2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Napirenden a létszámgazdálkodás

Hosz  |  2004. 09. 21., 15:52

A létszámgazdálkodással összefüggő feladatok ideiglenes rendezéséről szóló HM-utasítás tervezetről egyeztettek a Honvédszakszervezet és a Honvédelmi Minisztérium szakértői. A HOSZ elnöke - szeptember 21-én - kifejtette, hogy a feltöltetlen helyek betöltése az utasítás aláírása esetén esetlegessé válna, az előmeneteli rendszerben zavarok alakulnának ki.

A HOSZ kezdeményezésére a HM Jogi- és Igazgatási Főosztályának (HM JIF) képviselője, dr. Kecskés Lajos osztályvezető-helyettes, dr. Abonyi Mátyás HM PÁT tanácsadó, Zsoldos Géza HÉF titkár egyeztetett a szakszervezet vezetőivel. A HM JIF képviselője előadta, hogy a tervezet hatálya nem terjed ki a csapattagozatra, továbbá a külföldi missziók és a nemzetközi kötelezettségvállalás alapján hazai készenléti szolgálatot ellátó állományra. Összességében a HOSZ fenntartja azon véleményét, miszerint a 2004. októberében esedékes átszervezés kapcsán a felesleges állománynak nem lesz helye, azzal együtt az a véleménye, hogy a csapatokhoz történő áthelyezést nem zárja ki a tervezet.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.