2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Feladategyeztetés és munkamegosztás

Hosz  |  2005. 04. 28., 19:03

Az április 9-i rendkívüli kongresszus óta két alkalommal ülésezett a Hosz elnöksége – a következökben ezekröl számolunk be…

 

Április 11-én tartotta alakuló ülését a Honvédszakszervezet új összetételû elnöksége. A Mészáros Géza elnökböl, Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökökböl, valamint Andor Tamás, Besenyei Csaba, Kása László, Kocsor Sándor és Kun Ferenc haderönemi képviselökböl álló grémium feladat­meg­ha­tá­ro­zó kibövített ülésén az ügyvezetés tagjai és a haderönemi titkárok is részt vettek.

 

Mészáros Géza elnök megnyitó szavai után az átadás-átvétel elökészítéséröl, a konkrét átadás-átvételi teendökröl, majd a HÉF megállapodás elökészítéséröl és az ügyrendi javaslatok megtételéröl egyeztettek az elnökségi tagok. Az elnökségi ülésen Mészáros Géza elnök elmondta: fontosnak tartom a tárcával történö viszony mielöbbi rendezését, a HÉF-re történö visszatérést, a folyamatos mûködéshez szükséges lépések megtételét, a költségvetés elfogadását, a személyügyi kérdések rendezését; a fötitkár személyének pótlását, a területi ügyvivök pótlását. Az ülésen megtörtént az alelnöki feladatok megosztása is: Heiling Ottó alelnök maradt – az elözö idöszakhoz hasonlóan – az érdekvédelmi ügyek felelöse, Szincsák Gyula pedig érdekképviseleti alelnök lett. Szincsák Gyula ezt követöen elmondta, hogy haladéktalanul fontos a cégbírósági bejegyzések minél hamarabbi módosítása, az átadás-átvétellel kapcsolatos naprakész kimutatások elkészítése, és a fötitkár személyének – következö választmányi ülésig történö – kijelölése is.

 

 

Az elnök javaslatára Kepics György területi ügyvivöt – április 11-i hatállyal, eredeti beosztása alól mentesítve – a fötitkári teendök ellátásával, a kelet-magyarországi ügyvivöi feladatok ellátásával dr. Ujfaludi Zoltán szentesi alapszervezeti vezetöt, a Czeglédiné Marsi Katalin távozása miatt megüresedett budapesti területi ügyvivöi feladatok ellátásával pedig Jakubik András logisztikai haderönemi titkárt bízta meg az elnökség. Megbízásuk a következö, májusi választmányi ülésig érvényes.

 

A Honvéd Magánnyugdíjpénztár igazgatótanácsi tagi helyéröl szóló napirend tárgyalása során Besenyei Csaba kijelentette: a Hosz-nak gesztust kell gyakorolni, a jelenlegi vezérkari fönök alkalmas a tisztség betöltésére. Szincsák Gyula szerint alaposan meg kell fontolni a Hosz álláspontját, a szakszervezetnek ott kellene lenni súlyának megfelelöen az igazgatótanácsban. Ezután Mészáros Géza elnök azt mondta, hogy nem kellene ebben a kritikus helyzetben tovább élezni a viszonyt, most a vezérkari fönököt kell támogatni. Az elnökség végül arról döntött, hogy támogatják Havril vezérezredest, de felhatalmazzák az elnököt, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat a jövöbeni tagsági hely – Honvédszakszervezet számára történö – megszerzése érdekében.

 

 

* * *

 

 

Az április 21-ei ülésen a döntéshozók mellett az ügyvivök, a haderönemi titkárok, a nagyobb alapszervezetek vezetöi, valamint a szekcióelnökök részvételével lezajlott eseményen – többek között – az április 9-e óta történt szakszervezeti vonatkozású történéseket, a központi irodában zajló átadás-átvétel helyzetét, valamint a közeljövö fö feladatait tekintették át.

 

Mészáros Géza elnök elsöként az elmúlt napok történéseiröl tájékoztatta a megjelenteket. A Hosz vezetöje beszámolt – többek között – az április 13-i sajtótájékoztató, a másnapi FRDÉSZ elnökségi ülés, az április 15-i HOMNYP Igazgató Tanácsi ülés, valamint a honvédelmi miniszternél és a vezérkari fönöknél tett bemutatkozó látogatásokról.

 

A reprezentatív katona-szakszervezet elött álló fö feladatok közé sorolta az elnökség a HÉF munkaválallói oldalának április 25-i – a Hosz által javasolt, a HÉF ügyrendjébe tartozó kérdéseket áttekintö – találkozója, de kiemelkedö fontosságú az elnök április 26-i, HM politikai államtitkárral történö tárgyalása, valamint az április 27-i HÉF-ülésen történö megjelenés is. 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-07 13:18:55
Kedves Tagtársunk! 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának...

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.