2023. 09. 21. csütörtök
Máté, Mirella
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Rendkívüli kongresszus

Hosz  |  2005. 03. 31., 09:06

A februári rendkívüli választmányi ülésnek rendkívüli kongresszus lett a vége. Mint ismeretes, az elnökség – a belsö vitái teremtette kezelhetetlen helyzet feloldására – április 9-re összehívta a Honvédszakszervezet legmagasabb döntéshozó fórumát. A küldötteknek az elnökséget megosztó stratégiai és etikai kérdésekben is állást kell majd foglalniuk, s egyben megválasztani az elnököt és a tisztségviselöket. Ezekben a napokban óriási munkát végeznek a jelölö bizottság tagjai, akiknek személyi javaslatokkal is a kongresszus elé kell járulniuk. Tapasztalataikról, a tagság véleményéröl kérdeztük Szekeres István nyugállományú dandártábornokot, a jelölö bizottság elnökét.

 

– A jelölö bizottság testületként alakítja ki álláspontját a személyi javaslatokról, így egy személyben a lehetséges jelöltekröl nem nyilatkozhatom. Legfontosabb feladatunk, hogy megismerjük a haderönemi és tagozati bajtársaink véleményét. A jelölö bizottság tagjai járják az alapszervezeteket, részt vesznek a fórumokon. A legközelebbi testületi ülésre április 4-én kerül sor, de a hozzánk beérkezett vélemények alapján már most érzékelhetö: rendkívül nehéz, konfliktusoktól sem mentes kongresszus elé nézünk. Érzékeljük, hogy a tagság megosztott. Úgy tûnik, hogy a 2003-as kongresszus személyi döntéseivel a tagság jelentös része változatlanul egyetért, hiszen eddig valamennyi elnökségi tag kapott jelölést elnöki vagy alelnöki címre. Ugyanakkor rendkívül sok az ellentétes vélemény. Sokan keresik a konszenzust, hiszen a folytonosság és a megújulás, a tradíciók tisztelete és a változtatás szükségessége egyaránt érzékelhetö. A tagság jelentös része nagyra tartja az eddigi eredményeket, ám keresi a megújulás lehetöségét. Az bizonyos, hogy a hiteles tájékoztatás, az információk birtoklása vagy ezek hiánya döntöen befolyásolhatja a kongresszus munkáját, a jövö szakszervezeti munkájának megfogalmazását. 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.