2024. 07. 15. hétfő
Henrik, Roland
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az elnökség demonstrációs bizottsággá alakult

Hosz  |  2009. 06. 02., 13:56

Szakszervezetünk elnöksége június 2-i ülésén arról döntött, hogy önállóan fejezi ki tiltakozását a kormány megszorító intézkedései ellen. A Szincsák Gyula alelnök vezette ülésen miután az elnökség jóváhagyta a  megszorító intézkedések ellen tiltakozó felhívást(tartalmát a későbbiekben tesszük közzé - a szerk.), létrehozta a demonstrációs bizottságot is…

Az előző ülés jegyzőkönyvének elfogadását – kisebb pontatlanságok miatt – a következő rendezvényre halasztotta az elnökség.

Ezt követően a vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója hangzott el. Miután a szabadságon tartózkodó Mészáros Géza elnök a Liga Szakszervezetek vezetőivel a közelmúltban lezajlott tárgyalásokról tájékoztatta a megjelenteket, dr. Heiling Ottó alelnök a szövetségi kapcsolatok alakulásáról szolgált információkkal. Szakszervezetünk alelnöke – egyebek mellett – elmondta, hogy május 4-óta noha háromszor is összehívta az FRDÉSZ elnöke a szakszervezeti szövetség döntéshozó fórumát, az elnökség a távolmaradások miatt egy alkalommal sem volt döntésképes, így valamennyi ülés informálissá vált. Dr. Heiling Ottó beszámolt a május 29-i SZÉF-ülésen történtekről, illetve az alá nem írt megállapodás szövegtervezetéről is. Az alelnök az Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) főigazgatójának munkaszervezési intézkedése mellett a gazdasági ügyekről, majd a jogsegélyszolgálat munkájáról is beszámolt. Ekkor mondta el, hogy az utóbbi időszakban megnövekedett a peres, ezen belül is a büntetőügyek száma. 

Szincsák Gyula alelnök tájékoztatójában – többek között – beszélt a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) legutóbbi ülésén történtekről, a május 28-i kabinetfőnökkel történt találkozóról, a szerződéses szekcióban dolgozó tisztségviselők javaslatairól, valamint a kedvezményes üdültetési térítési díjakról is.

Ezt követően Sörös István, a nyugállományú tagozat elnöke az idősotthonok helyzetéről adott rövid tájékoztatást, majd Andor Tamás és Besenyei Csaba elnökségi tagok számoltak be a május 21-i szarajevói látogatásukról. A magyar napok keretében lezajlott vizit alkalmával a két elnökségi tag meghallgatta a kontingens tagjainak – leginkább az élelmezési ellátást érintő – problémáit, beszélgettek a végrehajtó beosztásokban tevékenykedő szerződéses, valamint a magasabb beosztású hivatásos állomány tagjaival is. Mindketten fontosnak tartották megemlíteni, hogy a szakszervezet nemzetközi jelenléte tovább emeli, emelheti a Hosz eddig is pozitív megítélését.  

Szakszervezetünk főtitkára, dr. Ujfaludi Zoltán az előző elnökségi ülés óta eltelt időszak főbb történéseit vette csokorba. Beszélt a választmányi ülés, az országos horgászverseny tapasztalatairól, majd a következő időszak néhány fontos eseményének (Egység Kupa focitorna, holland társszervezet látogatása) előkészületéről adott hasznos információkat.

Ezt követően a tiltakozó akciókról tárgyalt szakszervezetünk elnöksége. Szincsák Gyula alelnök indokolásában elmondta, hogy mivel elmaradt a május 28-ra tervezett FRDÉSZ demonstráció, a Hosz szükségesnek tartja, hogy – ha kell – önállóan tiltakozzon a katonák érdekében. Beszélt a már megfogalmazott petíció tartalmáról, illetve a parlamenti szavazások előtti figyelmeztető demonstráció megtartására vonatkozó időpont-javaslatról is. Fegyelmezett, alakias, látványos tiltakozás kell - mondta.

Szó esett a demonstráció mihamarabbi megszervezéséről és a kiegészítő programokról is.  

Miután egyetértettek a demonstráció szükségességéről és lebonyolításáról, az akciótervről tárgyalt az elnökség. A döntéshozó fórum arról is határozott, hogy az eredeti időpontban elmarad, illetve későbbi időpontban lesz mindkét - balatonfüredi és ceglédi - aquaparki rendezvény.

A tagfelvételről szóló napirendet Szincsák Gyula alelnök terjesztette elő. Az elnökség Berecz Zoltánt, Gelencsér Ferencet, Kádár Pétert, Laczkó Csabát és Csikós Mihályt a szakszervezet pártoló tagjai sorába vette fel.

A nyugállományú tagozat tevékenységéről Sörös István tájékoztatott. A nyugállományúakat képviselő elnökségi tag - egyebek mellett - elmondta, hogy megélénkült a nyugállományú csoportok, alapszervezetek aktivitása, ezt a különböző városi és helyi rendezvényeken is tapasztalni lehet. Jelenleg már 1267 fő fizető tagja van a nyugállományú tagozatnak - tette hozzá Sörös István.

A kommunikáció, ezen belül is az Egység újság átalakításáról szóló napirend során Andor Tamás elnökségi tag mondta el a következő időszakban megjelenő lappal kapcsolatos reform-elképzeléseket. Szincsák Gyula elmondta, hogy tartalmi megújításra van szükség, az Egység jelenleg nem rólunk szól és nem üzen a tagságnak semmit.

 

 

A szociális és személyügyi ügyvivő tevékenységéről szóló tájékoztató szóbeli kiegészítése során Jeszenyi Ildikó elmondta, hogy a Katonákért Alapítvány már folyamatosan dolgozik a rekonverzióval kapcsolatos norvég projektben. Elkezdődtek a tájékoztatók, a programot népszerüsítő előadások - mondta.

A szakmai ügyvivő friss információkkal szolgált az üdültetés aktuális helyzetéről is.  

 

Az Egység 2002 Kft. 2008-as mérleg és eredmény beszámolója, és annak elfogadása, döntés az eredményről - volt a következő napirend témája. Sárkány Ferenc ügyvezető - egyebek mellett - elmondta, hogy a gazdasági társaság a 2008-as üzleti évet nehéz körülmények (Vodafone tertozások) között kezdte meg, majd hozzátette, hogy drasztikusan csökkent a nettó árbevétel (Vodafone szolgáltatásból adódó kiáramlás miatt - a szerk.). A Kft. kalkulált nyereség-árbevétele, valamint a 2008-ban kötött együttmüködési megállapodások stabilizálhatják a gazdasági társaság 2009. évi müködését - foglalta össze jelentését Sárkány Ferenc ügyvezető. A beszámolóról sés a jelentésről szóló döntést a következő elnökségi ülésre halasztották. 

Az egyebekben dr. Heiling Ottó alelnök a holland társszervezet - június 8-10 közötti -látogatásáról, valamint az NRF per, illetve ítélet következményeiről is tájékoztatott. 

Az elnökség augusztus 4-én tartja következő ülését.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.