2023. 12. 09. szombat
Natália
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Legyünk végre egységesek! - Demonstráció előtt a fegyveres és a rendvédelmi szféra

Hosz  |  2008. 11. 19., 12:18

November 18-20 között tartotta kihelyezett elnökségi ülését és továbbképzését az FRDÉSZ. A Balatonhoz közel található nagyberényi Oázis Panzióban lebonyolított szakszervezeti eseményen amellett, hogy megbeszélték a november 29-i demonstráció részleteit, a szakminisztériumok vezető tisztségviselői és prominens országgyűlési képviselők közreműködésével fórumot is tartottak. A Kónya Péter FRDÉSZ elnök vezetésével lebonyolított egyeztetésen a tagszervezetek vezető tisztségviselői vettek részt, a Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök, dr. Heiling Ottó alelnök, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár, valamint a területi ügyvivők képviselték…  

A háromnapos szakszervezeti rendezvényen első napján a 2009. évi bértárgyalások helyzetértékelése, szükséges döntések meghozatala szerepelt a napirenden.          A kormányzati tevékenység követni fogja az OÉT bértárgyalásokat. Ezért aztán elhúzódó demonstrációkra és sztrájkokra lehet számítani – egyebek mellett ezt mondta a legutóbbi OÉT ülésről szóló rövid beszámolójában Kónya Péter. Az FRDÉSZ elnöke kiemelte: úgy tünik a mi szféránkban lesz még kifizetés, de ezek nem béresített formában valósul majd meg.     A szféra dolgozóit tömörítő szakszervezeti szövetség nem hagyhatja és nem is hagyja, hogy a 13. havi illetményt elvegyék, ugyanis már nem lehet újabb reálbércsökkenést elszenvedni a szférában – hangsúlyozta a mintegy 40 ezer fegyveres és rendvédelmi dolgozót tömörítő szakszervezeti szövetség vezetője. Nem szabad háttéralkukba belemenni, hiszen ezzel gyengíteni lehet a többiek pozícióját is. A LIGA, illetve a LIGA tagszervezetei közül a Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, valamint a paksi Atomerőmü szakszervezete is pénzügyi forrással támogatja az FRDÉSZ november 19-i demonstrációját – tette hozzá Kónya Péter.Ezt követően több szakszervezeti vezető is megfogalmazta, hogy az illetményekben egységeseknek kell maradni, az illetményen kívüli juttatások terén viszont minden tagszervezet külön megállapodást is köthet a saját tárcájával.

Mészáros Géza, a Hosz elnöke kívánatosnak tartotta, hogy a szövetség állapítson meg egy ,,FRDÉSZ minimum”-ot, e felett viszont saját kompetenciájukat használhassák ki a tagszervezetek. 

Ezt követően a demonstráció technikai részleteit beszélték meg, majd a Honvéd Nyugdíjpénztár november 17-i Küldöttgyülésének történéseiről tájékoztatták a megjelenteket.

A továbbképzés második napján, november 19-én szakszervezeti szolgáltatásokat mutattak be, majd közismert politikusok részvételével fórumot tartottak. A délutáni eseményen megjelent és aktív, estébe nyúló párbeszédet folytatott a megjelent szakszervezeti tisztségviselőkkel Keleti György volt honvédelmi miniszter, a jelenlegi honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.