2024. 04. 21.
Konrád
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Növekvő szervezettség – növekvő gondok

Hosz  |  2004. 10. 05., 07:57

A haderőreform következtében Pécsről, Taszárról és Szombathelyről is számos katona választotta új munkahelyéül a ,,Boconádi” Szabó József Logisztikai Ezredet. A Honvédszakszervezet így már mintegy négyszáz tagot számlálva képviseli és védi a kaposvári hivatásos és szerződéses katonák érdekeit. Az október 4-i aktuális tájékoztatón Tóth Zsolt alapszervezeti vezető elmondta, hogy, hogy az áttelepült katonacsaládok érdekében bizony sok tennivalója lesz még parancsnoknak és érdekvédőnek egyaránt.  

A kaposvári aktuális tájékoztató előtt Bognár Géza ezredes fogadta a Honvédszakszervezet tisztségviselőit. Az ezredparancsnok tájékoztatást adott a diszlokáció kapcsán jelenleg is fennálló problémákról, az ingázó katonák megoldásra váró gondjairól. Tóth László alelnök, Jáger Tibor területi ügyvivő és Oláh Gábor, a szárazföldi haderőnem titkára egyetértett a parancsnokkal abban, hogy a haderőreform nagyon sok plusszfeladattal terhelte meg a befogadó alakulatokat. Bognár ezredes elmondta, hogy néha zavarban van, amikor végigmegy a laktanyaudvaron, mert sok - jelenleg még - számára is ismeretlen katonával találkozik.   

Elsőként Tóth László tartott a megjelent mintegy nyolcvanfős tagság részére aktuális tájékoztatót. A HOSZ alelnöke kiemelte, hogy a jövő évi, 80 milliárd forinttal megkurtított költségvetésből nehéz lesz fejleszteni, még a katonák megszerzett pénzügyi kondícióit is nehéz lesz szinten tartani.  

Ezt követően Szita Róbert kommunikációs ügyvivő a szakszervezet legújabb kiadványáról, az ,,Európai Katonaszakszervezet” címü PR könyvről, valamint az egyre bővülő szolgáltatásokkal jelentkező honlapról adott hasznos információkat. Ezután Jáger Tibor területi ügyvivő a HOSZ szolgáltató jellegét hangsúlyozva adott részletes áttekintést az ,,Egység 2002” Kft. régi és új szolgáltatásairól, de beszélt a tagságnak biztosított egyéb kedvezményekről is.  

A találkozó záró részében a tagság kérdéseire válaszoltak a tisztségviselők. Oláh Gábortól  többen is érdeklődtek a diszlokációval járó ingázással kapcsolatos járandóságokról, uitazási és lakhatási kedvezményekről.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.