2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Várpalotai példa

Hosz  |  2003. 12. 15., 12:59

A Honvédszakszervezet (HOSZ) struktúrájának átalakulásával több függetlenített tisztségviselő kezdte meg működését az elmúlt időszakban. Egyes politikai és katonai vezetők szerint ők ezáltal ,,ellenséggé\" váltak, válnak, - mint mondják - már nem a tárcát, hanem a szakszervezetet szolgálják. Némelyiküket ferde szemmel nézik, már nem tartják őket partnernek.

Persze kivételek is akadnak, hisz a jó parancsnok, a jó munkahelyi vezető hamar rájön arra, hogy szükségét érzi az érdekvédelemnek. Itt van példának okáért Oláh Gábor esete. A HOSZ szárazföldi haderőnemi irodájának titkárát ugyanis jó hangulatban, barátai köszöntötték el a közelmúltban, és - mint mondja - a jövőben is számítanak majd segítségére.

A Magyar Honvédség Központi Gyakorló- és Lőtérparancsnokságán majdnem három esztendőt szolgált. A most 41 éves Oláh Gábor előbb jogásztisztként, majd igazgatási tisztként, végül pedig a szakszolgálat főnök-helyetteseként tevékenykedett. A HOSZ III. kongresszusa utáni Országos Választmányi ülés a szárazföldi haderőnem titkárává választotta.

Az áthelyezés alkalmából, december 9-én, a várpalotai Kossuth laktanyában Fürst Tamás ezredes, az alakulat parancsnoka emléktárgyat adományozott Oláh Gábornak. Az 54 kolléga pedig egy Várpalotára emlékeztető olajfestményt ajándékozott az elköszönő kollégának. Az élmények tehát még frissek voltak beszélgetésünk idején is.

- Nagyon jól éreztem magam Várpalotán, nagyon jók voltak a kollégák, a parancsnokkal is kiváló viszonyt ápoltam. Erre a kapcsolatra úgy is mind a jogi- és igazgatási szolgálatnál dolgozó, de úgy, mint a Honvédszakszervezet eddigi alapszervezeti vezetője is büszke lehetek. Még ugyan nem érzem, de biztosan nagyon hiányozni fog a kitünő társaság, a jó munkahelyi hangulat, a kiváló közösségi élet. Kellemes érzés, hogy a kollégák továbbra is számítanak rám, ott leszek majd az alapszervezet közeljövőbeli tisztújító gyülésén is.

Oláh Gábor szervezőkészségének, jó érdekvédelmi, érdekképviseleti munkájának volt köszönhető, hogy a 2001-es mintegy harmincfős szakszervezeti létszám alig több mint 2 év alatt százhúszra nőtt. Most a haderőnemi titkári poszt beindításakor azt mondja, hogy alapvető dolgának tarja majd a szárazföldi haderőnem alapszervezeteit jobban összefogni, illetve egységes közösséggé formálni azokat. Ehhez pedig - mint hangsúlyozza - továbbra is elengedhetetlennek tartja a jó kapcsolatot a haderőnemi képviselővel és a területi ügyvivővel.

A nős, kétgyermekes családapa szabadidejében szívesen foglalkozik pályaválasztás előtt álló fiaival, de a kertje és a jogi tanulmányai is állandó elfoglaltságot jelentenek számára.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.