2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Rendkívüli kongresszus

Hosz  |  2005. 03. 31., 09:06

A februári rendkívüli választmányi ülésnek rendkívüli kongresszus lett a vége. Mint ismeretes, az elnökség – a belsö vitái teremtette kezelhetetlen helyzet feloldására – április 9-re összehívta a Honvédszakszervezet legmagasabb döntéshozó fórumát. A küldötteknek az elnökséget megosztó stratégiai és etikai kérdésekben is állást kell majd foglalniuk, s egyben megválasztani az elnököt és a tisztségviselöket. Ezekben a napokban óriási munkát végeznek a jelölö bizottság tagjai, akiknek személyi javaslatokkal is a kongresszus elé kell járulniuk. Tapasztalataikról, a tagság véleményéröl kérdeztük Szekeres István nyugállományú dandártábornokot, a jelölö bizottság elnökét.

 

– A jelölö bizottság testületként alakítja ki álláspontját a személyi javaslatokról, így egy személyben a lehetséges jelöltekröl nem nyilatkozhatom. Legfontosabb feladatunk, hogy megismerjük a haderönemi és tagozati bajtársaink véleményét. A jelölö bizottság tagjai járják az alapszervezeteket, részt vesznek a fórumokon. A legközelebbi testületi ülésre április 4-én kerül sor, de a hozzánk beérkezett vélemények alapján már most érzékelhetö: rendkívül nehéz, konfliktusoktól sem mentes kongresszus elé nézünk. Érzékeljük, hogy a tagság megosztott. Úgy tûnik, hogy a 2003-as kongresszus személyi döntéseivel a tagság jelentös része változatlanul egyetért, hiszen eddig valamennyi elnökségi tag kapott jelölést elnöki vagy alelnöki címre. Ugyanakkor rendkívül sok az ellentétes vélemény. Sokan keresik a konszenzust, hiszen a folytonosság és a megújulás, a tradíciók tisztelete és a változtatás szükségessége egyaránt érzékelhetö. A tagság jelentös része nagyra tartja az eddigi eredményeket, ám keresi a megújulás lehetöségét. Az bizonyos, hogy a hiteles tájékoztatás, az információk birtoklása vagy ezek hiánya döntöen befolyásolhatja a kongresszus munkáját, a jövö szakszervezeti munkájának megfogalmazását. 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.