2018. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Pihenj Te is Békésszentandráson!

Hosz  |  2010. 06. 22., 12:51

A debreceni alapszervezet néhány tagja úgy döntött, hogy a június 18-20-i hétvégét a békésszentandrási üdülőnkben tölti. A három család kilenc tagja csendre, nyugalomra és aktív kikapcsolódásra vágyott, ezért választották a nemrégiben felújított faházainkat. Forgácsék, Kissék és Soltészék mindenkinek csak ajánlani, tudják, hogy Békésszentandráson pihenjen...

Kellemes környezetre, horgászcsemegére, csendre és nyugalomra vágytak azok a debreceni fiatalok, akik az elmúlt hétvégét Békésszentandráson töltötték. A három család Földesi András alapszervezeti vezetőtől értesült a kitünő lehetőségről és rövid gondolkodás után éltek is az ajánlattal, autóba ültek és meg sem álltak a Körös partjáig.- Nagyon szeretünk utazni, már több honvédségi üdülőben is voltunk, így az sem volt gond, hogy a három hónapos pici babánkkal keltünk útra. Nagyon jól érezzük magunkat, igazi kikapcsolódás ez a hétvége - mondta a legkisebb vendég, a mindössze három hónapos Soltész Hédi édesanyja.Az 5 esztendős Dávidnak a horgászat mellett a gyíkfogás tetszett a legjobban, mint mondja, ezt sokáig nem fogja elfelejteni, sőt még az ovis barátainak is elmeséli majd.A konyhai berendezéseket is felújították, így - a normál elektromos tüzhelyek segítségével - már nem gond a kisgyermekeseknek sem az ételkészítés, a melegítés.A fiatalok önellátásra rendezkedtek be, szinte mindent hoztak magukkal, így kellemes meglepetés érte a fiatalasszonyokat, amikor a jól felszerelt és tiszta konyhákba léptek.Kepics György üdülőgondnoktól a helyszínen megtudtuk, hogy az elmúlt hónapokban közel egymillió forintot költött a szakszervezet a faházakra.- Ebből az összegből sikerült az érintés- és tüzvédelmi felülvizsgálatot végrehajtani, felújítottuk a vezetékrendszert, az alumínium kábeleket rézkábelekre cseréltük, de ki is festettük a helyiségeket. Minden faházat teakonyhával szereltünk fel, amit egy kis konyhabútorral is otthonosabbá tettünk. Az V-VI. faházat teljesen átalakítottuk, a fürdőszobákat lecsempéztük, új zuhanyzótálcákat, villanybojlereket, mosdót és WC-kagylót helyeztünk el.A modernizáció hamarosan folytatódik, a még szükséges mikrohullámú sütőket kell még beszerezni, de az ágyak, a karfás székek cseréje is fontos volna. A közösségi ház felújítása is folyamatos, ma már a csoportos étkeztetés is megoldható, de nemrégen gázpalackokat, gázégőfejeket, nyársakat is vásároltunk, így az igény szerinti kinti főzés, bográcsozás is egyszerübbé vált.Nomádabb körülményekre készültünk, kicsit retro, de nagyon jó a feeling - mondták a szolgálat fáradalmait pihenő debreceniek.A férfiak - noha szép lett a konyha és a fürdőszoba - azért stég mellett maradtak, ezen a hétvégén is próbára tették horgászszerencséjüket.És bizony - ahogy képünkön is látható - a szerencse is melléjük állt. Több ,,áldozata" is lett a hajdúsági fiúk hétvégi horgászatának.Noha először voltak Békésszentandráson, de mindhárom család - azt mondja, hogy - hamarosan visszatér a szakszervezeti üdülőbe.

A debreceni szakszervezeti tagok elmondták, hogy Kepics György üdülőgondnok elkényeztette őket, mindenben rendelkezésükre állt, maximálisan kiszolgálta őket.A debreceni alapszervezettől érkező pihenőknek persze arra is lehetőségük volt, hogy kilátogassanak a június 19-20-án megrendezett szentandrási lovasnapokra. Az immár ötödik alkalommal megrendezett esemény müsorából ez alkalommal sem hiányozhatott a fogathajtás, az akadályhajtás és a legnépszerübb program, a rendkívüli fegyelmet, odafigyelést és persze kitartást igénylő maratonhajtás.Mi mást lehetne még ehhez hozzátenni? Keresd Jeszenyi Ildikó szociális és személyügyi ügyvivőt, Kepics György üdülőgondnokot és pihenj Te is Békésszentandráson!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Orosz hírforrások a napokban számoltak be arról, hogy az Orosz Haditengerészet Szu-30SzM pilótái először gyakorolhatták a légi utántöltést, mutatjuk róla a nyilvánosságra hozott videót.

  Háború Művészete magazin

Kína felfuttatta a korai előrejelző és légtérellenőrző (Airborne Early Warning and Control – AEW&C) repülőgépeinek gyártását. Ahogy azt egy kínai katonai repülés szakértő megállapította, ez az „alap repülőgép érettségének” egyik jele.