2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 355 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Érdemi párbeszéd kell!

Hosz  |  2005. 04. 12., 13:26

Sajtótájékoztató keretében mutatkozott be az írott és az elektronikus sajtó képviselőinek a Hosz új vezetése. A képviseleti joggal rendelkező Mészáros Géza elnök, Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök részvételével lebonyolított beszélgetést a Stefánia Kulturális Központ Intarzia termében április 13-án rendezték...

Miután Szita Róbert kommunikációs ügyvivő üdvözölte az MTI, a Népszava és a Magyar Honvéd megjelent munkatársait és bemutatta a Hosz elnökét és alelnökeit, Mészáros Géza mondta el jövőbeni elképzeléseit. A Hosz elnöke kifejtette: átláthatóvá kell tenni a szakszervezet müködését, a társszervezetekkel együtt kell müködni a továbbiakban is, a szaktárcával ápolt kapcsolatot pedig javítani szükséges. A Hosz-nak feladata a haderőreform végbemenetelének segítése, - mint elmondta - csak tárgyalásos úton lehet a katonák érdekeit képviselni, a HÉF-re pedig a Hosz súlyának megfelelően mihamarabb vissza kell térni. A Hosz vezetője hozzátette: szolgáltató szakszervezet akar maradni a katonák reprezentatív szakszervezete, a szakszervezeti tagság érdekeinek kell maximálisan megfelelni. Szincsák Gyula alelnök szerint a jövőbeni tárgyalások eredményessége érdekében nagyon fontos feladat lesz a szakértői háttér felépítése. Hozzátette, hogy a haderőnemi képviselők bázisán lehet az érdekképviseleti munkában előrelépni, ez a tevékenység pedig többszintü munkát igényel. Heiling Ottó befelé, a szervezet irányába forduló alelnökként kíván tevékenykedni, elmondta, hogy az érdekvédelmi tevékenység a legkényesebb feladatok közé tartozik, amikor sérült a katonák érdeke, akkor lép, léphet elő ez a fajta szolgálat. Heiling alelnök szerint a jogszabályi változások miatt is erősíteni szükséges ezt a szaktevékenységet, a sérelmeket csökkenteni kell. Ezt követően kiemelte, hogy a Hosz a szövetségi kapcsolatokat is tovább ápolja, mind a nemzetközi (Euromil), mind a hazai (FRDÉSZ) kereteken belül sok a tennivaló. 

Újságírói kérdésre Mészáros Géza elnök elmondta, hogy napirenden van a minisztériummal való kapcsolatfelvétel, a HÉF-re történő visszatérés előkészítése. A Hosz vezetője hozzátette még, hogy érdemi párbeszédet kell folytatni a szaktárca vezetőivel, a Hosz csak akkor tud súlyának megfelelően beleszólni a döntéshozatalba, ha jelen van az érdekegyeztetés legfelső miniszteriális fórumán. Mészáros Géza szerint a haderőreform folyamatát támogatva, a személyügyi és szociális ügyek megoldásában kíván majd a katona-szakszervezet valamennyi tisztségviselője élen járni, a Magyar Honvédségből távozókat támogatva, gondjaikat megoldva kell tovább dolgozni.  

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...

  JETfly Magazin

Az első nyári hónapban repülőnapot rendeznek többek között Dunakeszin, Kadarkúton és Budaörsön is, a Múzeumok Éjszakáján pedig szintén több helyszínen várják a repülés rajongóit!

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.