2017. 11. 24. péntek
Emma
: 313 Ft   : 265 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Életmód nap

Hosz  |  2009. 10. 12., 19:08

A Katonanői szekció a női konferencia helyett szeretné megrendezni központi rendezvényként „A katonanők az egészséges életmódért” címmel nagyszabású programját. Központi rendezvény tervezett időpontja május vége vagy június eleje, természetesen igazodva az éves rendezvénytervhez.

A részt vevők tervezett létszáma 500 fő.

Helyszíne: Zách utca és a Honvéd Stadion

Program forgatókönyve

Első nap - Zách utca- Szakmai nap

Érkezés 10.00 óra

Megnyitó: Mészáros Géza a Honvédszakszervezet elnöke

1.      Bemutatkozik a Honvédszakszervezet (aktualitások)

2.      Katonanői küldöttértekezlet

A Katonanői szekció elnökének beszámolója (múlt, jelen, jövő)

Fórum- kérdések

13 00 - Ebéd

3.      A Katonanői Bizottság előadása – Ballainé Krikker Zsuzsanna

4.      A nőies értékek integrálása a hadseregbe – Dr. Szilágyi Zsuzsanna

5.      Humán szolgálatról bővebben – családtámogatás rendszere

6 - Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézet -Nők a haderőben Kutatás   - Karácsony Veronika tudományos munkatárs

7 - Szakmai előadások keretein belül

-       Fizikai alkalmasság- nőkre vonatkoztatva, képességek és készségek

-       Ruházat – női ruházat, öltözködés szabályai

-       Munkavédelem – nők, - terhesség, munkabírás, terhelhetőség figyelembevételével

8 - Interaktív előadás: Kommunikáció – testbeszéd- Varga Gyöngyi

Katonai protokoll szabályai – A médiával való kapcsolattartás alapjai

Este szabad program- Budapest – városnézés

Második nap- Honvéd Stadion – Sportprogramok és Bemutatók

A program megnyitója: Honvédelmi Miniszter, Vezérkari Főnök

(Katonanők bevonulása, katonanők beöltözve

- speciális beosztás – profi képesség!)

1.      10.00.- Bemelegítés az AVI fizikai alkalmasságot vizsgáló testnevelők bevonásával

2.      Schobert Norbi és Réka – Kiképzés Kiképzés - Military Wellness (a NASA katonai Aerobik programot eleveníti fel) kemény, hiteles, követhető, a gyakorlatok kivitelezhetőek, mentesek minden ugrálástól, az eredmény garantált.

Schobert Norbi egészséges táplálkozásról – sátorban termékeinek bemutatója

3.      Katonai önvédelem nőknek- Balogh Zsuzsanna

4.      Mászófal – Alpintechnikai bemutató, gyakorlási lehetőséggel

      5 -- A szentendrei kiképző központ bemutatója- akadály pálya

Közben

AVI kitelepült sátraiban felmérések, szürések, tesztek végzése. Pszichológiai vizsgálat. Vércukor- és vérnyomásmérés

Életmód tanácsadás- HEK munkatársainak segítségével

Egész nap Véradás

Hadi technikai bemutatók- fegyverzeti bemutató,- ZMNE –Lézeres lövészeti gyakorló AK,- AIR-soft –taktikai szimulációs fegyverek

A rendezvény lebonyolításához célszerünek tartom speaker alkalmazását.

Rendezvényünk célja

-       A Honvédszakszervezet kedvező megítélésének belső és külső erősítése és ezáltal erkölcsi és anyagi támogatottságának növelése.

-       Rávilágítani arra a tényre, hogy a katonanők jelenlétükkel gazdagítják a szervezetet, elősegítik annak müködését.

-       Nőies értékek integrálása a katonai szervezetbe - a nők által képviselt és a szervezet számára fontos értékek megóvhatóak, mentális és testi egészségük megőrizhetőek legyenek.

-       Fórum- közvetlen módon, oldottabb formában beszélhet katonanő katonanővel, így értékes információkhoz juthatunk.

-       Felmérések és kérdőívek kitöltése, azok elemzése, értékelése. Mindezek megteremtik az alapját, hogy a katonanők helyzetével összefüggő jogszabályok és belső szabályzók tervezeteit véleményezzük. Ezzel elkezdjük a hatékony, érdemi munkát.

-       Véradás – önzetlen segítés! Közös akciónkkal is szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy mennyire fontos a társadalom felelős szereplőjeként ezen értékes közösségi célokat szolgálnunk.

-       Figyelemfelkeltés a média segítségével, társadalmi megbecsülésük és megítélésük kedvező irányú megváltoztatására.

Remélem, hogy programunk elnyerte tetszésed!

A Katonanői szekció nevében köszönöm az eddigi segítséget és bízom a támogatásodban!

                                                                                     Tisztelettel: Szücs Andrea

                                                                                      Katonanői szekció elnöke

Veszprém, 2009. október 5.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 13., 15:21
Katonai tiszteletadás mellett adták át a kormányzati forrásból felújított első világháborús hadisírokat, illetve a Nagy Háború felújított emlékművét november 11-én, szombaton, Kiskunfélegyházán. Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, és Csányi József polgármester helyezték el az újjászentelt emlékműnél a tisztelet és az emlékezés koszorúit. A Honvédszakszervezet részéről Bali János Felügyelő Bizottsági tag vett részt a rendezvényen...
2017. 11. 09., 15:54
A Halottak Napja alkalmából, - a közösségért munkálkodó tagtárs emlékét szimbolizáló kopjafánál-, megemlékezést tartott özv. Borka Istvánné Margó, a Honvédszakszervezet képviseletében Czövek János elnök, Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő, valamint Klopfer Szandra személyi asszisztens...
2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Sokan kétkedve fogadták az elmúlt időszakban egyre gyakrabban felbukkanó hírt, mely szerint több évnyi üresjárat után ismét feltámadhat a magyar harci helikopteres képesség a korábban leállított Mi-24-es flotta néhány példányának nagyjavításával.

  Háború Művészete magazin

Az elmúlt néhány esztendőben ismét felértékelődtek a hagyományos védelmi feladatokra optimalizált fegyverrendszerek, így az irányított páncéltörő rakéták. A NATO keleti szárnyának szinte minden országa komoly fejlesztésekbe fogott ezen a területen.