2023. 09. 22. péntek
Móric
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kézfogás a honért

Hosz  |  2004. 10. 06., 14:03

„Bajtársiasság, szolidaritás és hagyománytisztelet” – ezek a szavak hangzottak el leggyakrabban a Katonanemzedékek XIII. találkozóján, amelyet október 2-án a BEOSZ ezúttal is a balatonkenesei Honvéd Üdülőben rendezett meg. A több mint kétszáz résztvevő többsége nyugállományú katona volt, de a „Kézfogás a honért” gondolat jegyében sorra került rendezvényen szép számmal voltak aktív szolgálatot teljesítő tisztek, és tiszthelyettesek is. A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének legrangosabb találkozóján ezúttal is részt vettek a Szövetség érdekképviseleti munkájában együttműködő honvédségi szakszervezetek – a HOSZ és a HODOSZ – valamint a CSÉSZ és a HOKOSZ képviselői is.

A katonanemzedékek találkozóján a „nyitány” ezúttal is a Honvéd Üdülő parkjában felállított „Obsitos” kopjafa megkoszorúzása volt, ahol a HOSZ nevében az elnök, Farkas László őrnagy helyezte el a legnagyobb honvédségi szakszervezet koszorúját.

A találkozón Sipos Géza nyugállományú ezredes, a BEOSZ elnökének megnyitója után felolvasásra került Mádl Ferenc köztársasági elnök köszöntő levele, amelyben jelentős hangsúlyt kapott, hogy a katonákra minden korban jellemző szolidaritás, példamutatás, bajtársiasság és hagyománytisztelet olyan örök emberi értékek, amely ma is egy valós katonai képességekkel rendelkező hadsereg kohéziós erejét adják. A nemes szándékkal rendezett találkozójukon emlékeztessék egymást ezekre az elvekre, értékekre és normákra, amelyek a honvédség kötelékéhez tartozó különböző generációkat és szervezeteket is összekapcsolják.

A Katonanemzedékek idei találkozóján fókuszba került a BEOSZ tíz éves jubileumát ünneplő tagszövetsége a Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége, amelynek egyre sokoldalúbb tevékenységéről az egykori szolnoki felderítő tiszt és ma rangos BM beosztásban tevékenykedő elnök, dr. Boda József rendőrezredes számolt be. A találkozót ezúttal a katonaejtőernyősök bemutatója, a hőlégballonozás és az ejtőernyőzés históriáját bemutató kiállítás tette még színesebbé.

A találkozó másnapján került sor a BEOSZ választmányi ülésére, ahol sor került az 1300 főt számláló HOHE, vagyis a Honvéd Hagyományőrzők Egyesületének tagfelvételére, és tájékoztató hangzott el a BEOSZ elnökségének a HÉF-fel kapcsolatos állásfoglalásáról és a HOSZ-szal való együttmüködés új lehetőségeiről.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.