2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 381 Ft   : 354 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Többe kerül a szerződéses hadsereg a sorozottnál

Hosz  |  2004. 11. 03., 14:06

A Honvédszakszervezet szerint a szerződéses hadsereg többe kerül, mint a sorozott, s attól tartanak, hogy a többletköltségeket a kiképzés, a személyi juttatások rovására teremtik elő. A hivatásosok reálbére már így is három éve csökken – panaszolja a november 3-án megjelent Magyar Hírlapban Farkas László elnök.

"Egyetértünk a sorkatonai szolgálat megszüntetésével – mondta az érdekvédő –, de a honvédelmi költségvetés jelentős megnyirbálása nem teszi lehetővé, hogy egy valóban profi hadsereg alakuljon." Farkas szerint a hivatásosok körében rossz a hangulat, újra létszámleépítésekről hallani. Először 2500, majd nyolcezer ember elküldéséről esett szó. Az átszervezések is rosszul érintik őket, hiszen nem teremtik meg számukra az egyik városból a másikba való áttelepülés biztonságos lehetőségét. Mindez Farkas szerint oda fog vezetni, hogy a hivatásos katonák maguktól hagyják ott a hadsereget. A szerződéses katonákról szólva a szakszervezeti elnök megjegyezte: addig nem lesz Magyarországon önkéntes haderő, amíg a fiatalok nagy részét a munkanélküliség kényszere hajtja a honvédséghez.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

A székesfehérvári Szent István Király Múzeum (SZIKM), valamint a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) – közösségi régészeti program keretén belül – egy második világháborús német harckocsi megsemmisülési helyszínét azonosította a Fejér vármegyei Baracska község térségében.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.