2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Haderőnemi értekezlet tartott a közigazgatási képviselet

Hosz  |  2007. 09. 21., 23:28

Szeptember 21-22-én immár harmadik képviselet, a közigazgatás is megtartotta őszi haderőnemi gyűlését Csopakon, a 2. számú KORK-ban. A rendezvény Gáspár Tamásné haderőnemi képviselő és Scheiner Katalin megbízott haderőnemi titkár vezényletével zajlott le…

Az első nap, a köszöntő után a közelgő Választmányi majd Kongresszusi határozati javaslatokat tárgyalták meg. Sándor Roland pénzügyi ügyvivő előadta a Hosz 2008. évi költségvetési tervezetét. Ezt követően Szincsák Gyula alelnök az aktuális egyeztetésekről tartott tájékoztatót, majd dr. Heiling Ottó alelnök a kongresszusi döntést igénylő, alapszabályt módosító tervezett javaslatokról számolt be. Az őszinte beszélgetések során a jelenlevő alapszervezeti- és önálló csoportvezetők kérdéseikre kaptak választ, valamint elmondhatták véleményüket az aktuális érdekvédelmi és képviseleti helyzetről. Szó volt a Hosz jelenlegi szolgáltatásának eredményeiről és azokról a teendőkről, melyeket el kell végezni a szolgáltatási rendszer hatékonyabb müködése érdekében.

 

A második napon Mészáros Géza, a Hosz elnöke állt rendelkezésre a közigazgatási érdekképviselet tisztségviselői részére. Az értékelő beszámolójában szolt az érdekegyeztetés és érdekképviselet sikereiről, eredményeiről, valamint azokról a teendőkről, melyeket meg kell tenni a hatékonyság növelése érdekében.

 

 

 

 

 

 

Az egész rendezvény idején a Hosz szakmai- és területi ügyvivői, a szolgáltatás felelős személyei jelen voltak, hogy az alapszervezeti- és csoportvezetők kérdéseire válaszoljanak, valamint segítségükre legyenek a felmerült problémák megoldásában.

 

Végezetül Gáspár Tamásné megköszönte az alapszervezeti- és csoportvezetők aktív munkáit, valamint azon segítségüket, mely révén az erősödő haderőnem bizonyította létjogosultságát a haderőreform általi megtépázottság tükrében. Megköszönte a további képviseleti jelölésre a bizalmat és beszélt további terveiről, kikérve a jelenlévők véleményét.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.