2024. 02. 29. csütörtök
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Honvédszakszervezet is perel

Hosz  |  2005. 02. 08., 14:38

A január 21-ei FRDÉSZ elnökségi ülésen a tagszervezetek vezetöi áttekintették a 2005. évi illetményemelés helyzetét, valamint a 13. havi illetmény kérdését. Az álláspontot az egyes tárcáknál az Országos Közszolgálati Érdekegyeztetö Tanácson aláírt (OKÉT) megállapodás tükrében alakították ki, a Honvédszakszervezetet Heiling Ottó alelnök képviselte.

Több szervezet képviselöje megállapította, hogy az OKÉT megállapodásban foglaltak nem, vagy csak részben teljesültek. Ennek két fö oka van: az érintett tárcák vagy nem kötöttek az OKÉT megállapodásnak megfelelö tárcaszintü egyezséget, vagy annak tartalma nincs összhangban a kormánnyal kötött megállapodással, esetlegesen a megállapodás végrehajtásának anyagi fedezete nincs meg teljes mértékben, vagy annak elöteremtéséhez jelentös elbocsátásokra van szükség. Sajnos a Honvédelmi Minisztérium is azon tárcák közé tartozik, amely nem teljesítette a kormánymegállapodásban foglaltakat, hiszen egyfelöl nem biztosítja a 6%-os kötelezö illetményfejlesztést minden állománykategóriában (a középszintü és országos szintü szerveknél szolgálatot teljesítö katonák esetében ez csak 5% lesz), ráadásul a tárcaszintü megállapodást – a Hosz alternatív javaslatainak elutasításával – éppen az érintett állománykategória, a katonák reprezentatív szakszervezetének mellözésével írta alá.

Ezért a Honvédszakszervezet önállóan is kérelmet nyújt be az Alkotmánybírósághoz. Itt hívnánk fel tagjaink figyelmét, hogy ne adjanak be tömegesen szolgálati panaszokat e tárgyban, a megfelelö elökészítés után a haderönemi irodákon és a területi ügyvivökön keresztül fogja az elnökség tájékoztatni a tagságot az elért eredményekröl és a további teendökröl.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.

  JETfly Magazin

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.