2023. 10. 03. kedd
Helga
: 387 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Gondot okoz az egyenruha beszerzése

Hosz  |  2004. 09. 15., 14:54

A Honvédszakszervezet Katonanői Szekciója informális eszmecserét tartott. A szeptember 15-i ülésen megjelent elnökségi tagok baráti beszélgetést folytattak a Magyar Honvédségben zajló változásokról, így – többek között – érintették a hölgyek aktuális gondjait is.

A katonanői szekció részéről Hornyák Erika szekcióelnök, Szántainé Sági Szilvia és Scheiner Katalin, szekció elnökségi tag jelent meg az ülésen. A katonanők problémáira első kézből volt kíváncsi Heiling Ottó, a HOSZ alelnöke, valamint Kepics György területi ügyvivő mellett dr. Pintér István, a Geopolitikai Tanács civil szervezetének kuratóriumi elnöke is.

Az ülés Hornyák Erika beszámolójával kezdődött, amelyben az elnöknő külön kiemelte a Magyar Honvédség női tagjainak ruházkodásával kapcsolatos problémáit. A jelenlegi helyzet szerint továbbra is kizárólag Budapesten, a Róbert Károly körúton lehet női katonaruhát kapni, viszont a fővárosba történő felutazások szolgálati útnak minősülnek.

A beszélgetésen megjelent elnökségi tagok közül Szántainé Sági Szilvia beszámolt a Tapolcai Kiképző Központban zajló átalakítások során bekövetkezett személyi változásokról, szólt az áthelyezésekkel kapcsolatos gondokról is. Eszerint az ország egyetlen megmaradt kiképző központjában személyi akaraton kívüli áthelyezések zajlanak, emiatt már többen jelezték elégedetlenségüket.

Heiling Ottó alelnök az elhangzottakra reagálva elmondta, hogy minden esetben van jogorvoslati lehetőség, azonban ez sok esetben konfrontációval jár. A szakszervezeti vezető szerint szolgálati panasszal lehet élni; egészen a Munkaügyi Bíróságig is elvihető az adott ügy.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.