2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 355 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Legyünk végre egységesek! - Demonstráció előtt a fegyveres és a rendvédelmi szféra

Hosz  |  2008. 11. 19., 12:18

November 18-20 között tartotta kihelyezett elnökségi ülését és továbbképzését az FRDÉSZ. A Balatonhoz közel található nagyberényi Oázis Panzióban lebonyolított szakszervezeti eseményen amellett, hogy megbeszélték a november 29-i demonstráció részleteit, a szakminisztériumok vezető tisztségviselői és prominens országgyűlési képviselők közreműködésével fórumot is tartottak. A Kónya Péter FRDÉSZ elnök vezetésével lebonyolított egyeztetésen a tagszervezetek vezető tisztségviselői vettek részt, a Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök, dr. Heiling Ottó alelnök, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár, valamint a területi ügyvivők képviselték…  

A háromnapos szakszervezeti rendezvényen első napján a 2009. évi bértárgyalások helyzetértékelése, szükséges döntések meghozatala szerepelt a napirenden.          A kormányzati tevékenység követni fogja az OÉT bértárgyalásokat. Ezért aztán elhúzódó demonstrációkra és sztrájkokra lehet számítani – egyebek mellett ezt mondta a legutóbbi OÉT ülésről szóló rövid beszámolójában Kónya Péter. Az FRDÉSZ elnöke kiemelte: úgy tünik a mi szféránkban lesz még kifizetés, de ezek nem béresített formában valósul majd meg.     A szféra dolgozóit tömörítő szakszervezeti szövetség nem hagyhatja és nem is hagyja, hogy a 13. havi illetményt elvegyék, ugyanis már nem lehet újabb reálbércsökkenést elszenvedni a szférában – hangsúlyozta a mintegy 40 ezer fegyveres és rendvédelmi dolgozót tömörítő szakszervezeti szövetség vezetője. Nem szabad háttéralkukba belemenni, hiszen ezzel gyengíteni lehet a többiek pozícióját is. A LIGA, illetve a LIGA tagszervezetei közül a Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, valamint a paksi Atomerőmü szakszervezete is pénzügyi forrással támogatja az FRDÉSZ november 19-i demonstrációját – tette hozzá Kónya Péter.Ezt követően több szakszervezeti vezető is megfogalmazta, hogy az illetményekben egységeseknek kell maradni, az illetményen kívüli juttatások terén viszont minden tagszervezet külön megállapodást is köthet a saját tárcájával.

Mészáros Géza, a Hosz elnöke kívánatosnak tartotta, hogy a szövetség állapítson meg egy ,,FRDÉSZ minimum”-ot, e felett viszont saját kompetenciájukat használhassák ki a tagszervezetek. 

Ezt követően a demonstráció technikai részleteit beszélték meg, majd a Honvéd Nyugdíjpénztár november 17-i Küldöttgyülésének történéseiről tájékoztatták a megjelenteket.

A továbbképzés második napján, november 19-én szakszervezeti szolgáltatásokat mutattak be, majd közismert politikusok részvételével fórumot tartottak. A délutáni eseményen megjelent és aktív, estébe nyúló párbeszédet folytatott a megjelent szakszervezeti tisztségviselőkkel Keleti György volt honvédelmi miniszter, a jelenlegi honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...

  JETfly Magazin

Az első nyári hónapban repülőnapot rendeznek többek között Dunakeszin, Kadarkúton és Budaörsön is, a Múzeumok Éjszakáján pedig szintén több helyszínen várják a repülés rajongóit!

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.