2024. 06. 25. kedd
Vilmos
: 395 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Közigazgatási és intézményi képviseleti nap

Hosz  |  2004. 09. 24., 11:41

A Honvédszakszervezet közigazgatási és intézményi képviselete szeptember 29-én a Pest Megyei Hadkiegészítő Parancsnokságon tartotta haderőnemi gyűlését. A Budapest, XIII. kerület Dózsa György út 51. szám alatti objektum tanácstermében Simon Zoltán elnökségi tag nyitotta meg az ülést…

A megnyitó után a katonai közigazgatás aktuális feladatai és ütemezése volt a téma. Vörös István ezredes, a HM HVK hadmüveleti és kiképzési csoportfőnökének helyettese kijelentette: A megyei hadkiegészítő parancsnokságokon szolgáló katonák létszámát úgy kell csökkenteni, ahogy a feladatok is mérséklődni fognak. Az ezredes emellett azt is elmondta, hogy a katonai közigazgatás rendszere a legkönnyebben támadható irány, még a régiósítás sem elképzelhetetlen. A csoportfőnök-helyettes szerint a hadkiegészítést és mozgósítást érinti leginkább a reform. Mint elmondta a toborzás is visszafogottabb lesz a jövőben, az előzetes tervekkel ellentétben mindössze 8200 szerződéses katonai beosztást lehet feltölteni. Vörös ezredes hangsúlyozta, hogy az érdekvédelmet erősíteni fogják.    Ezt követően Oláh Gábor haderőnemi titkár a szakszervezet képviselőjének felelősségéről és a személyügyi eljárásokban rejlő lehetőségekről ejtett szót.    A várva-várt, személyügyi eljárások lefolytatásának rendjéről, szabályairól szóló előadás Katona Károly ezredes más irányú elfoglaltsága miatt -sajnos - elmaradt. Íly módon sok konzultációs kérdés megválaszolatlan maradt.     A HOSZ helyzetéről, aktuális feladatairól, valamint az őszi választmányi ülés előkészítéséről szóló tájékoztatót Hornung Sándor főtitkár tartotta. ,,Az a legnagyobb gond, hogy a szakszervezetnek nincs vagyona. A HOSZ minden évben feléli a költségvetését. Mivel a tagdíjbevételek nem fedezik a müködési költségeket, ezért 2005-re megszorító költségvetés várható." - mondta a beterjesztő. A hadseregből kiválók szociális támogatásáról Pusztai Lajos szociális ügyvivő, a Szociálpolitikai Alapítványtól érkezett Gyuris Mihály, valamint a HM HVK személyügyi csoportfőnökségéről Garai János adott információkat.     Az ülés befejező részében a közigazgatási és intézményi képviselet tagjainak kapcsolattartásáról, az elérhetőségek és az operatív információáramlás rendjéről, feladatairól tárgyaltak. Simon Zoltán elnökségi tag és Fehér Zoltán haderőnemi titkár vezetésével az alapszervezetek, csoportok helyzetéről, az átszervezéssel kapcsolatos egyéb kérdésekről, valamint az előzetes jogi képviseleti igényekről is egyeztettek.

A légierő haderőnem szeptember 30-án és október elsején Győrött, míg a szárazföldi haderőnem október 7-én Székesfehérvárott tartja hasonló rendezvényét.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Az esős tavasz után végre itt a nyár, vele együtt a vakáció és a várva várt nyaralások időszaka is. Ha külföldi kikapcsolódásra vágyunk, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről 130 városba juthatunk el átszállás nélkül.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.