2023. 09. 21. csütörtök
Máté, Mirella
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Növekvő szervezettség – növekvő gondok

Hosz  |  2004. 10. 05., 07:57

A haderőreform következtében Pécsről, Taszárról és Szombathelyről is számos katona választotta új munkahelyéül a ,,Boconádi” Szabó József Logisztikai Ezredet. A Honvédszakszervezet így már mintegy négyszáz tagot számlálva képviseli és védi a kaposvári hivatásos és szerződéses katonák érdekeit. Az október 4-i aktuális tájékoztatón Tóth Zsolt alapszervezeti vezető elmondta, hogy, hogy az áttelepült katonacsaládok érdekében bizony sok tennivalója lesz még parancsnoknak és érdekvédőnek egyaránt.  

A kaposvári aktuális tájékoztató előtt Bognár Géza ezredes fogadta a Honvédszakszervezet tisztségviselőit. Az ezredparancsnok tájékoztatást adott a diszlokáció kapcsán jelenleg is fennálló problémákról, az ingázó katonák megoldásra váró gondjairól. Tóth László alelnök, Jáger Tibor területi ügyvivő és Oláh Gábor, a szárazföldi haderőnem titkára egyetértett a parancsnokkal abban, hogy a haderőreform nagyon sok plusszfeladattal terhelte meg a befogadó alakulatokat. Bognár ezredes elmondta, hogy néha zavarban van, amikor végigmegy a laktanyaudvaron, mert sok - jelenleg még - számára is ismeretlen katonával találkozik.   

Elsőként Tóth László tartott a megjelent mintegy nyolcvanfős tagság részére aktuális tájékoztatót. A HOSZ alelnöke kiemelte, hogy a jövő évi, 80 milliárd forinttal megkurtított költségvetésből nehéz lesz fejleszteni, még a katonák megszerzett pénzügyi kondícióit is nehéz lesz szinten tartani.  

Ezt követően Szita Róbert kommunikációs ügyvivő a szakszervezet legújabb kiadványáról, az ,,Európai Katonaszakszervezet” címü PR könyvről, valamint az egyre bővülő szolgáltatásokkal jelentkező honlapról adott hasznos információkat. Ezután Jáger Tibor területi ügyvivő a HOSZ szolgáltató jellegét hangsúlyozva adott részletes áttekintést az ,,Egység 2002” Kft. régi és új szolgáltatásairól, de beszélt a tagságnak biztosított egyéb kedvezményekről is.  

A találkozó záró részében a tagság kérdéseire válaszoltak a tisztségviselők. Oláh Gábortól  többen is érdeklődtek a diszlokációval járó ingázással kapcsolatos járandóságokról, uitazási és lakhatási kedvezményekről.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.