2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ülésezett az elnökség

Hosz  |  2003. 12. 10., 10:41

A Honvédszakszervezet (HOSZ) december 10-én, Gödön tartotta évzáró elnökségi ülését. A meghívott területi és szakmai ügyvivők és szekcióelnökök részvételével lezajlott értekezleten Heiling Ottó alelnök - többek között - a zánkai kongresszus óta eltelt időszak történéseiről, míg Hornung Sándor főtitkár a HOSZ gazdasági helyzetéről adott tájékoztatást. Ezt követően a HOSZ Szervezeti és Működési Szabályzatáról (SZMSZ) részletesen is tárgyalt a plénum.

A HOSZ elnöksége döntött arról, hogy - tekintettel az idei béremelések elmaradására, illetve a jövő évi bérfejlesztés alacsony voltára - elutasítja a Honvédelmi Minisztérium (HM) által tervezett üdülési díjak drasztikus, 50%-os emelését. Emellett aggodalmának is hangot adott a HM humánpolitikai helyettes államtitkára által kiadott, a haderő-átalakítás 2003-2006 közötti időszakáról szóló program feladatainak és a személyügyi csoportfőnök, egyes személyügyi feladatok végrehajtásáról szóló intézkedéseivel kapcsolatban. A HOSZ elnöksége ismételt egyet nem értését fejezte ki a - december 20-ig kifizetendő - bérkompenzáció mértékét és módját illetően is.

 

-szita-

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.