2023. 10. 04. szerda
Ferenc
: 388 Ft   : 370 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fórum Szombathelyen

Hosz  |  2004. 04. 02., 14:07

Március 31-én a Savaria Kiképző Központ volt a Honvédszakszervezet aktuális tájékoztatójának soros helyszíne. A szombathelyi fórumon mintegy száz hivatásos és szerződéses katona értesült Tóth László alelnöktől a legfrissebb - Honvédelmi Minisztérium és Honvédszakszervezet közötti - tárgyalásokról és egyeztetésekről.

Az eseményt Németh Péter, a HOSZ munkavédelmi ügyvivője, a szombathelyi alapszervezet volt vezetője nyitotta meg. Miután köszöntötte a szombathelyi tagságot és a HOSZ megjelent tisztségviselőit, a szakszervezet országos road-showjának mondanivalójáról, a tájékoztatás szükségesséről beszélt. Ezt követően Tóth László alelnök részletesen is tájékoztatta a szombathelyieket a Magyar Honvédségben zajló folymatokról, a HM és a HOSZ közötti aktuális tárgyalások kimeneteléről. Az alelnök után Szita Róbert kommunikációs ügyvivő adott hasznos információkat a szakszervezet belső és külső kommunikációjáról, de szólt a HOSZ egyre színvonalasabb honlapjáról is. Ezt követően Németh Péter adott tájékoztatást a Tapolcán és Tatán tapasztalt szolgálati- élet- és munkakörülményekről. A munkavédelmi ügyvivő a haderőreformban érintett szombathelyi katonák számára hiteles, a keserü igazságot nem elhallgatni akaró képet festve elmondta, hogy a profi feltételrendszerek - a parancsnok minden igyekezete ellenére sem - találhatók még meg Tapolcán. Kiemelte, hogy a látottak alapján biztos benne, hogy nem a szakmai indokok döntöttek Szombathely ellen. Ezután Czeglédiné Marsi Katalin területi ügyvivő a ,,Katonákért" alapítvány és az Egység 2002 Kft. szolgáltatásairól beszélt.

Oláh Gábor a szombathelyi katonák kérdéseire válaszolA fórum végén Oláh Gábor, a HOSZ haderőnemi titkára jogi ügyekről tájékoztatta az érdeklődőket, majd személyes kérdésekre, elsősorban a járandóságokat és a különös méltánylást érdemlő egyéni érdekekkel kapcsolatos felvetésekre válaszolt. A HOSZ tájékoztatók sorozata tovább folytatódik, április 6-án Tapolcán rendeznek hasonló fórumot.    

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.

  JETfly Magazin

Újabb mérföldkövet jelentő esemény a Szlovák Légierő F-16-os beszerzési programjában: 2023. szeptember 29-én repült az első, szlovák részre készült F-16V.

  Háború Művészete magazin

Véget ért a leendő EUFOR parancsnok és törzse, valamint a magyar parancsnoki évhez kapcsolódó képességek (például támogató, tűzszerész, MEDEVAC) szakállománya részére tartott békeműveleti célfelkészítés szeptember 29-én.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.