2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jelölt a szárazföld

Hosz  |  2005. 03. 11., 10:11

A Honvédszakszervezet (Hosz) áprilisi rendkívüli kongresszusa előtt minden haderőnemi képviselet jelölő-gyűlést rendez. A szárazföldi haderőnem március 11-i ülésen – Farkas László elnök és Tóth László alelnök jelenlétében – a megjelent alapszervezeti- és önálló csoportvezetők újra Mészáros Gézát jelölték haderőnemi képviselőnek…

A légierő és a logisztika haderőnemi képviseletei után, március 11-én a szárazföldi csapatok alapszervezeti- és önálló csoportvezetői döntöttek, kit állítanak elnökségi tag-jelöltnek. Miután Mészáros Géza haderőnemi képviselő köszöntötte a megjelenteket, a jelölő-gyűlés tisztségviselőit választották meg. A szavazatszámláló-bizottság munkája végén azt jelentette, hogy a kongresszus számára haderőnemi képviselőnek Mészáros Gézát, helyettesének pedig Kun Ferencet jelölte a mintegy 4500 Hosz-tagot számláló szárazföldi haderőnem.

Ezt követően Farkas László röviden ismertette a február 24-i Országos Választmányi ülés után kialakult helyzetet. A Hosz elnöke arra kérte az alapszervezeti és csoportvezetőket, hogy vegyenek részt, legyenek aktívak az elnökség bizalmi homogenitásának helyreállításában. A rendkívüli kongresszus elötti haderőnemi jelölésekkel kapcsolatban Tóth László alelnök kiemelte: a jelölések ,,csak" jelölések, a döntést a kongresszus hozza majd meg - remélhetően felelősen.

Lakos Péter tapolcai alapszervezeti vezető hozzászólásában megfogalmazta: kézzel fogható az elnökség megosztottsága, tisztán látható, hogy jelenlegi összetételében nem tud hatékonyan tovább funkcionálni a nyolctagú elnökség. Lakos Péter kérte, hogy a személyes indulatokat - a szervezet érdekében - tegye félre az elnökség. A szentesi alapszervezet vezetője a Hosz jelenlegi struktúrájáról elmondta, hogy kiveszett a vezetésből az alapszervezeti vezetők ,,vagánysága". Dr. Ujfaludi Zoltán ezután a ,,hogyantovább"-ról, a megváltozott helyzet orvoslásáról érdeklődött. Mészáros Géza és Besenyei Csaba elnökségi tagok a Hosz vezetésében kialakult válság gyökereiről és a megújulás igényéről beszéltek. Kepics György a Hosz jelenlegi struktúrájában lévő ellentmondásokat feszegette, valamint a - Hosz elnöke által - sikernek nevezett eredményeket kérte számon. A területi ügyvivő szerint sokkal hangsúlyosabb pozíciókat is el lehetett volna érni.

Az ülésen megjelent Borka István kijelentette: úgy éreztem lépni kell, a továbbiakban is kemény érdekvédelemre van szükség. A minisztériumi csoportvezető szerint egyre több járandóságot vesznek el a katonáktól, viszont a másik oldalon egyre kevesebbet kapnak a szervezettől.

Az ülés végén Mészáros Géza a jó és felelős döntéshozatalra, valamint a korrektségre hívta fel a megjelent alapszervezti- és önálló csoportvezetők figyelmét.         

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.