2024. 02. 29. csütörtök
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Képviseleti nap a szárazföldnél

Hosz  |  2004. 10. 07., 17:32

Az őszi Választmányi ülésre készül a HOSZ szárazföldi haderőnemi képviselete. Az október 7-én Székesfehérvárott megrendezett munkakértekezleten Mészáros Géza elnökségi tag - többek között - kijelentette: a 4326 (!!!) fős haderőnemi taglétszám ma már egyre szervezettebb előkészítő munkát, valamint hatékonyabb érdekképviseletet követel...

Oláh Gábor haderőnemi titkár és Jáger Tibor területi ügyvivő szervezőkészségét dícséri az október 7-i szárazföldi haderőnemi képviseleti nap. A rendezvény céljai között szerepelt a novemberi Országos Választmányi ülés határozat-tervezeteinek megbeszélése, a ,,Honvéd" Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár adta lehetőségek áttekintése, a haderőnemi iroda müködéséről, valamint az Egység 2002 Kft. kétéves ténykedéséről szóló beszámolók megtárgyalása.

Farkas László elnök az aktuális tájákoztatójában kiemelte: Az önkéntes haderőre történő áttérés ráfogja kényszeríteni a Honvédelmi Minisztériumot a hatékonyabb érdekegyeztetésre. Turai Tibor tatai alapszervezeti vezető hiányolta, hogy a szaktárca nem kérte ki a véleményt, nem egyeztetett a szakszervezettel, mielőtt megszüntette az egyik alegységet. A HOSZ elnöke - amellett, hogy igazat adott Turai Tibornak - kifejtette, hogy a 2005-ös, 80 milliárd forinttal megrövidített költségvetés kényszeríti a HM vezetését arra, hogy újragondoljon egyes feladatokat.

Az egyes határozat-tervezetek tárgyalása közben Mészáros Géza kevesellte a 2005-re előirányzott 1 millió forintos PR költségvetést. Turai Tibor  hozzátette: Nem onnan kell elvenni a pénzt, ahol már elértünk egy jó színvonalat, a PR szakterület esetében jó helyre megy a pénz, mind az újság, mind a honlap megérdemli a költség-ráfordítást. 

A szárazföldi alakulatokat reprezentáló alapszervezeti és csoportvezetők kisebb módosításokkal elfogadták az elnök, a két alelnök és a főtitkár által beterjesztett határozat-tervezeteket.   

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.

  JETfly Magazin

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.