2023. 09. 22. péntek
Móric
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Köszöntő

Hosz  |  2006. 08. 29., 18:10

A Honvédelmi Minisztérium megújult vezetése nevében tisztelettel köszöntöm a Honvédszakszervezet csaknem tizenháromezer fős tagságát, vezetőségét és aktivistáit: mindazokat a szerződéses, hivatásos és nyugállományú katonákat, akik fontosnak tartják, hogy közös érdekeik védelmében egy szerveződésbe tartozzanak.

A másfél évtizede alapított katonai érdekvédelmi szervezet óriási utat tett meg a mai napig. Már létrejöttének első pillanatában helyt kellett állnia: ez volt ugyanis az a – politikailag is mozgalmas – időszak, amikor a Magyar Honvédség létszáma jelentősen csökkent, a szakszervezetnek pedig, saját szervezetének megalakításával egyidejüleg kellett képviselnie és védenie tagsága érdekeit.

Az azóta eltelt években a Honvédszakszervezet oroszlánrészt vállalt az intézményesített érdekegyeztetés kialakításában és abban, hogy az érdekegyeztető fórum – mint rendszeres konzultációs lehetőség – mára szervesen beépült a tárca döntés-előkészítési és jogalkotási rendszerébe.

Az új honvédelmi vezetés eltökélt szándéka, hogy az érdekegyeztetést, az információcserének és a javaslatoknak ezt az értékes fórumát megtartsa és megújítsa. Több és közvetlenebb tájékoztatást kívánunk adni az állomány számára az őket érintő intézkedésekről, a szakszervezeteket pedig a jelenleginél nagyobb mértékben tervezzük bevonni a haderőátalakítás hátralévő feladataihoz kapcsolódó döntések meghozatalába. Mindez azonban csak úgy képzelhető el, ha mindkét oldal partner lesz e folyamatban.

Érdekeink azonosak: az állományban maradók - jelenleginél is jobb - megbecsülése, míg a honvédségből távozni kényszerülők civil életbe történő zökkenőmentes beilleszkedésének segítése.

Sok ezer ember érdekeinek védelme komoly feladat, s hatékonyan ez csak úgy müködhet, ha a másik fél problémáira is érzékeny tárgyalófelek ülnek időről időre asztalhoz. Eltökélt vagyok abban, hogy a tárca vezetése a jövőben nyitottabb legyen az érdekvédő szervezetek, köztük a Honvédszakszervezet konstruktív javaslatainak befogadására, hiszen számunkra is egyértelmü, hogy eredményes érdekvédelem nélkül nincs jól müködő Magyar Honvédség.

Párbeszédünk első megnyilvánulásaként e levéllel köszöntöm a szervezet születésének 15. évfordulója alkalmából a Honvédszakszervezetet! A további sikeres együttmüködésben bízva a jubileum alkalmából kívánok minden tagjának és tisztségviselőjének jó munkát és jó egészséget!

Dr. Szekeres Imre

A Magyar Köztársaság

honvédelmi minisztere

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.