2024. 04. 18. csütörtök
Andrea, Ilma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

2018. november 26-27-én kerül megrendezésre a Hosz Küldöttgyűlése

2018. 10. 02., 12:04

A Honvédszakszervezet elnöksége 2018. szeptember 12-én tartotta a LIGA Székházban kihelyezett ülését, ahol döntöttek a Hosz Küldöttgyűlésének időpontjáról, napirendjéről, a Fővárosi Nagycirkuszban tartandó évzáró rendezvényről, megtárgyalták a költségvetés helyzetét, előzetesen szó esett a 2019. évi tervezési adatokról, tájékoztató hangzott el a szövetségi és nemzetközi kapcsolatokról, az érdekképviseleti továbbképzésről és a halottak napi megemlékezésről. Határoztak az új tagok felvételéről, segélyek kifizetéséről...

Az ülést Czövek János elnök nyitotta meg, aki beszámolt az elmúlt időszakban elvégzett feladatokról, tárgyalásokról, szakmai egyeztetésekről, a 2019. évi béren kívüli juttatásokról szóló megállapodás előkészületeiről, valamint a Hosz idei nagyobb rendezvényeiről.

 Szendrei Zoltán alelnök beterjesztette a Hosz tagok által benyújtott segélykérelmeket, valamint a tagfelvételi kérelmeket, melyeket az elnökség egyhangúlag elfogadott. A Honvédszakszervezet létszáma újabb 34 taggal gyarapodott, valamint a Nyugállományú tagozat előterjesztésére törlésekre került sor.


 

Az elnökség döntése szerint a Honvédszakszervezet Küldöttgyűlése 2018. november 26-27-én kerül megrendezésre Balatonakarattyán az MH RKKK-ban, az összehívásról és a tervezett napirendekről szóló határozat tervezetet Czövek János elnök terjesztette be.

Bazsik István alelnök tájékoztatott a Honvédszakszervezet 2018. II. negyedéves költségvetéséről, annak tételeiről, többek közt a befektetések hozamának alakulásáról, valamint benyújtotta az Elnökségnek a 2019. évi tervezés előzetes adatait, melyet elfogadott a döntéshozó testület.

 

A következő napirendben Szendrei Zoltán alelnök ismertette a Hosz rendezvényeinek időpontjait. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Hosz Fővárosi Növény- és Állatkerti családi napja idén szeptember 15-én kerül megrendezésre mely után tagjaink a Nemzeti Vágtát is megtekinthetik a Hősök terén, valamint a Városligetben honvédelmi bemutatókat és kiállításokat.

Az elnökség döntése alapján a Fővárosi Nagycirkuszban tartandó évzáró rendezvényt előreláthatólag 2018. december közepén tartjuk, melyről később, az egyeztetéseket követően adunk pontosabb tájékoztatást.

 

Bácskai István Hosz és egyben EUROMIL elnökségi tag tájékoztatta az elnökséget a 2018. október 09-10-i Szolnokon megtartandó V4-es nemzetközi találkozóról és az október 11-i Budapesten megtartandó nyugdíjrendszerrel kapcsolatos EUROMIL konferenciával, valamint az október 12-i EUROMIL elnökségi üléssel kapcsolatban. A rendezvényen a Hosz tisztségviselőin kívül részt vesznek többek közt a V4-ek szakszervezeti vezetői, valamint az EUROMIL testületei.

 

A következő elnökségi ülés október 25-én, Budapesten kerül megtartásra.

Szöveg: Czövek János

Fotó: Lippai Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.