2023. 06. 01. csütörtök
Tünde
: 371 Ft   : 348 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elmélkedés, avagy sokan is kevesen vagyunk

Hosz  |  2005. 02. 08., 14:31

Néhány éve – jó érzés ezt leírni – a Honvédszakszervezet egyik fellegvára lett Szentes. Az az alakulat, melynek honvédszakszervezeti tagsága – valószínüleg az itt megalakult CSÉSZ miatt – 2001-ben még csupán 6 egyéni tag volt. A helyi kimutatás szerint jelenleg 384 tagot számlálunk, azzal együtt, hogy egy éve ugyanennyi volt a létszám, csakhogy kivált a dandárból egy zászlóalj, és vitt  „magával” Hódmezövásárhelyre vagy 50 tagot. A „kis” csapat újra taggyülést tartott. Megbeszéltük az óév történéseit, megvitattuk az újév rendezvényeit, tervesítettük az alapszervezetnél maradó 30%-ot, a tagság tájékoztatót kapott a jelen és közeljövö történéseiböl. A szentesi alapszervezet ellenszavazat és tartózkodás nélkül csatlakozott a önsegélyezö és szolidaritási alaphoz! A jó hangulatú rendezvényen eldöntöttük, hogy rendezünk újra juniálist, paintballozunk, kirándulunk. A tagok megtudták, hogy a Hosz perel az elmaradt 13. havi fizetésért, és lesz fizetésemelés, differenciáltan. Megtapsoltuk az 1. fokon pert nyert 2 tagtársunkat (Köszönjük, Hortobágyi Tibi!).

Szóval megvolt, megtettük, melyre kötelezettek vagyunk. Hogyan is? El vagyok keseredve, mert érzem, hogy néhány igazán lelkes tagtársamon kívül ez az egész szakszervezetesdi nem érdekel senkit. Lasszóval kell az embereket erre a mellesleg évente egyszer tartandó rendezvényre összefogdosni, pedig már jó ideje a laktanya minden pontjára kifüggesztettük a meghívót. Egy éve nem sikerült az alegységeknek megalakítaniuk a csoportokat.

Miért van ez? Nem tudom. Az emberek ilyenek. Csak akkor érzik magukénak a szervezetet, melynek tagjai, amikor baj van, amikor segély kell, vagy segítségre van szüksége. Ez nem így müködik! Nem vezethetnek mindig kizárólag önös érdekeink bennünket! Látni kell, hogy a szervezetnek szüksége van rám akkor is, amikor „ö” kér engem valamire, nem pedig én akarok belöle kihúzni valamit. Néhány tag megállított, hogy ki akar lépni, mert nem kapott semmit a szervezettöl. Ilyenkor mindig elönti agyamat valami nyomdafestéket nem türö dolog, és vehemensen reagálok erre. Számtalan rendezvényt tartunk, számos szolgáltatást nyújt a Hosz, a tag megfelelö védelemben részesül baj esetén. Mindenki kívánságát nem tudjuk teljesíteni, valahol elveszítettem a varázsceruzámat (aki látta adja vissza)! Miért van az, hogy nem igazán szokott elöfordulni, hogy a tag megkérdezi tölem, mit segíthetnék. Szakállas mondás, de igaz, és egy kicsit átalakítottam: Ne mindig csak azt kérdezd, mit tesz érted a szakszervezet, kérdezd meg olykor, mit tehetsz érte te magad! Látni kell, hogy a szervezet csak akkor képes feladatát az érdekérvényesítést és képviseletet ellátni, ha látja a másik oldal az eröt is mögötte. Tagtársaim! Ti vagytok ez az erö, mutassátok meg, hogy léteztek, legyetek megfogható tagok és nem egy szám egy papíron, melyröl büszkén mondom: 384-en vagyunk!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

„Katonáink ismét hősiesen teljesítették kötelességüket” – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter május 30-án, Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.