2024. 02. 22. csütörtök
Gerzson
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jelölt a szárazföld

Hosz  |  2005. 03. 11., 10:11

A Honvédszakszervezet (Hosz) áprilisi rendkívüli kongresszusa előtt minden haderőnemi képviselet jelölő-gyűlést rendez. A szárazföldi haderőnem március 11-i ülésen – Farkas László elnök és Tóth László alelnök jelenlétében – a megjelent alapszervezeti- és önálló csoportvezetők újra Mészáros Gézát jelölték haderőnemi képviselőnek…

A légierő és a logisztika haderőnemi képviseletei után, március 11-én a szárazföldi csapatok alapszervezeti- és önálló csoportvezetői döntöttek, kit állítanak elnökségi tag-jelöltnek. Miután Mészáros Géza haderőnemi képviselő köszöntötte a megjelenteket, a jelölő-gyűlés tisztségviselőit választották meg. A szavazatszámláló-bizottság munkája végén azt jelentette, hogy a kongresszus számára haderőnemi képviselőnek Mészáros Gézát, helyettesének pedig Kun Ferencet jelölte a mintegy 4500 Hosz-tagot számláló szárazföldi haderőnem.

Ezt követően Farkas László röviden ismertette a február 24-i Országos Választmányi ülés után kialakult helyzetet. A Hosz elnöke arra kérte az alapszervezeti és csoportvezetőket, hogy vegyenek részt, legyenek aktívak az elnökség bizalmi homogenitásának helyreállításában. A rendkívüli kongresszus elötti haderőnemi jelölésekkel kapcsolatban Tóth László alelnök kiemelte: a jelölések ,,csak" jelölések, a döntést a kongresszus hozza majd meg - remélhetően felelősen.

Lakos Péter tapolcai alapszervezeti vezető hozzászólásában megfogalmazta: kézzel fogható az elnökség megosztottsága, tisztán látható, hogy jelenlegi összetételében nem tud hatékonyan tovább funkcionálni a nyolctagú elnökség. Lakos Péter kérte, hogy a személyes indulatokat - a szervezet érdekében - tegye félre az elnökség. A szentesi alapszervezet vezetője a Hosz jelenlegi struktúrájáról elmondta, hogy kiveszett a vezetésből az alapszervezeti vezetők ,,vagánysága". Dr. Ujfaludi Zoltán ezután a ,,hogyantovább"-ról, a megváltozott helyzet orvoslásáról érdeklődött. Mészáros Géza és Besenyei Csaba elnökségi tagok a Hosz vezetésében kialakult válság gyökereiről és a megújulás igényéről beszéltek. Kepics György a Hosz jelenlegi struktúrájában lévő ellentmondásokat feszegette, valamint a - Hosz elnöke által - sikernek nevezett eredményeket kérte számon. A területi ügyvivő szerint sokkal hangsúlyosabb pozíciókat is el lehetett volna érni.

Az ülésen megjelent Borka István kijelentette: úgy éreztem lépni kell, a továbbiakban is kemény érdekvédelemre van szükség. A minisztériumi csoportvezető szerint egyre több járandóságot vesznek el a katonáktól, viszont a másik oldalon egyre kevesebbet kapnak a szervezettől.

Az ülés végén Mészáros Géza a jó és felelős döntéshozatalra, valamint a korrektségre hívta fel a megjelent alapszervezti- és önálló csoportvezetők figyelmét.         

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 21. újabb mérföldkőként vonul be a Török Légierő történetébe, hiszen teljesítette első repülését az ötödik generációs, KAAN harci repülőgép prototípusa. Mutatjuk a videót!

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.