2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aláírták az esélyegyenlőségi kerettervet

Hosz  |  2005. 04. 26., 12:58

A HM közigazgatási államtitkárának hivatala volt a helyszíne a honvédelmi tárca esélyegyenlőségi keretterve aláírásának. Az április 26-i ceremónián a munkavállalói oldal - Hosz, Hodosz, BEOSZ, CSÉSZ - vezetői mellett dr. Fapál László is ellátta kézjegyével az okiratot. A Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök képviselte...

Az aláírási ceremónián jelen volt dr. Komor Levente, a HM humánpolitikai helyettes államtitkára, dr. Krizbai János, a HM humánpolitikai főosztályának helyettes vezetője, valamint Zsoldos Géza, a HÉF titkára is.

                        ESÉLYEGYENLŐSÉGI KERET-TERV

a 2005. január 1-jétől 2006. december 31-ig terjedő időszakra

Jelen Esélyegyenlőségi Terv az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény 36. §-ában, valamint a Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény 70/A. §-ában meghatározottak alapján jött létre, és került elfogadásra egyrészről a Honvédelmi Minisztérium, mint munkáltató,

másrészről, a honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 80. § (1) – (2) bekezdésében meghatározott tényleges katonai állomány és a foglalkoztatási jogviszonyban állók (a továbbiakban együtt: HM jogviszonyban állók) képviseletében eljáró és aláíróként szereplő érdekképviseleti szervek (a továbbiakban együtt: Felek) között. A tervben megfogalmazottak a hátrányos helyzetü dolgozói csoportok foglalkoztatási pozíciójának figyelemmel kísérése és javítása céljából kerültek megfogalmazásra, valamint azzal a kiemelt céllal, hogy mind a munkáltató, mind a munkavállalók, és képviseleteik figyelmét ráirányítsa a munkahelyi esélyegyenlőség fontosságára.

A Felek rögzítik, hogy jelen Esélyegyenlőségi Terv nem tartalmazza azokat a kedvezményeket, amelyek jogszabályokból, az állami irányítás egyéb jogi eszközeiből, más belső szabályzókból, illetve érdekképviseleti szervekkel kötött megállapodásokból következnek, de azokkal összefüggően különböző jogosultságokat megerősít a terv. A felek rögzítik azt az elkerülhetetlen kitételt is, mely szerint az esélyegyenlőségi törvény megvalósításában a honvédelmi ágazat specifikumainak figyelembevételével tudnak részt venni.

E tervben foglaltak képezik alapját, és szolgálnak útmutatóul a törvényi követelményeknek megfelelő 50 főnél több munkavállalót foglalkoztató szervek önálló tervének kidolgozásához, elfogadásához. A tervben foglaltak megvalósítása a Felek közös felelőssége.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.