanis az a – politikailag is mozgalmas – időszak, amikor a Magyar Honvédség létszáma jelentősen csökkent, a szakszervezetnek pedig, saját szervezetének megalakításával egyidejüleg kellett képviselnie és védenie tagsága érdekeit.

Az azóta eltelt években a Honvédszakszervezet oroszlánrészt vállalt az intézményesített érdekegyeztetés kialakításában és abban, hogy az érdekegyeztető fórum – mint rendszeres konzultációs lehetőség – mára szervesen beépült a tárca döntés-előkészítési és jogalkotási rendszerébe.

Az új honvédelmi vezetés eltökélt szándéka, hogy az érdekegyeztetést, az információcserének és a javaslatoknak ezt az értékes fórumát megtartsa és megújítsa. Több és közvetlenebb tájékoztatást kívánunk adni az állomány számára az őket érintő intézkedésekről, a szakszervezeteket pedig a jelenleginél nagyobb mértékben tervezzük bevonni a haderőátalakítás hátralévő feladataihoz kapcsolódó döntések meghozatalába. Mindez azonban csak úgy képzelhető el, ha mindkét oldal partner lesz e folyamatban.

Érdekeink azonosak: az állományban maradók - jelenleginél is jobb - megbecsülése, míg a honvédségből távozni kényszerülők civil életbe történő zökkenőmentes beilleszkedésének segítése.

Sok ezer ember érdekeinek védelme komoly feladat, s hatékonyan ez csak úgy müködhet, ha a másik fél problémáira is érzékeny tárgyalófelek ülnek időről időre asztalhoz. Eltökélt vagyok abban, hogy a tárca vezetése a jövőben nyitottabb legyen az érdekvédő szervezetek, köztük a Honvédszakszervezet konstruktív javaslatainak befogadására, hiszen számunkra is egyértelmü, hogy eredményes érdekvédelem nélkül nincs jól müködő Magyar Honvédség.

Párbeszédünk első megnyilvánulásaként e levéllel köszöntöm a szervezet születésének 15. évfordulója alkalmából a Honvédszakszervezetet! A további sikeres együttmüködésben bízva a jubileum alkalmából kívánok minden tagjának és tisztségviselőjének jó munkát és jó egészséget!

Dr. Szekeres Imre

A Magyar Köztársaság

honvédelmi minisztere

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.