2024. 05. 30. csütörtök
Janka, Zsanett
: 385 Ft   : 355 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Családi nap szentesi módra

Hosz  |  2004. 07. 03., 17:29

A Honvédszakszervezet (HOSZ) szentesi alapszervezete nyaranta nagyszabású családi napot rendez. Július harmadikán a Pálmonostora melletti Szalkai Vendégház adott otthont a tradicionális eseménynek. Ujfaludi Zoltán és Püspöki Tivadar szervezésben újra jelesre vizsgázott, hisz – nekik köszönhetően – ez alkalommal is gyönyörű környezetben, színvonalas, programokban gazdag napot tölthetett el a megjelent mintegy kétszáz résztvevő.   

A családi nap a hagyományos horgászversennyel vette kezdetét. Már kora reggel több felnőtt és gyermek vette birtokba a közeli horgászparadicsomot. Mindenki győzni szeretett volna, ment is az ugratás, a nagyotmondás, az egymás túllicitálása.

A versenyzők sorban emelgették ki a kisebb-nagyobb zsákmányokat, aztán lejárt a versenyidő, következett a mérlegelés. Itt már nem volt mellébeszélés, a mérleg kegyetlen müszer, grammnyi pontossággal jelezte, ki volt a szerencsés. A pecások legjobbja – mindenféle bundagyanú nélkül leírhatom – a több mint 1 kg-os mennyiséget kiemelő Püspöki Tivadar lett.          

A horgászat mellett a festéklövészet is számos érdeklődőt vonzott. A kicsiket a csacsifogat és a lovaglás, a játszósarokban pedig gyöngyfüzés, üvegfestés és a rajzverseny várta. Persze a finom pörkölt és palacsinta mellett a legnépszerübb – ez alkalommal is – a hideg sör volt. A horgászverseny győztese mellett a gyermekek játékos vetélkedőinek legügyesebbjeit is értékes díjazásban részesítették. A versenyek végén Farkas László, a HOSZ elnöke átadta Ujfaludi Zoltánnak, a szentesi alapszervezet vezetőjének az Egység 2002 Kft. által felajánlott ajándéktárgyakat, Püspöki Tivadarnak pedig – kiváló szervezőmunkájáért, valamint közelgő nyugállományba vonulása alkalmából – a HOSZ központi irodája által felajánlott ajándékkosarat nyújtott át. Kepics György területi ügyvivő valamennyi – a horgászversenyben részt vett – versenyzőnek különböző horgászcikkeket ajándékozott. Borka Istvánnak, a HOSZ volt főtitkárának eredményes szakszervezeti tevékenységét ajándéktárggyal ismerte el a szentesi alapszervezet.  A családi napot meglátogatta Kovács István dandártábornok, a szentesi II. Rákóczi Ferenc müszaki dandár parancsnoka is.          

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...

  JETfly Magazin

„Köszönöm az elmúlt öt-hat esztendőben végzett munkáját mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy ezt az emlékművet itt a bekötőút elején felállíthattuk” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, május 29-én, a 8-as számú főút és a szentkirályszabadjai repülőtérre vezető út találkozásánál felállított Mi-24 harci helikopter-emlékmű avatóünnepségén.

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.