2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Sikerre ítélve Honvéd Babgulyás Főző Verseny

Hosz  |  2014. 09. 30., 12:20

A Honvédszakszervezet a KEMPP-vel közösen a Honvédfesztivál részeként rendezte meg az I. Honvéd Babgulyás Főző Versenyt 2014. szeptember 27.-én, melynek fővédnöke Dr. Benkő Tibor vezérezredes vezérkari főnők volt.

A verseny kiírásnak megfelelően a 7 induló csapat (Debrecen, Szentes, Székesfehérvár, ÖHP, BHK, Hosz 1, Hosz 2) egység csomagokban kapta a babgulyás elkészítéséhez szükséges alapanyagokat, melyekhez mindenki a saját receptúrájában szereplő füszereket és egyéb hozzávalókat maga biztosította.

A letelepített szabadtüzi bográcsokat a csapatok az érkezés sorrendjében foglalhatták el, de a rajtszámokat sorshúzással nyerték el a résztvevők.

Tekintettel arra, hogy a pákozdi Honvédfesztivál programjának része volt a Főző Verseny a megnyitó idejére már a csapatok befejezték az előkészítő munkát és az ünnepi esemény befejezését követően vehette kezdetét maga a főzés.

Az ételek előkészítése és a főzés folyamata is nagyon jó hangulatban folyt, a csipetke elkészítésébe pedig még Fucsku Sándor vezérőrnagy is bekapcsolódott.

Természetesen az egyes csapatok tevékenységét a parancsnoki odafigyelés is segítette, mely látogatások alkalmával egy - egy közös kép elkészítésére is maradt idő.

A csapatok főztjét nemcsak a zsüri értékelt, hanem az érdeklődők, köztük a nemzetközi látogatók is kóstolták.

A zsüri értékelése alapján a Versenyt a Debreceni csapat nyerte a Szentesiek és a Székesfehérváriak előtt.  Az első alkalommal megrendezett Honvéd Babgulyás Főző Verseny pedig hagyomány teremtő szándékkal született. Így az elkövetkező évek Pákozdon megrendezésre kerülő Honvédfesztiváljainak az előzetes terveknek megfelelően része lesz az egyes katonai szervezetek által delegált főző csapatok részvételével zajló vetélkedés.

Szöveg és fotó: Dr. Hajós Dezső

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.