2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Növekvő szervezettség – növekvő gondok

Hosz  |  2004. 10. 05., 07:57

A haderőreform következtében Pécsről, Taszárról és Szombathelyről is számos katona választotta új munkahelyéül a ,,Boconádi” Szabó József Logisztikai Ezredet. A Honvédszakszervezet így már mintegy négyszáz tagot számlálva képviseli és védi a kaposvári hivatásos és szerződéses katonák érdekeit. Az október 4-i aktuális tájékoztatón Tóth Zsolt alapszervezeti vezető elmondta, hogy, hogy az áttelepült katonacsaládok érdekében bizony sok tennivalója lesz még parancsnoknak és érdekvédőnek egyaránt.  

A kaposvári aktuális tájékoztató előtt Bognár Géza ezredes fogadta a Honvédszakszervezet tisztségviselőit. Az ezredparancsnok tájékoztatást adott a diszlokáció kapcsán jelenleg is fennálló problémákról, az ingázó katonák megoldásra váró gondjairól. Tóth László alelnök, Jáger Tibor területi ügyvivő és Oláh Gábor, a szárazföldi haderőnem titkára egyetértett a parancsnokkal abban, hogy a haderőreform nagyon sok plusszfeladattal terhelte meg a befogadó alakulatokat. Bognár ezredes elmondta, hogy néha zavarban van, amikor végigmegy a laktanyaudvaron, mert sok - jelenleg még - számára is ismeretlen katonával találkozik.   

Elsőként Tóth László tartott a megjelent mintegy nyolcvanfős tagság részére aktuális tájékoztatót. A HOSZ alelnöke kiemelte, hogy a jövő évi, 80 milliárd forinttal megkurtított költségvetésből nehéz lesz fejleszteni, még a katonák megszerzett pénzügyi kondícióit is nehéz lesz szinten tartani.  

Ezt követően Szita Róbert kommunikációs ügyvivő a szakszervezet legújabb kiadványáról, az ,,Európai Katonaszakszervezet” címü PR könyvről, valamint az egyre bővülő szolgáltatásokkal jelentkező honlapról adott hasznos információkat. Ezután Jáger Tibor területi ügyvivő a HOSZ szolgáltató jellegét hangsúlyozva adott részletes áttekintést az ,,Egység 2002” Kft. régi és új szolgáltatásairól, de beszélt a tagságnak biztosított egyéb kedvezményekről is.  

A találkozó záró részében a tagság kérdéseire válaszoltak a tisztségviselők. Oláh Gábortól  többen is érdeklődtek a diszlokációval járó ingázással kapcsolatos járandóságokról, uitazási és lakhatási kedvezményekről.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.