2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 395 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyílt nap és érdekvédelem

Hosz  |  2004. 04. 19., 16:53

Szélesre tárta kapuit április 17-én a győr-likócsi laktanya. A rakétások katonai hivatást népszerűsítő programjai mellett a megyei hadkiegészítő parancsnokság toborzó és érdekvédelmi sátrát is felállították… 

Az esős idő ellenére is jelentős számú érdeklődő volt kíváncsi a Győrött megrendezett nyílt napra. Varga László mérnök dandártábornok rövid megnyitó beszéde után hamar kiderült, hogy a Magyar Honvédség 12. Légvédelmi Rakétadandár idén is kitett magáért. A parancsnok büszkén invitálta a vendégeket a dandár harci eszközeinek, felszereléseinek, csapatmúzeumának bemutatójára.

Andor Tamástól, a HOSZ – Győrött szolgáló – elnökségi tagjától megtudtuk, hogy a kilátogató győriek és környékbeliek valóban ezekre a programokra voltak a ,,legéhesebbek”, de a haditechnikai emlékpark és a makett kiállítás is sokakat vonzott. A szerződéses katonai és az önkéntes tartalékos katonai szolgálatról, valamint a seregen belüli érdekvédelemről a Győr-Moson-Sopron Megyei Hadkiegészítő Parancsnokság munkatársai adtak tájékoztatót. 

A Nyílt Napra meghívott Heiling Ottó a rendezést és a nagyszerü szervezőmunkát dicsérte. 

– A győriek most is fontosnak tartották a katonai pálya, a légierő által használt technikai eszközök népszerüsítését, így az idei programsorozat is csak sikeres lehetett – mondta a HOSZ alelnöke.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.