2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kézfogás a honért

Hosz  |  2004. 10. 06., 14:03

„Bajtársiasság, szolidaritás és hagyománytisztelet” – ezek a szavak hangzottak el leggyakrabban a Katonanemzedékek XIII. találkozóján, amelyet október 2-án a BEOSZ ezúttal is a balatonkenesei Honvéd Üdülőben rendezett meg. A több mint kétszáz résztvevő többsége nyugállományú katona volt, de a „Kézfogás a honért” gondolat jegyében sorra került rendezvényen szép számmal voltak aktív szolgálatot teljesítő tisztek, és tiszthelyettesek is. A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének legrangosabb találkozóján ezúttal is részt vettek a Szövetség érdekképviseleti munkájában együttműködő honvédségi szakszervezetek – a HOSZ és a HODOSZ – valamint a CSÉSZ és a HOKOSZ képviselői is.

A katonanemzedékek találkozóján a „nyitány” ezúttal is a Honvéd Üdülő parkjában felállított „Obsitos” kopjafa megkoszorúzása volt, ahol a HOSZ nevében az elnök, Farkas László őrnagy helyezte el a legnagyobb honvédségi szakszervezet koszorúját.

A találkozón Sipos Géza nyugállományú ezredes, a BEOSZ elnökének megnyitója után felolvasásra került Mádl Ferenc köztársasági elnök köszöntő levele, amelyben jelentős hangsúlyt kapott, hogy a katonákra minden korban jellemző szolidaritás, példamutatás, bajtársiasság és hagyománytisztelet olyan örök emberi értékek, amely ma is egy valós katonai képességekkel rendelkező hadsereg kohéziós erejét adják. A nemes szándékkal rendezett találkozójukon emlékeztessék egymást ezekre az elvekre, értékekre és normákra, amelyek a honvédség kötelékéhez tartozó különböző generációkat és szervezeteket is összekapcsolják.

A Katonanemzedékek idei találkozóján fókuszba került a BEOSZ tíz éves jubileumát ünneplő tagszövetsége a Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége, amelynek egyre sokoldalúbb tevékenységéről az egykori szolnoki felderítő tiszt és ma rangos BM beosztásban tevékenykedő elnök, dr. Boda József rendőrezredes számolt be. A találkozót ezúttal a katonaejtőernyősök bemutatója, a hőlégballonozás és az ejtőernyőzés históriáját bemutató kiállítás tette még színesebbé.

A találkozó másnapján került sor a BEOSZ választmányi ülésére, ahol sor került az 1300 főt számláló HOHE, vagyis a Honvéd Hagyományőrzők Egyesületének tagfelvételére, és tájékoztató hangzott el a BEOSZ elnökségének a HÉF-fel kapcsolatos állásfoglalásáról és a HOSZ-szal való együttmüködés új lehetőségeiről.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Befejeződött az Airbus H225M típusú, közepes szállító helikopterek magyar katonai típusalkalmassági vizsgálata. A megrendelt tizenhat többcélú helikopterből kettőt ez év júliusában adnak át az Airbus Helicopters franciaországi, Marignane-i gyártó központjában.

  Háború Művészete magazin

A francia hajóépítő óriásvállalat, a Naval Group 2022 második felében új programba kezdett. Mivel a cég vezetői szerint Franciaország jelentős lemaradásban van a dróntechnológia terén, ezért a Naval Group már csak profiljából adódóan is a személyzet nélküli felszíni hajók terén igyekszik vezető szerepet kivívni magának.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.