2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Képviseleti nap a szárazföldnél

Hosz  |  2004. 10. 07., 17:32

Az őszi Választmányi ülésre készül a HOSZ szárazföldi haderőnemi képviselete. Az október 7-én Székesfehérvárott megrendezett munkakértekezleten Mészáros Géza elnökségi tag - többek között - kijelentette: a 4326 (!!!) fős haderőnemi taglétszám ma már egyre szervezettebb előkészítő munkát, valamint hatékonyabb érdekképviseletet követel...

Oláh Gábor haderőnemi titkár és Jáger Tibor területi ügyvivő szervezőkészségét dícséri az október 7-i szárazföldi haderőnemi képviseleti nap. A rendezvény céljai között szerepelt a novemberi Országos Választmányi ülés határozat-tervezeteinek megbeszélése, a ,,Honvéd" Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár adta lehetőségek áttekintése, a haderőnemi iroda müködéséről, valamint az Egység 2002 Kft. kétéves ténykedéséről szóló beszámolók megtárgyalása.

Farkas László elnök az aktuális tájákoztatójában kiemelte: Az önkéntes haderőre történő áttérés ráfogja kényszeríteni a Honvédelmi Minisztériumot a hatékonyabb érdekegyeztetésre. Turai Tibor tatai alapszervezeti vezető hiányolta, hogy a szaktárca nem kérte ki a véleményt, nem egyeztetett a szakszervezettel, mielőtt megszüntette az egyik alegységet. A HOSZ elnöke - amellett, hogy igazat adott Turai Tibornak - kifejtette, hogy a 2005-ös, 80 milliárd forinttal megrövidített költségvetés kényszeríti a HM vezetését arra, hogy újragondoljon egyes feladatokat.

Az egyes határozat-tervezetek tárgyalása közben Mészáros Géza kevesellte a 2005-re előirányzott 1 millió forintos PR költségvetést. Turai Tibor  hozzátette: Nem onnan kell elvenni a pénzt, ahol már elértünk egy jó színvonalat, a PR szakterület esetében jó helyre megy a pénz, mind az újság, mind a honlap megérdemli a költség-ráfordítást. 

A szárazföldi alakulatokat reprezentáló alapszervezeti és csoportvezetők kisebb módosításokkal elfogadták az elnök, a két alelnök és a főtitkár által beterjesztett határozat-tervezeteket.   

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.