2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

,,Egy csapat vagyunk!\" - Gyermektábor Nagyorosziban

Hosz  |  2004. 06. 23., 11:26

Rögtön az iskolai tanév befejezése, a bizonyítványosztás után, június 20-án vette kezdetét az a nagyoroszi gyermektábor, melynek résztvevői között az 5 évestől a 20 évesig minden korosztály képviselteti magát. A lassan teljesen felszámoló Légvédelmi Rakétaezred laktanyája mellett - a Belső-Somogyi Gyermektábor Alapítvány szervezésében - tanyát verő gyermeksereg igen jól érzi magát, a rengeteg kirándulás, a strandolás, a tábor katonás jellege mindenki számára vonzó elfoglaltságot jelent. 

Az évről-évre megvalósuló kezdeményezés legelején Taszárról és Kaposvárról jöttek a gyermekek, idén viszont már az ország szinte minden részéből jelentkeztek - mondja Metzger István őrnagy, táborvezető. Megtudtuk, hogy a résztvevők túlnyomó többsége katonacsaládból származik, a Honvédszakszervezet tagjainak gyermekei. Ám a hatvanhat táborozó közül nyolcan a HOSZ elhunyt tagjainak fiai, lányai, ők ingyen vehetnek részt a kéthetes, katonás jellegü programokban, de vannak állami gondozott, fogyatékos gyermekek is. A kecskeméti HOSZ alapszervezet által szervezett és vezetett tábor célja hazánk, a szükebb és a tágabb környezet felfedezése. A hagyományos, a gyermekek számára kedves programok itt is megtalálhatók; a tábor és napirendje, valamint az otthont adó laktanya megismerése után, reggeli torna, környékbeli kirándulások (Drégely-vár, a horpácsi Mikszáth-kúria, Bánki-tó, diósjenői tó), diszkó, tábortüz és közös éneklés szórakoztatja a kicsiket és nagyokat. A jelszó, ,,Egy csapat vagyunk!", már nagyon bevált, az esti sportversenyeken, a helyi katonákkal vívott focimeccseken mindenki önzetlenül segíti, buzdítja a másikat. A katonai átvonuló szálláson - egykori légvédelmi tüzér táborhelyen - lakó gyermekek igazán jól érzik magukat, legtöbbjük már a következő, a júliusi kaposvári táborba is jelentkezett. A nebulók mellett persze Metzger István is boldog, hisz segítői között találunk lelkes szülőt, aktív pilótát, de a sárospataki vezetőképző tábort végzett, táboréletet imádó fiatalokat is. A nagyoroszi gyermektábor lakói július 4-én az esti órákban utaznak haza.   

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.