2024. 06. 16.
Jusztin
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aláírták az esélyegyenlőségi kerettervet

Hosz  |  2005. 04. 26., 12:58

A HM közigazgatási államtitkárának hivatala volt a helyszíne a honvédelmi tárca esélyegyenlőségi keretterve aláírásának. Az április 26-i ceremónián a munkavállalói oldal - Hosz, Hodosz, BEOSZ, CSÉSZ - vezetői mellett dr. Fapál László is ellátta kézjegyével az okiratot. A Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök képviselte...

Az aláírási ceremónián jelen volt dr. Komor Levente, a HM humánpolitikai helyettes államtitkára, dr. Krizbai János, a HM humánpolitikai főosztályának helyettes vezetője, valamint Zsoldos Géza, a HÉF titkára is.

                        ESÉLYEGYENLŐSÉGI KERET-TERV

a 2005. január 1-jétől 2006. december 31-ig terjedő időszakra

Jelen Esélyegyenlőségi Terv az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény 36. §-ában, valamint a Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény 70/A. §-ában meghatározottak alapján jött létre, és került elfogadásra egyrészről a Honvédelmi Minisztérium, mint munkáltató,

másrészről, a honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 80. § (1) – (2) bekezdésében meghatározott tényleges katonai állomány és a foglalkoztatási jogviszonyban állók (a továbbiakban együtt: HM jogviszonyban állók) képviseletében eljáró és aláíróként szereplő érdekképviseleti szervek (a továbbiakban együtt: Felek) között. A tervben megfogalmazottak a hátrányos helyzetü dolgozói csoportok foglalkoztatási pozíciójának figyelemmel kísérése és javítása céljából kerültek megfogalmazásra, valamint azzal a kiemelt céllal, hogy mind a munkáltató, mind a munkavállalók, és képviseleteik figyelmét ráirányítsa a munkahelyi esélyegyenlőség fontosságára.

A Felek rögzítik, hogy jelen Esélyegyenlőségi Terv nem tartalmazza azokat a kedvezményeket, amelyek jogszabályokból, az állami irányítás egyéb jogi eszközeiből, más belső szabályzókból, illetve érdekképviseleti szervekkel kötött megállapodásokból következnek, de azokkal összefüggően különböző jogosultságokat megerősít a terv. A felek rögzítik azt az elkerülhetetlen kitételt is, mely szerint az esélyegyenlőségi törvény megvalósításában a honvédelmi ágazat specifikumainak figyelembevételével tudnak részt venni.

E tervben foglaltak képezik alapját, és szolgálnak útmutatóul a törvényi követelményeknek megfelelő 50 főnél több munkavállalót foglalkoztató szervek önálló tervének kidolgozásához, elfogadásához. A tervben foglaltak megvalósítása a Felek közös felelőssége.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legnagyobb nemzetközi légitársaság újabb jelentős lépést tett a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért. Az Emirates több más járatához hasonlóan, már a Szingapúrból induló repülőgépeit is környezetkímélőbb üzemanyaggal üzemelteti.

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.