2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fórum Szombathelyen

Hosz  |  2004. 04. 02., 14:07

Március 31-én a Savaria Kiképző Központ volt a Honvédszakszervezet aktuális tájékoztatójának soros helyszíne. A szombathelyi fórumon mintegy száz hivatásos és szerződéses katona értesült Tóth László alelnöktől a legfrissebb - Honvédelmi Minisztérium és Honvédszakszervezet közötti - tárgyalásokról és egyeztetésekről.

Az eseményt Németh Péter, a HOSZ munkavédelmi ügyvivője, a szombathelyi alapszervezet volt vezetője nyitotta meg. Miután köszöntötte a szombathelyi tagságot és a HOSZ megjelent tisztségviselőit, a szakszervezet országos road-showjának mondanivalójáról, a tájékoztatás szükségesséről beszélt. Ezt követően Tóth László alelnök részletesen is tájékoztatta a szombathelyieket a Magyar Honvédségben zajló folymatokról, a HM és a HOSZ közötti aktuális tárgyalások kimeneteléről. Az alelnök után Szita Róbert kommunikációs ügyvivő adott hasznos információkat a szakszervezet belső és külső kommunikációjáról, de szólt a HOSZ egyre színvonalasabb honlapjáról is. Ezt követően Németh Péter adott tájékoztatást a Tapolcán és Tatán tapasztalt szolgálati- élet- és munkakörülményekről. A munkavédelmi ügyvivő a haderőreformban érintett szombathelyi katonák számára hiteles, a keserü igazságot nem elhallgatni akaró képet festve elmondta, hogy a profi feltételrendszerek - a parancsnok minden igyekezete ellenére sem - találhatók még meg Tapolcán. Kiemelte, hogy a látottak alapján biztos benne, hogy nem a szakmai indokok döntöttek Szombathely ellen. Ezután Czeglédiné Marsi Katalin területi ügyvivő a ,,Katonákért" alapítvány és az Egység 2002 Kft. szolgáltatásairól beszélt.

Oláh Gábor a szombathelyi katonák kérdéseire válaszolA fórum végén Oláh Gábor, a HOSZ haderőnemi titkára jogi ügyekről tájékoztatta az érdeklődőket, majd személyes kérdésekre, elsősorban a járandóságokat és a különös méltánylást érdemlő egyéni érdekekkel kapcsolatos felvetésekre válaszolt. A HOSZ tájékoztatók sorozata tovább folytatódik, április 6-án Tapolcán rendeznek hasonló fórumot.    

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendben tovább növeli ázsiai járatainak számát, 96 interkontinentális és 69 európai célállomás lesz elérhető az október végéig tartó időszakban. Budapestre a legtöbb napon öt járat közlekedik majd.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.