2024. 06. 14. péntek
Vazul
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Várpalotai példa

Hosz  |  2003. 12. 15., 12:59

A Honvédszakszervezet (HOSZ) struktúrájának átalakulásával több függetlenített tisztségviselő kezdte meg működését az elmúlt időszakban. Egyes politikai és katonai vezetők szerint ők ezáltal ,,ellenséggé\" váltak, válnak, - mint mondják - már nem a tárcát, hanem a szakszervezetet szolgálják. Némelyiküket ferde szemmel nézik, már nem tartják őket partnernek.

Persze kivételek is akadnak, hisz a jó parancsnok, a jó munkahelyi vezető hamar rájön arra, hogy szükségét érzi az érdekvédelemnek. Itt van példának okáért Oláh Gábor esete. A HOSZ szárazföldi haderőnemi irodájának titkárát ugyanis jó hangulatban, barátai köszöntötték el a közelmúltban, és - mint mondja - a jövőben is számítanak majd segítségére.

A Magyar Honvédség Központi Gyakorló- és Lőtérparancsnokságán majdnem három esztendőt szolgált. A most 41 éves Oláh Gábor előbb jogásztisztként, majd igazgatási tisztként, végül pedig a szakszolgálat főnök-helyetteseként tevékenykedett. A HOSZ III. kongresszusa utáni Országos Választmányi ülés a szárazföldi haderőnem titkárává választotta.

Az áthelyezés alkalmából, december 9-én, a várpalotai Kossuth laktanyában Fürst Tamás ezredes, az alakulat parancsnoka emléktárgyat adományozott Oláh Gábornak. Az 54 kolléga pedig egy Várpalotára emlékeztető olajfestményt ajándékozott az elköszönő kollégának. Az élmények tehát még frissek voltak beszélgetésünk idején is.

- Nagyon jól éreztem magam Várpalotán, nagyon jók voltak a kollégák, a parancsnokkal is kiváló viszonyt ápoltam. Erre a kapcsolatra úgy is mind a jogi- és igazgatási szolgálatnál dolgozó, de úgy, mint a Honvédszakszervezet eddigi alapszervezeti vezetője is büszke lehetek. Még ugyan nem érzem, de biztosan nagyon hiányozni fog a kitünő társaság, a jó munkahelyi hangulat, a kiváló közösségi élet. Kellemes érzés, hogy a kollégák továbbra is számítanak rám, ott leszek majd az alapszervezet közeljövőbeli tisztújító gyülésén is.

Oláh Gábor szervezőkészségének, jó érdekvédelmi, érdekképviseleti munkájának volt köszönhető, hogy a 2001-es mintegy harmincfős szakszervezeti létszám alig több mint 2 év alatt százhúszra nőtt. Most a haderőnemi titkári poszt beindításakor azt mondja, hogy alapvető dolgának tarja majd a szárazföldi haderőnem alapszervezeteit jobban összefogni, illetve egységes közösséggé formálni azokat. Ehhez pedig - mint hangsúlyozza - továbbra is elengedhetetlennek tartja a jó kapcsolatot a haderőnemi képviselővel és a területi ügyvivővel.

A nős, kétgyermekes családapa szabadidejében szívesen foglalkozik pályaválasztás előtt álló fiaival, de a kertje és a jogi tanulmányai is állandó elfoglaltságot jelentenek számára.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legnagyobb nemzetközi légitársaság újabb jelentős lépést tett a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért. Az Emirates több más járatához hasonlóan, már a Szingapúrból induló repülőgépeit is környezetkímélőbb üzemanyaggal üzemelteti.

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.