2023. 05. 28.
Csanád, Emil
: 372 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jelölőgyűlés a nyugállományúaknál

Hosz  |  2005. 03. 30., 11:40

A rendkívüli kongresszusra készülve a Hosz Nyugállományú Tagozata is képviselő-jelöltet állított. A március 30-i ülésen – Farkas László elnök és Tóth László alelnök jelenlétében – Kása Lászlót képviselő-jelöltnek, helyettesének pedig Csetényi Lászlót választotta a jelölőgyűlés…

A Nyugállományú Tagozat budapesti jelölőgyülését Kása László tagozatelnök nyitotta meg. Miután köszöntötte a küldötteket, Lovász Sándor levezető elnök a tervezett napirendről kérte a megjelent, szavazásra jogosult 26 vidéki és fővárosi csoportvezető véleményét. A jelölőgyülés a napirend módosítása után meghallgatta a rendkívüli kongresszus előkészítéséről szóló beszámolót. Kása László beszédében emlékeztetett a Hosz 2003-as III. kongresszusán történtekre és arra a kezdeményezésre, mely a HÉF plenáris ülésére történő visszaülést feszegeti. A rendkívüli kongresszus alapfeladatának a ,,hogyan tovább Honvédszakszervezet” kérdéskört és a HÉF-re való visszatérés hogyanját és mikéntjét tartotta a tagozatelnök. Hozzászólásában Király József megkérdezte: miért nem szerepel a kongresszus tervezett napirendjében az elnökség beszámolója, emellett a 2003-ban elfogadott struktúra hibáira, a HÉF-től történő távolmaradás problematikájára is felhívta a figyelmet, majd azt is megfogalmazta, miért nem nyilvános a kongresszusi napirend módosítása. Farkas László válaszában kifejtette: nem a Hosz, hanem a HM mondta fel a kétoldalú megállapodást, hangsúlyozta, hogy a szakminisztérium nem ismeri el – a mai napig sem – a Hosz reprezentativitását. A Hosz elnöke elmondta: a fennálló bizalmi válság miatt már nem tud hatékony lenni a jelenlegi elnökség, majd arra kérte a nyugállományú kongresszusi küldötteket, hogy április 9-én a jövőről hozzanak majd felelős döntést. Több nyugállományú csoportvezető kérte, hogy a Hosz a jelenleginél markánsabban képviselje az idősebb katonák érdekeit, a szakszervezet a hivatásos és a szerződéses katonák mellett a nyugdíjas katonák esetében is legyen reprezentatív. Andor Tamás - az egyebek napirendi pontban - elmondta, hogy szerencsétlen volt a február 24-i rendkívüli választmányi ülés megrendezése. A légierő haderőnem képviselője szerint a tagság azt várja el, hogy nem magunkkal, hanem a haderő-átalakítás aktuális kérdéseivel, az eltávozott katonák gondjaival foglalkozzon a Hosz.

A március 24-i elnökségi ülésen a Hosz tagjainak sorából kizárt Borka István felelevenítette kálváriájának legfőbb momentumait. Azt is elmondta, hogy a haderő-átalakítás anomáliáira kívánta felhívni a szakminisztérium vezetésének figyelmét, kezdeményezése nem a szakszervezet szétverése irányuló törekvés volt.          

A jelöltállítási procedúra után a 26 szavazásra jogosult csoportvezető Kása Lászlót jelölte a Hosz elnökségébe nyugállományú képviselő-jelöltnek. A képviselő-helyettes személyére Csetényi László kapta a legtöbb érvényes szavazatot.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Az Olasz Légierő és a Brit Királyi Légierő megállapodást írt alá a brit hajózók és oktatók IV. fázisú képzéséről a szardíniai Decimomannuban található Nemzetközi Repülőkiképző Iskolában.

  Háború Művészete magazin

A német-magyar szárazföldi erők együttműködése részeként Magyarországra érkezett Björn F. Schulz dandártábornok, a Bundeswehr Páncélos Iskola parancsnoka, aki május 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogatott.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.