2024. 04. 15. hétfő
Tas, Anasztázia
: 393 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fórum Szombathelyen

Hosz  |  2004. 04. 02., 14:07

Március 31-én a Savaria Kiképző Központ volt a Honvédszakszervezet aktuális tájékoztatójának soros helyszíne. A szombathelyi fórumon mintegy száz hivatásos és szerződéses katona értesült Tóth László alelnöktől a legfrissebb - Honvédelmi Minisztérium és Honvédszakszervezet közötti - tárgyalásokról és egyeztetésekről.

Az eseményt Németh Péter, a HOSZ munkavédelmi ügyvivője, a szombathelyi alapszervezet volt vezetője nyitotta meg. Miután köszöntötte a szombathelyi tagságot és a HOSZ megjelent tisztségviselőit, a szakszervezet országos road-showjának mondanivalójáról, a tájékoztatás szükségesséről beszélt. Ezt követően Tóth László alelnök részletesen is tájékoztatta a szombathelyieket a Magyar Honvédségben zajló folymatokról, a HM és a HOSZ közötti aktuális tárgyalások kimeneteléről. Az alelnök után Szita Róbert kommunikációs ügyvivő adott hasznos információkat a szakszervezet belső és külső kommunikációjáról, de szólt a HOSZ egyre színvonalasabb honlapjáról is. Ezt követően Németh Péter adott tájékoztatást a Tapolcán és Tatán tapasztalt szolgálati- élet- és munkakörülményekről. A munkavédelmi ügyvivő a haderőreformban érintett szombathelyi katonák számára hiteles, a keserü igazságot nem elhallgatni akaró képet festve elmondta, hogy a profi feltételrendszerek - a parancsnok minden igyekezete ellenére sem - találhatók még meg Tapolcán. Kiemelte, hogy a látottak alapján biztos benne, hogy nem a szakmai indokok döntöttek Szombathely ellen. Ezután Czeglédiné Marsi Katalin területi ügyvivő a ,,Katonákért" alapítvány és az Egység 2002 Kft. szolgáltatásairól beszélt.

Oláh Gábor a szombathelyi katonák kérdéseire válaszolA fórum végén Oláh Gábor, a HOSZ haderőnemi titkára jogi ügyekről tájékoztatta az érdeklődőket, majd személyes kérdésekre, elsősorban a járandóságokat és a különös méltánylást érdemlő egyéni érdekekkel kapcsolatos felvetésekre válaszolt. A HOSZ tájékoztatók sorozata tovább folytatódik, április 6-án Tapolcán rendeznek hasonló fórumot.    

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.