2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Rendkívüli kongresszus

Hosz  |  2005. 03. 31., 09:06

A februári rendkívüli választmányi ülésnek rendkívüli kongresszus lett a vége. Mint ismeretes, az elnökség – a belsö vitái teremtette kezelhetetlen helyzet feloldására – április 9-re összehívta a Honvédszakszervezet legmagasabb döntéshozó fórumát. A küldötteknek az elnökséget megosztó stratégiai és etikai kérdésekben is állást kell majd foglalniuk, s egyben megválasztani az elnököt és a tisztségviselöket. Ezekben a napokban óriási munkát végeznek a jelölö bizottság tagjai, akiknek személyi javaslatokkal is a kongresszus elé kell járulniuk. Tapasztalataikról, a tagság véleményéröl kérdeztük Szekeres István nyugállományú dandártábornokot, a jelölö bizottság elnökét.

 

– A jelölö bizottság testületként alakítja ki álláspontját a személyi javaslatokról, így egy személyben a lehetséges jelöltekröl nem nyilatkozhatom. Legfontosabb feladatunk, hogy megismerjük a haderönemi és tagozati bajtársaink véleményét. A jelölö bizottság tagjai járják az alapszervezeteket, részt vesznek a fórumokon. A legközelebbi testületi ülésre április 4-én kerül sor, de a hozzánk beérkezett vélemények alapján már most érzékelhetö: rendkívül nehéz, konfliktusoktól sem mentes kongresszus elé nézünk. Érzékeljük, hogy a tagság megosztott. Úgy tûnik, hogy a 2003-as kongresszus személyi döntéseivel a tagság jelentös része változatlanul egyetért, hiszen eddig valamennyi elnökségi tag kapott jelölést elnöki vagy alelnöki címre. Ugyanakkor rendkívül sok az ellentétes vélemény. Sokan keresik a konszenzust, hiszen a folytonosság és a megújulás, a tradíciók tisztelete és a változtatás szükségessége egyaránt érzékelhetö. A tagság jelentös része nagyra tartja az eddigi eredményeket, ám keresi a megújulás lehetöségét. Az bizonyos, hogy a hiteles tájékoztatás, az információk birtoklása vagy ezek hiánya döntöen befolyásolhatja a kongresszus munkáját, a jövö szakszervezeti munkájának megfogalmazását. 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.