2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ajándék a nyugdíjasoknak

Hosz  |  2004. 12. 20., 11:22

A katonák reprezentatív szakszervezetének nyugállományú tagozata a fővárosi Lehel úti objektumba invitálta támogatásra szoruló tagjait. ,,Amellett, hogy jó érzés adni, nem jó érzés tudni, hogy Önök sokkal többet érdemelnének meg\" – kezdte köszöntőjét Farkas László elnök a Honvédszakszervezet (Hosz) nyugdíjasainak hagyományos év végi ajándékátadásán. A december 20-i ünnepi eseményen - a budapesti és vidéki csoportok javaslatai alapján - a Hosz 21, míg a ,,Katonákért” Közhasznú Alapítvány 15 rászoruló nyugdíjas részére adott át tízezer forint értékű ajándékcsomagot...   

Kása László tagozatelnök az ünnepség bevezetőjében elmondta, hogy minden ember elkészíti az elmúlt esztendő számvetését, kérdéseket keres a mi és hogyan valósult meg kezdetű mondatokra. A 2004-es évre visszagondolva elmondta, hogy eredménynek tekinti: végre van jogszabályi intézkedés a nyugdíjasház létrehozására. A tagozat elnöke a rászorulókhoz fordulva, kiemelte: a Honvédszakszervezet érdekvédelmi feladatai mellett a gondoskodás is fontos, közös cél, hogy egyetlen nyugdíjas se érezze, hogy feleslegessé vált, hogy nem törődnek vele.

A budapesti és a vidéki csoportok javaslata alapján összesen 36 nyugdíjast – egykori katonát – ajándékozott meg a katonák reprezentatív szakszervezete. A budapesti eseményen a Hosz elnökétől tizenketten vették át személyesen a csomagokat. Az ünnepség - melyen Hornung Sándor főtitkár is részt vett - baráti eszmecserével és a karácsonyi jókívánságok elmondásával zárult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.