2017. 12. 13. szerda
Luca, Otília
: 314 Ft   : 267 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Pihenj Te is Békésszentandráson!

Hosz  |  2010. 06. 22., 12:51

A debreceni alapszervezet néhány tagja úgy döntött, hogy a június 18-20-i hétvégét a békésszentandrási üdülőnkben tölti. A három család kilenc tagja csendre, nyugalomra és aktív kikapcsolódásra vágyott, ezért választották a nemrégiben felújított faházainkat. Forgácsék, Kissék és Soltészék mindenkinek csak ajánlani, tudják, hogy Békésszentandráson pihenjen...

Kellemes környezetre, horgászcsemegére, csendre és nyugalomra vágytak azok a debreceni fiatalok, akik az elmúlt hétvégét Békésszentandráson töltötték. A három család Földesi András alapszervezeti vezetőtől értesült a kitünő lehetőségről és rövid gondolkodás után éltek is az ajánlattal, autóba ültek és meg sem álltak a Körös partjáig.- Nagyon szeretünk utazni, már több honvédségi üdülőben is voltunk, így az sem volt gond, hogy a három hónapos pici babánkkal keltünk útra. Nagyon jól érezzük magunkat, igazi kikapcsolódás ez a hétvége - mondta a legkisebb vendég, a mindössze három hónapos Soltész Hédi édesanyja.Az 5 esztendős Dávidnak a horgászat mellett a gyíkfogás tetszett a legjobban, mint mondja, ezt sokáig nem fogja elfelejteni, sőt még az ovis barátainak is elmeséli majd.A konyhai berendezéseket is felújították, így - a normál elektromos tüzhelyek segítségével - már nem gond a kisgyermekeseknek sem az ételkészítés, a melegítés.A fiatalok önellátásra rendezkedtek be, szinte mindent hoztak magukkal, így kellemes meglepetés érte a fiatalasszonyokat, amikor a jól felszerelt és tiszta konyhákba léptek.Kepics György üdülőgondnoktól a helyszínen megtudtuk, hogy az elmúlt hónapokban közel egymillió forintot költött a szakszervezet a faházakra.- Ebből az összegből sikerült az érintés- és tüzvédelmi felülvizsgálatot végrehajtani, felújítottuk a vezetékrendszert, az alumínium kábeleket rézkábelekre cseréltük, de ki is festettük a helyiségeket. Minden faházat teakonyhával szereltünk fel, amit egy kis konyhabútorral is otthonosabbá tettünk. Az V-VI. faházat teljesen átalakítottuk, a fürdőszobákat lecsempéztük, új zuhanyzótálcákat, villanybojlereket, mosdót és WC-kagylót helyeztünk el.A modernizáció hamarosan folytatódik, a még szükséges mikrohullámú sütőket kell még beszerezni, de az ágyak, a karfás székek cseréje is fontos volna. A közösségi ház felújítása is folyamatos, ma már a csoportos étkeztetés is megoldható, de nemrégen gázpalackokat, gázégőfejeket, nyársakat is vásároltunk, így az igény szerinti kinti főzés, bográcsozás is egyszerübbé vált.Nomádabb körülményekre készültünk, kicsit retro, de nagyon jó a feeling - mondták a szolgálat fáradalmait pihenő debreceniek.A férfiak - noha szép lett a konyha és a fürdőszoba - azért stég mellett maradtak, ezen a hétvégén is próbára tették horgászszerencséjüket.És bizony - ahogy képünkön is látható - a szerencse is melléjük állt. Több ,,áldozata" is lett a hajdúsági fiúk hétvégi horgászatának.Noha először voltak Békésszentandráson, de mindhárom család - azt mondja, hogy - hamarosan visszatér a szakszervezeti üdülőbe.

A debreceni szakszervezeti tagok elmondták, hogy Kepics György üdülőgondnok elkényeztette őket, mindenben rendelkezésükre állt, maximálisan kiszolgálta őket.A debreceni alapszervezettől érkező pihenőknek persze arra is lehetőségük volt, hogy kilátogassanak a június 19-20-án megrendezett szentandrási lovasnapokra. Az immár ötödik alkalommal megrendezett esemény müsorából ez alkalommal sem hiányozhatott a fogathajtás, az akadályhajtás és a legnépszerübb program, a rendkívüli fegyelmet, odafigyelést és persze kitartást igénylő maratonhajtás.Mi mást lehetne még ehhez hozzátenni? Keresd Jeszenyi Ildikó szociális és személyügyi ügyvivőt, Kepics György üdülőgondnokot és pihenj Te is Békésszentandráson!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 12. 12., 13:58
A LIGA Szakszervezetek szolgáltatáscsomagja a HungaryCard Turizmus kártyával bővült. Közel 770 partner 1000 elfogadóhelyén érvényes kártyákat a LIGA Szakszervezetek tagjai (kártyától függően) 25-75 százalékos kedvezménnyel tudják megvásárolni.
2017. 12. 12., 14:07
A külföldön munkát vállalók ezentúl egyszerűbben vehetnék igénybe a társadalombiztosítási ellátásokat – legalábbis, ha elfogadják a Bizottság előterjesztését Európai Társadalombiztosítási Szám bevezetéséről.
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017-11-28 12:28:20
Vasárnap kora délután a Vörösmarty téren és környékén szolgálatot teljesítő katonák arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi összeesik az utcán. Az MH Katonai Rendészeti Központ állományába tartozó Bagyura János törzszászlós és Dusnoki István szakaszvezető azonnal értesítette az adventi vásár egészségügyi biztosításáért felelős szakembereit.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Az Orosz Védelmi Minisztérium megbízásából ez év augusztusában az „Orosz Helikopterek” konzorcium belekezdett egy hosszú távú projektbe, mely a jövő nagysebességű harci helikopterét hivatott kifejleszteni.

  Háború Művészete magazin

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légitámaszpontra.