2024. 06. 14. péntek
Vazul
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az Euromil elnökének nyilatkozata a Hosz és a magyar nép támogatásáról

Hosz  |  2011. 06. 08., 18:41

Az EUROMIL magyar tagszervezetétől, a Honvédszakszervezettől értesült arról, hogy a kormányon lévő magyar párt a Parlament elé terjesztett egy alkotmánymódosító javaslatot. (T/3199 számú javaslat). Az ezzel kapcsolatban született Euromil elnöki nyilatkozatot az alábbiakban olvashatják...

A T/3199 számú törvényjavaslat egy része azoknak a kormány általi változtatásoknak, melyek eltörlik a lehetőségét az összes magyar állampolgár korkedvezményes és korengedményes nyugdíjba vonulásának, közöttük a fegyveres- és rendvédelmi szervezetek tagjainak, továbbá más köztisztviselők számára is. Ez annyit jelent, hogy a nyugdíjba vonulás legkorábban a 65. életév betöltését követően lesz lehetséges. A javaslat egyértelmüen lehetővé teszi az előzetesen megállapított és folyósított nyugdíjak visszamenőleges korlátozását és átalakításukat szociális ellátássá. Ilyen esetekben, ha az egyénről megállapítást nyer, hogy még alkalmas lehet valamilyen munkavégzésre, a múltban garantált nyugdíj, szociális ellátás elnevezéssel teljesen eltörölhetővé válik.

Mind a jelen Alkotmány, mind a 2011. április 25-én kihirdetett Alaptörvény, amely 2012. január 1-vel lép hatályba, megkívánja, hogy a nyugellátási jogosultság törvényben legyen lefektetve. Ezért tehát, a HOSZ és más szakszervezetek hangsúlyozzák, hogy nincs alkotmányosan elfogadható ok a T/3199-es változtatási javaslat elfogadására. A javaslat egyetlen „előnye”, hogy korlátozza az Alkotmánybíróság hatáskörét. A múltban az Alkotmánybíróság néhány határozata ellentmondott a Kormány törvényjavaslat-kezdeményezéseinek.

Az EUROMIL rendkívül sajnálatosnak tartja és helyteleníti a törvényjavaslatot teljes egészében. Ha elfogadásra kerül, potenciálisan több ezer család életét teheti tönkre, akik jogosultak voltak korkedvezményes nyugdíjra, és erre alapozták az életüket. Ez különösen érinteni fogja a fegyveres erők tagjainak családjait. A bérek 2002-es befagyasztásának következtében, a magyar fegyveres állománynak eleve nagyon alacsony a fizetése más szektorokéhoz képest. A nemzet biztonságának szempontjából is fontos a hivatás népszerüsítése, a megfelelő kedvezmények és juttatások biztosítása az állomány részére. Azok az emberek, akik a hazájuk szolgálatára szerződtek, hüséggel és büszkeséggel szolgálnak, feladják állampolgári jogaikat, egészségüket és esetlegesen életüket teszik kockára népükért, méltányos honoráriumra lennének jogosultak. Ezért tehát a korkedvezményes nyugdíj eltörlése elfogadhatatlan és méltánytalan.

Mind a magam nevében, mind az EUROMIL elnökeként kijelentem, nehéz elhinnem, hogy az az ország, amely mindig élen járt a fejlődésben az európai volt szocialista országok között, megváltozhat ilyen drasztikusan. Az EUROMIL kinyilvánítja teljes támogatását, szolidaritását és együttérzését a Honvédszakszervezetnek, a magyar katonáknak és az egész magyar népnek. Kívánunk nekik bátorságot, erőt, hogy elegendő nyomást tudjanak gyakorolni a magyar kormányra, megakadályozni őket az igazságtalan törvények bevezetésében.

Emmanuel Jacob

elnök

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legnagyobb nemzetközi légitársaság újabb jelentős lépést tett a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért. Az Emirates több más járatához hasonlóan, már a Szingapúrból induló repülőgépeit is környezetkímélőbb üzemanyaggal üzemelteti.

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.