2024. 05. 21. kedd
Konstantin
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

,,Egy csapat vagyunk!\" - Gyermektábor Nagyorosziban

Hosz  |  2004. 06. 23., 11:26

Rögtön az iskolai tanév befejezése, a bizonyítványosztás után, június 20-án vette kezdetét az a nagyoroszi gyermektábor, melynek résztvevői között az 5 évestől a 20 évesig minden korosztály képviselteti magát. A lassan teljesen felszámoló Légvédelmi Rakétaezred laktanyája mellett - a Belső-Somogyi Gyermektábor Alapítvány szervezésében - tanyát verő gyermeksereg igen jól érzi magát, a rengeteg kirándulás, a strandolás, a tábor katonás jellege mindenki számára vonzó elfoglaltságot jelent. 

Az évről-évre megvalósuló kezdeményezés legelején Taszárról és Kaposvárról jöttek a gyermekek, idén viszont már az ország szinte minden részéből jelentkeztek - mondja Metzger István őrnagy, táborvezető. Megtudtuk, hogy a résztvevők túlnyomó többsége katonacsaládból származik, a Honvédszakszervezet tagjainak gyermekei. Ám a hatvanhat táborozó közül nyolcan a HOSZ elhunyt tagjainak fiai, lányai, ők ingyen vehetnek részt a kéthetes, katonás jellegü programokban, de vannak állami gondozott, fogyatékos gyermekek is. A kecskeméti HOSZ alapszervezet által szervezett és vezetett tábor célja hazánk, a szükebb és a tágabb környezet felfedezése. A hagyományos, a gyermekek számára kedves programok itt is megtalálhatók; a tábor és napirendje, valamint az otthont adó laktanya megismerése után, reggeli torna, környékbeli kirándulások (Drégely-vár, a horpácsi Mikszáth-kúria, Bánki-tó, diósjenői tó), diszkó, tábortüz és közös éneklés szórakoztatja a kicsiket és nagyokat. A jelszó, ,,Egy csapat vagyunk!", már nagyon bevált, az esti sportversenyeken, a helyi katonákkal vívott focimeccseken mindenki önzetlenül segíti, buzdítja a másikat. A katonai átvonuló szálláson - egykori légvédelmi tüzér táborhelyen - lakó gyermekek igazán jól érzik magukat, legtöbbjük már a következő, a júliusi kaposvári táborba is jelentkezett. A nebulók mellett persze Metzger István is boldog, hisz segítői között találunk lelkes szülőt, aktív pilótát, de a sárospataki vezetőképző tábort végzett, táboréletet imádó fiatalokat is. A nagyoroszi gyermektábor lakói július 4-én az esti órákban utaznak haza.   

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-07 13:18:55
Kedves Tagtársunk! 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának...

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.