2023. 03. 22. szerda
Beáta, Izolda
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jár vagy nem jár?

Hosz  |  2004. 08. 24., 12:24

Érvényben lévő HM rendelet szerint a szerződéses és hivatásos katonák számára - gyermekeik után - a munkáltató iskolakezdési támogatást fizet. Ám, amennyiben mindkét szülő honvédségi szervezet állományába tartozik, akkor a támogatás csak az egyik szülő jogán állapítható meg. A hátrányos diszkrimináció miatt a Honvédszakszervezet augusztus 24-én kéréssel fordult a HM KPSZH főigazgatójához.

A HOSZ-hoz eljuttatott információk szerint azon családokban, ahol a házastársak egyike dolgozik a honvédségnél, a gyermekek után kétszeresen kapják az iskolakezdési támogatást, mivel azt a másik házastárs munkáltatója is fizeti (pl.: a férj hivatásos katona, a feleség pedig BM alkalmazott). Azonban a 14/2002.(III.29) HM rendelet 21.§ (3) bekezdése alapján, amennyiben mindkét szülő katonaállományba tartozik, akkor a támogatás csak az egyik szülő jogán jár.

A HOSZ álláspontja szerint a rendeletben szereplő ilyen irányú megkötés egyértelmüen hátrányosan érinti, szinte bünteti azokat a gyermekeket, akiknek mindkét szülője honvédségi szervezet tagja. A HM KPSZH főigazgatójához eljuttatott levél arra kéri a főigazgatót, hogy a HM álláspontjáról tájékoztassa a HOSZ-t, illetve a szakszervezeten keresztül az érintetteket.    

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.