2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jelölőgyűlés a nyugállományúaknál

Hosz  |  2005. 03. 30., 11:40

A rendkívüli kongresszusra készülve a Hosz Nyugállományú Tagozata is képviselő-jelöltet állított. A március 30-i ülésen – Farkas László elnök és Tóth László alelnök jelenlétében – Kása Lászlót képviselő-jelöltnek, helyettesének pedig Csetényi Lászlót választotta a jelölőgyűlés…

A Nyugállományú Tagozat budapesti jelölőgyülését Kása László tagozatelnök nyitotta meg. Miután köszöntötte a küldötteket, Lovász Sándor levezető elnök a tervezett napirendről kérte a megjelent, szavazásra jogosult 26 vidéki és fővárosi csoportvezető véleményét. A jelölőgyülés a napirend módosítása után meghallgatta a rendkívüli kongresszus előkészítéséről szóló beszámolót. Kása László beszédében emlékeztetett a Hosz 2003-as III. kongresszusán történtekre és arra a kezdeményezésre, mely a HÉF plenáris ülésére történő visszaülést feszegeti. A rendkívüli kongresszus alapfeladatának a ,,hogyan tovább Honvédszakszervezet” kérdéskört és a HÉF-re való visszatérés hogyanját és mikéntjét tartotta a tagozatelnök. Hozzászólásában Király József megkérdezte: miért nem szerepel a kongresszus tervezett napirendjében az elnökség beszámolója, emellett a 2003-ban elfogadott struktúra hibáira, a HÉF-től történő távolmaradás problematikájára is felhívta a figyelmet, majd azt is megfogalmazta, miért nem nyilvános a kongresszusi napirend módosítása. Farkas László válaszában kifejtette: nem a Hosz, hanem a HM mondta fel a kétoldalú megállapodást, hangsúlyozta, hogy a szakminisztérium nem ismeri el – a mai napig sem – a Hosz reprezentativitását. A Hosz elnöke elmondta: a fennálló bizalmi válság miatt már nem tud hatékony lenni a jelenlegi elnökség, majd arra kérte a nyugállományú kongresszusi küldötteket, hogy április 9-én a jövőről hozzanak majd felelős döntést. Több nyugállományú csoportvezető kérte, hogy a Hosz a jelenleginél markánsabban képviselje az idősebb katonák érdekeit, a szakszervezet a hivatásos és a szerződéses katonák mellett a nyugdíjas katonák esetében is legyen reprezentatív. Andor Tamás - az egyebek napirendi pontban - elmondta, hogy szerencsétlen volt a február 24-i rendkívüli választmányi ülés megrendezése. A légierő haderőnem képviselője szerint a tagság azt várja el, hogy nem magunkkal, hanem a haderő-átalakítás aktuális kérdéseivel, az eltávozott katonák gondjaival foglalkozzon a Hosz.

A március 24-i elnökségi ülésen a Hosz tagjainak sorából kizárt Borka István felelevenítette kálváriájának legfőbb momentumait. Azt is elmondta, hogy a haderő-átalakítás anomáliáira kívánta felhívni a szakminisztérium vezetésének figyelmét, kezdeményezése nem a szakszervezet szétverése irányuló törekvés volt.          

A jelöltállítási procedúra után a 26 szavazásra jogosult csoportvezető Kása Lászlót jelölte a Hosz elnökségébe nyugállományú képviselő-jelöltnek. A képviselő-helyettes személyére Csetényi László kapta a legtöbb érvényes szavazatot.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.