2023. 09. 22. péntek
Móric
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jelölt a szárazföld

Hosz  |  2005. 03. 11., 10:11

A Honvédszakszervezet (Hosz) áprilisi rendkívüli kongresszusa előtt minden haderőnemi képviselet jelölő-gyűlést rendez. A szárazföldi haderőnem március 11-i ülésen – Farkas László elnök és Tóth László alelnök jelenlétében – a megjelent alapszervezeti- és önálló csoportvezetők újra Mészáros Gézát jelölték haderőnemi képviselőnek…

A légierő és a logisztika haderőnemi képviseletei után, március 11-én a szárazföldi csapatok alapszervezeti- és önálló csoportvezetői döntöttek, kit állítanak elnökségi tag-jelöltnek. Miután Mészáros Géza haderőnemi képviselő köszöntötte a megjelenteket, a jelölő-gyűlés tisztségviselőit választották meg. A szavazatszámláló-bizottság munkája végén azt jelentette, hogy a kongresszus számára haderőnemi képviselőnek Mészáros Gézát, helyettesének pedig Kun Ferencet jelölte a mintegy 4500 Hosz-tagot számláló szárazföldi haderőnem.

Ezt követően Farkas László röviden ismertette a február 24-i Országos Választmányi ülés után kialakult helyzetet. A Hosz elnöke arra kérte az alapszervezeti és csoportvezetőket, hogy vegyenek részt, legyenek aktívak az elnökség bizalmi homogenitásának helyreállításában. A rendkívüli kongresszus elötti haderőnemi jelölésekkel kapcsolatban Tóth László alelnök kiemelte: a jelölések ,,csak" jelölések, a döntést a kongresszus hozza majd meg - remélhetően felelősen.

Lakos Péter tapolcai alapszervezeti vezető hozzászólásában megfogalmazta: kézzel fogható az elnökség megosztottsága, tisztán látható, hogy jelenlegi összetételében nem tud hatékonyan tovább funkcionálni a nyolctagú elnökség. Lakos Péter kérte, hogy a személyes indulatokat - a szervezet érdekében - tegye félre az elnökség. A szentesi alapszervezet vezetője a Hosz jelenlegi struktúrájáról elmondta, hogy kiveszett a vezetésből az alapszervezeti vezetők ,,vagánysága". Dr. Ujfaludi Zoltán ezután a ,,hogyantovább"-ról, a megváltozott helyzet orvoslásáról érdeklődött. Mészáros Géza és Besenyei Csaba elnökségi tagok a Hosz vezetésében kialakult válság gyökereiről és a megújulás igényéről beszéltek. Kepics György a Hosz jelenlegi struktúrájában lévő ellentmondásokat feszegette, valamint a - Hosz elnöke által - sikernek nevezett eredményeket kérte számon. A területi ügyvivő szerint sokkal hangsúlyosabb pozíciókat is el lehetett volna érni.

Az ülésen megjelent Borka István kijelentette: úgy éreztem lépni kell, a továbbiakban is kemény érdekvédelemre van szükség. A minisztériumi csoportvezető szerint egyre több járandóságot vesznek el a katonáktól, viszont a másik oldalon egyre kevesebbet kapnak a szervezettől.

Az ülés végén Mészáros Géza a jó és felelős döntéshozatalra, valamint a korrektségre hívta fel a megjelent alapszervezti- és önálló csoportvezetők figyelmét.         

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.