2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Gondot okoz az egyenruha beszerzése

Hosz  |  2004. 09. 15., 14:54

A Honvédszakszervezet Katonanői Szekciója informális eszmecserét tartott. A szeptember 15-i ülésen megjelent elnökségi tagok baráti beszélgetést folytattak a Magyar Honvédségben zajló változásokról, így – többek között – érintették a hölgyek aktuális gondjait is.

A katonanői szekció részéről Hornyák Erika szekcióelnök, Szántainé Sági Szilvia és Scheiner Katalin, szekció elnökségi tag jelent meg az ülésen. A katonanők problémáira első kézből volt kíváncsi Heiling Ottó, a HOSZ alelnöke, valamint Kepics György területi ügyvivő mellett dr. Pintér István, a Geopolitikai Tanács civil szervezetének kuratóriumi elnöke is.

Az ülés Hornyák Erika beszámolójával kezdődött, amelyben az elnöknő külön kiemelte a Magyar Honvédség női tagjainak ruházkodásával kapcsolatos problémáit. A jelenlegi helyzet szerint továbbra is kizárólag Budapesten, a Róbert Károly körúton lehet női katonaruhát kapni, viszont a fővárosba történő felutazások szolgálati útnak minősülnek.

A beszélgetésen megjelent elnökségi tagok közül Szántainé Sági Szilvia beszámolt a Tapolcai Kiképző Központban zajló átalakítások során bekövetkezett személyi változásokról, szólt az áthelyezésekkel kapcsolatos gondokról is. Eszerint az ország egyetlen megmaradt kiképző központjában személyi akaraton kívüli áthelyezések zajlanak, emiatt már többen jelezték elégedetlenségüket.

Heiling Ottó alelnök az elhangzottakra reagálva elmondta, hogy minden esetben van jogorvoslati lehetőség, azonban ez sok esetben konfrontációval jár. A szakszervezeti vezető szerint szolgálati panasszal lehet élni; egészen a Munkaügyi Bíróságig is elvihető az adott ügy.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.