2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 379 Ft   : 350 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Családi nap szentesi módra

Hosz  |  2004. 07. 03., 17:29

A Honvédszakszervezet (HOSZ) szentesi alapszervezete nyaranta nagyszabású családi napot rendez. Július harmadikán a Pálmonostora melletti Szalkai Vendégház adott otthont a tradicionális eseménynek. Ujfaludi Zoltán és Püspöki Tivadar szervezésben újra jelesre vizsgázott, hisz – nekik köszönhetően – ez alkalommal is gyönyörű környezetben, színvonalas, programokban gazdag napot tölthetett el a megjelent mintegy kétszáz résztvevő.   

A családi nap a hagyományos horgászversennyel vette kezdetét. Már kora reggel több felnőtt és gyermek vette birtokba a közeli horgászparadicsomot. Mindenki győzni szeretett volna, ment is az ugratás, a nagyotmondás, az egymás túllicitálása.

A versenyzők sorban emelgették ki a kisebb-nagyobb zsákmányokat, aztán lejárt a versenyidő, következett a mérlegelés. Itt már nem volt mellébeszélés, a mérleg kegyetlen müszer, grammnyi pontossággal jelezte, ki volt a szerencsés. A pecások legjobbja – mindenféle bundagyanú nélkül leírhatom – a több mint 1 kg-os mennyiséget kiemelő Püspöki Tivadar lett.          

A horgászat mellett a festéklövészet is számos érdeklődőt vonzott. A kicsiket a csacsifogat és a lovaglás, a játszósarokban pedig gyöngyfüzés, üvegfestés és a rajzverseny várta. Persze a finom pörkölt és palacsinta mellett a legnépszerübb – ez alkalommal is – a hideg sör volt. A horgászverseny győztese mellett a gyermekek játékos vetélkedőinek legügyesebbjeit is értékes díjazásban részesítették. A versenyek végén Farkas László, a HOSZ elnöke átadta Ujfaludi Zoltánnak, a szentesi alapszervezet vezetőjének az Egység 2002 Kft. által felajánlott ajándéktárgyakat, Püspöki Tivadarnak pedig – kiváló szervezőmunkájáért, valamint közelgő nyugállományba vonulása alkalmából – a HOSZ központi irodája által felajánlott ajándékkosarat nyújtott át. Kepics György területi ügyvivő valamennyi – a horgászversenyben részt vett – versenyzőnek különböző horgászcikkeket ajándékozott. Borka Istvánnak, a HOSZ volt főtitkárának eredményes szakszervezeti tevékenységét ajándéktárggyal ismerte el a szentesi alapszervezet.  A családi napot meglátogatta Kovács István dandártábornok, a szentesi II. Rákóczi Ferenc müszaki dandár parancsnoka is.          

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

2023. december 2-án, szombaton került sor a Veszprém vármegyei Pápateszér községben Marjay Tamás huszár hadnagy emléktáblájának ünnepélyes avatására születésének 100. évfordulóján.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.