2018. 02. 19. hétfő
Zsuzsanna
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tisztújítás és aktivitás a katonanőknél

Hosz  |  2010. 11. 18., 15:17

Legyünk még aktívabbak és 2011-ben rendezzük meg az idén elmaradt szakmai és életmód napjainkat - egyebek mellett ez hangzott el katonanői szekciónk tisztújító küldöttértekezletén. A november 18-i, Balatonkenesén megrendezett eseményen Szücs Andrea szekcióelnök - dr. Mészáros Melinda alelnök jelenlétében - köszöntötte a hölgyeket...

Szekcióelnök beszámolója során miután értékelte az elmúlt időszakot, elmondta: nem mondtunk le a katonanői életmódnap megszervezéséről és megrendezéséről. Szakmai napot mindenképpen szeretnénk megrendezni.Amellett, hogy nem vagyunk tájékozottak, nem is tájékozódunk. Legyetek aktívak, müködjünk hatékonyan.

A rendezvénytervről szólva elmondta: tavasszal kellenne megrendezni a 2010-ben elmaradt katonanői életmódnapot. Emellett az ÁEK-ben is szeretnénk látogatást tenni. Készüljünk fel a 20 éves évfordulóra, valamint a jövő évi kongresszusra is.

Beszélt az egyenlő bánásmód hatóságnál zajló tanfolyamokról is, mint mondta a társadalmi diszkrimináció kérdéseiről is értékes előadásokat lehetett hallani. Kiemelte, hogy jó kapcsolatot ápolnak a szerződéses szekcióval. Ezt követően az egyes csapatlátogatásokról beszélt.

A szekció pénzügyi beszámolója során elhangzott: nagyon takarékosan müködtünk, mivel javarészt elmaradtak a 2010-re tervezett rendezvényeink. Adománygyüjtésben vettünk részt az árvízi katasztrófa kapcsán, de szükség volna egy, a szekció történetét feldolgozó vendégkönyv megnyitására is.

A szekcióelnök a november 25-i veszprémi csapatlátogatás előkészítéséről is beszélt. A pénzügyi beszámolót egyhangúan elfogadták a megjelentek.

Dr. Mészáros Melinda alelnök rövid hozzászólásában kiemelte: remélem, hogy a következő időszakban is figyelemmel kísérhetem és támogathatom a szekció életét, müködését.

A tisztújítás során elhangzott, hogy alelnököt, 2 elnökségi tagot és 2 elnökségi póttagot kell választani. A titkos voksolás az alábbi eredményeket hozta: Alelnök Dr. Turi Viktória Phd, elnökségi tag Horváth Józsefné és Bozzainé Horkai Renáta, elnökségi póttag pedig Vaczula Ilona és Makainé Horváth Gabriella lett. Gratulálunk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.