2023. 12. 08. péntek
Mária
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Közigazgatási és intézményi képviseleti nap

Hosz  |  2004. 09. 24., 11:41

A Honvédszakszervezet közigazgatási és intézményi képviselete szeptember 29-én a Pest Megyei Hadkiegészítő Parancsnokságon tartotta haderőnemi gyűlését. A Budapest, XIII. kerület Dózsa György út 51. szám alatti objektum tanácstermében Simon Zoltán elnökségi tag nyitotta meg az ülést…

A megnyitó után a katonai közigazgatás aktuális feladatai és ütemezése volt a téma. Vörös István ezredes, a HM HVK hadmüveleti és kiképzési csoportfőnökének helyettese kijelentette: A megyei hadkiegészítő parancsnokságokon szolgáló katonák létszámát úgy kell csökkenteni, ahogy a feladatok is mérséklődni fognak. Az ezredes emellett azt is elmondta, hogy a katonai közigazgatás rendszere a legkönnyebben támadható irány, még a régiósítás sem elképzelhetetlen. A csoportfőnök-helyettes szerint a hadkiegészítést és mozgósítást érinti leginkább a reform. Mint elmondta a toborzás is visszafogottabb lesz a jövőben, az előzetes tervekkel ellentétben mindössze 8200 szerződéses katonai beosztást lehet feltölteni. Vörös ezredes hangsúlyozta, hogy az érdekvédelmet erősíteni fogják.    Ezt követően Oláh Gábor haderőnemi titkár a szakszervezet képviselőjének felelősségéről és a személyügyi eljárásokban rejlő lehetőségekről ejtett szót.    A várva-várt, személyügyi eljárások lefolytatásának rendjéről, szabályairól szóló előadás Katona Károly ezredes más irányú elfoglaltsága miatt -sajnos - elmaradt. Íly módon sok konzultációs kérdés megválaszolatlan maradt.     A HOSZ helyzetéről, aktuális feladatairól, valamint az őszi választmányi ülés előkészítéséről szóló tájékoztatót Hornung Sándor főtitkár tartotta. ,,Az a legnagyobb gond, hogy a szakszervezetnek nincs vagyona. A HOSZ minden évben feléli a költségvetését. Mivel a tagdíjbevételek nem fedezik a müködési költségeket, ezért 2005-re megszorító költségvetés várható." - mondta a beterjesztő. A hadseregből kiválók szociális támogatásáról Pusztai Lajos szociális ügyvivő, a Szociálpolitikai Alapítványtól érkezett Gyuris Mihály, valamint a HM HVK személyügyi csoportfőnökségéről Garai János adott információkat.     Az ülés befejező részében a közigazgatási és intézményi képviselet tagjainak kapcsolattartásáról, az elérhetőségek és az operatív információáramlás rendjéről, feladatairól tárgyaltak. Simon Zoltán elnökségi tag és Fehér Zoltán haderőnemi titkár vezetésével az alapszervezetek, csoportok helyzetéről, az átszervezéssel kapcsolatos egyéb kérdésekről, valamint az előzetes jogi képviseleti igényekről is egyeztettek.

A légierő haderőnem szeptember 30-án és október elsején Győrött, míg a szárazföldi haderőnem október 7-én Székesfehérvárott tartja hasonló rendezvényét.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.