2018. 03. 22. csütörtök
Beáta, Izolda
: 311 Ft   : 254 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az Euromil elnökének nyilatkozata a Hosz és a magyar nép támogatásáról

Hosz  |  2011. 06. 08., 18:41

Az EUROMIL magyar tagszervezetétől, a Honvédszakszervezettől értesült arról, hogy a kormányon lévő magyar párt a Parlament elé terjesztett egy alkotmánymódosító javaslatot. (T/3199 számú javaslat). Az ezzel kapcsolatban született Euromil elnöki nyilatkozatot az alábbiakban olvashatják...

A T/3199 számú törvényjavaslat egy része azoknak a kormány általi változtatásoknak, melyek eltörlik a lehetőségét az összes magyar állampolgár korkedvezményes és korengedményes nyugdíjba vonulásának, közöttük a fegyveres- és rendvédelmi szervezetek tagjainak, továbbá más köztisztviselők számára is. Ez annyit jelent, hogy a nyugdíjba vonulás legkorábban a 65. életév betöltését követően lesz lehetséges. A javaslat egyértelmüen lehetővé teszi az előzetesen megállapított és folyósított nyugdíjak visszamenőleges korlátozását és átalakításukat szociális ellátássá. Ilyen esetekben, ha az egyénről megállapítást nyer, hogy még alkalmas lehet valamilyen munkavégzésre, a múltban garantált nyugdíj, szociális ellátás elnevezéssel teljesen eltörölhetővé válik.

Mind a jelen Alkotmány, mind a 2011. április 25-én kihirdetett Alaptörvény, amely 2012. január 1-vel lép hatályba, megkívánja, hogy a nyugellátási jogosultság törvényben legyen lefektetve. Ezért tehát, a HOSZ és más szakszervezetek hangsúlyozzák, hogy nincs alkotmányosan elfogadható ok a T/3199-es változtatási javaslat elfogadására. A javaslat egyetlen „előnye”, hogy korlátozza az Alkotmánybíróság hatáskörét. A múltban az Alkotmánybíróság néhány határozata ellentmondott a Kormány törvényjavaslat-kezdeményezéseinek.

Az EUROMIL rendkívül sajnálatosnak tartja és helyteleníti a törvényjavaslatot teljes egészében. Ha elfogadásra kerül, potenciálisan több ezer család életét teheti tönkre, akik jogosultak voltak korkedvezményes nyugdíjra, és erre alapozták az életüket. Ez különösen érinteni fogja a fegyveres erők tagjainak családjait. A bérek 2002-es befagyasztásának következtében, a magyar fegyveres állománynak eleve nagyon alacsony a fizetése más szektorokéhoz képest. A nemzet biztonságának szempontjából is fontos a hivatás népszerüsítése, a megfelelő kedvezmények és juttatások biztosítása az állomány részére. Azok az emberek, akik a hazájuk szolgálatára szerződtek, hüséggel és büszkeséggel szolgálnak, feladják állampolgári jogaikat, egészségüket és esetlegesen életüket teszik kockára népükért, méltányos honoráriumra lennének jogosultak. Ezért tehát a korkedvezményes nyugdíj eltörlése elfogadhatatlan és méltánytalan.

Mind a magam nevében, mind az EUROMIL elnökeként kijelentem, nehéz elhinnem, hogy az az ország, amely mindig élen járt a fejlődésben az európai volt szocialista országok között, megváltozhat ilyen drasztikusan. Az EUROMIL kinyilvánítja teljes támogatását, szolidaritását és együttérzését a Honvédszakszervezetnek, a magyar katonáknak és az egész magyar népnek. Kívánunk nekik bátorságot, erőt, hogy elegendő nyomást tudjanak gyakorolni a magyar kormányra, megakadályozni őket az igazságtalan törvények bevezetésében.

Emmanuel Jacob

elnök

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 03. 13., 11:58
A LIGA Nyugdíjas Bizottság alakuló ülését 2018. március 09-én tartotta meg, ahol egyhangú döntéssel Bálint Zoltánt a Hosz Nyugállományú Tagozat székesfehérvári alapszervezetének vezetőjét választotta meg a Bizottság vezetőjévé.
2018-03-02 11:45:32
Február utolsó hetére rekord hideget jeleznek a meteorológusok. A hideg idő kötelezettséget ró a munkáltatókra: plusz pihenőidőt, fűtést, meleg teát, védőruházatot, sőt adott esetben munka alóli felmentést is biztosítaniuk kell a munkavállalók számára. A munkavállaló ugyanis csak a munkaerejét bocsátja bérfizetés ellenében a munkáltató rendelkezésére, és nem az egészségét.
2018-03-02 11:42:50
Már 70 000 tagkártya van a LIGA Szakszervezetek tagjainál - tudtuk meg Balázs Norbert szolgáltatási koordinátortól. Kollégánk, Trembulyák Péter pedig a kedvezményes üzemanyagvásárlásra szolgáló MOL kártyák igényléséről oszt meg hasznos tudnivalókat.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

2018. március 20-án, kedden lezuhant a Brit Királyi Légierő világhírű Red Arrows bemutató csapat, illetve az Indiai Légierő egy-egy Hawk típusú kiképző repülőgépe.

  Háború Művészete magazin

A második negyedévben befejeződik a Mi-38T tesztfázisa és az év végéig sor kerül az első példány átadására a megrendelő, az Orosz Védelmi Minisztérium számára.