2023. 12. 08. péntek
Mária
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Érdemi párbeszéd kell!

Hosz  |  2005. 04. 12., 13:26

Sajtótájékoztató keretében mutatkozott be az írott és az elektronikus sajtó képviselőinek a Hosz új vezetése. A képviseleti joggal rendelkező Mészáros Géza elnök, Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök részvételével lebonyolított beszélgetést a Stefánia Kulturális Központ Intarzia termében április 13-án rendezték...

Miután Szita Róbert kommunikációs ügyvivő üdvözölte az MTI, a Népszava és a Magyar Honvéd megjelent munkatársait és bemutatta a Hosz elnökét és alelnökeit, Mészáros Géza mondta el jövőbeni elképzeléseit. A Hosz elnöke kifejtette: átláthatóvá kell tenni a szakszervezet müködését, a társszervezetekkel együtt kell müködni a továbbiakban is, a szaktárcával ápolt kapcsolatot pedig javítani szükséges. A Hosz-nak feladata a haderőreform végbemenetelének segítése, - mint elmondta - csak tárgyalásos úton lehet a katonák érdekeit képviselni, a HÉF-re pedig a Hosz súlyának megfelelően mihamarabb vissza kell térni. A Hosz vezetője hozzátette: szolgáltató szakszervezet akar maradni a katonák reprezentatív szakszervezete, a szakszervezeti tagság érdekeinek kell maximálisan megfelelni. Szincsák Gyula alelnök szerint a jövőbeni tárgyalások eredményessége érdekében nagyon fontos feladat lesz a szakértői háttér felépítése. Hozzátette, hogy a haderőnemi képviselők bázisán lehet az érdekképviseleti munkában előrelépni, ez a tevékenység pedig többszintü munkát igényel. Heiling Ottó befelé, a szervezet irányába forduló alelnökként kíván tevékenykedni, elmondta, hogy az érdekvédelmi tevékenység a legkényesebb feladatok közé tartozik, amikor sérült a katonák érdeke, akkor lép, léphet elő ez a fajta szolgálat. Heiling alelnök szerint a jogszabályi változások miatt is erősíteni szükséges ezt a szaktevékenységet, a sérelmeket csökkenteni kell. Ezt követően kiemelte, hogy a Hosz a szövetségi kapcsolatokat is tovább ápolja, mind a nemzetközi (Euromil), mind a hazai (FRDÉSZ) kereteken belül sok a tennivaló. 

Újságírói kérdésre Mészáros Géza elnök elmondta, hogy napirenden van a minisztériummal való kapcsolatfelvétel, a HÉF-re történő visszatérés előkészítése. A Hosz vezetője hozzátette még, hogy érdemi párbeszédet kell folytatni a szaktárca vezetőivel, a Hosz csak akkor tud súlyának megfelelően beleszólni a döntéshozatalba, ha jelen van az érdekegyeztetés legfelső miniszteriális fórumán. Mészáros Géza szerint a haderőreform folyamatát támogatva, a személyügyi és szociális ügyek megoldásában kíván majd a katona-szakszervezet valamennyi tisztségviselője élen járni, a Magyar Honvédségből távozókat támogatva, gondjaikat megoldva kell tovább dolgozni.  

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.