2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Többe kerül a szerződéses hadsereg a sorozottnál

Hosz  |  2004. 11. 03., 14:06

A Honvédszakszervezet szerint a szerződéses hadsereg többe kerül, mint a sorozott, s attól tartanak, hogy a többletköltségeket a kiképzés, a személyi juttatások rovására teremtik elő. A hivatásosok reálbére már így is három éve csökken – panaszolja a november 3-án megjelent Magyar Hírlapban Farkas László elnök.

"Egyetértünk a sorkatonai szolgálat megszüntetésével – mondta az érdekvédő –, de a honvédelmi költségvetés jelentős megnyirbálása nem teszi lehetővé, hogy egy valóban profi hadsereg alakuljon." Farkas szerint a hivatásosok körében rossz a hangulat, újra létszámleépítésekről hallani. Először 2500, majd nyolcezer ember elküldéséről esett szó. Az átszervezések is rosszul érintik őket, hiszen nem teremtik meg számukra az egyik városból a másikba való áttelepülés biztonságos lehetőségét. Mindez Farkas szerint oda fog vezetni, hogy a hivatásos katonák maguktól hagyják ott a hadsereget. A szerződéses katonákról szólva a szakszervezeti elnök megjegyezte: addig nem lesz Magyarországon önkéntes haderő, amíg a fiatalok nagy részét a munkanélküliség kényszere hajtja a honvédséghez.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.