2023. 12. 08. péntek
Mária
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Pihenj Te is Békésszentandráson!

Hosz  |  2010. 06. 22., 12:51

A debreceni alapszervezet néhány tagja úgy döntött, hogy a június 18-20-i hétvégét a békésszentandrási üdülőnkben tölti. A három család kilenc tagja csendre, nyugalomra és aktív kikapcsolódásra vágyott, ezért választották a nemrégiben felújított faházainkat. Forgácsék, Kissék és Soltészék mindenkinek csak ajánlani, tudják, hogy Békésszentandráson pihenjen...

Kellemes környezetre, horgászcsemegére, csendre és nyugalomra vágytak azok a debreceni fiatalok, akik az elmúlt hétvégét Békésszentandráson töltötték. A három család Földesi András alapszervezeti vezetőtől értesült a kitünő lehetőségről és rövid gondolkodás után éltek is az ajánlattal, autóba ültek és meg sem álltak a Körös partjáig.- Nagyon szeretünk utazni, már több honvédségi üdülőben is voltunk, így az sem volt gond, hogy a három hónapos pici babánkkal keltünk útra. Nagyon jól érezzük magunkat, igazi kikapcsolódás ez a hétvége - mondta a legkisebb vendég, a mindössze három hónapos Soltész Hédi édesanyja.Az 5 esztendős Dávidnak a horgászat mellett a gyíkfogás tetszett a legjobban, mint mondja, ezt sokáig nem fogja elfelejteni, sőt még az ovis barátainak is elmeséli majd.A konyhai berendezéseket is felújították, így - a normál elektromos tüzhelyek segítségével - már nem gond a kisgyermekeseknek sem az ételkészítés, a melegítés.A fiatalok önellátásra rendezkedtek be, szinte mindent hoztak magukkal, így kellemes meglepetés érte a fiatalasszonyokat, amikor a jól felszerelt és tiszta konyhákba léptek.Kepics György üdülőgondnoktól a helyszínen megtudtuk, hogy az elmúlt hónapokban közel egymillió forintot költött a szakszervezet a faházakra.- Ebből az összegből sikerült az érintés- és tüzvédelmi felülvizsgálatot végrehajtani, felújítottuk a vezetékrendszert, az alumínium kábeleket rézkábelekre cseréltük, de ki is festettük a helyiségeket. Minden faházat teakonyhával szereltünk fel, amit egy kis konyhabútorral is otthonosabbá tettünk. Az V-VI. faházat teljesen átalakítottuk, a fürdőszobákat lecsempéztük, új zuhanyzótálcákat, villanybojlereket, mosdót és WC-kagylót helyeztünk el.A modernizáció hamarosan folytatódik, a még szükséges mikrohullámú sütőket kell még beszerezni, de az ágyak, a karfás székek cseréje is fontos volna. A közösségi ház felújítása is folyamatos, ma már a csoportos étkeztetés is megoldható, de nemrégen gázpalackokat, gázégőfejeket, nyársakat is vásároltunk, így az igény szerinti kinti főzés, bográcsozás is egyszerübbé vált.Nomádabb körülményekre készültünk, kicsit retro, de nagyon jó a feeling - mondták a szolgálat fáradalmait pihenő debreceniek.A férfiak - noha szép lett a konyha és a fürdőszoba - azért stég mellett maradtak, ezen a hétvégén is próbára tették horgászszerencséjüket.És bizony - ahogy képünkön is látható - a szerencse is melléjük állt. Több ,,áldozata" is lett a hajdúsági fiúk hétvégi horgászatának.Noha először voltak Békésszentandráson, de mindhárom család - azt mondja, hogy - hamarosan visszatér a szakszervezeti üdülőbe.

A debreceni szakszervezeti tagok elmondták, hogy Kepics György üdülőgondnok elkényeztette őket, mindenben rendelkezésükre állt, maximálisan kiszolgálta őket.A debreceni alapszervezettől érkező pihenőknek persze arra is lehetőségük volt, hogy kilátogassanak a június 19-20-án megrendezett szentandrási lovasnapokra. Az immár ötödik alkalommal megrendezett esemény müsorából ez alkalommal sem hiányozhatott a fogathajtás, az akadályhajtás és a legnépszerübb program, a rendkívüli fegyelmet, odafigyelést és persze kitartást igénylő maratonhajtás.Mi mást lehetne még ehhez hozzátenni? Keresd Jeszenyi Ildikó szociális és személyügyi ügyvivőt, Kepics György üdülőgondnokot és pihenj Te is Békésszentandráson!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.