2023. 12. 10.
Judit
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Bemutatkozó látogatás a honvédelmi miniszternél és a vezérkari főnöknél

Hosz  |  2005. 04. 28., 19:05

Bemutatkozó látogatáson fogadta hivatalában Juhász Ferenc honvédelmi miniszter Mészáros Gézát, a Honvédszakszervezet elnökét. Az április 19-i találkozón egyeztettek a HM és a Hosz közötti együttmûködés feltételeiröl, elökészítették az erröl szóló külön megállapodást is. A szakminiszter és a reprezentatív katona-szakszervezet vezetöjének találkozóján tárgyaltak a Hosz Honvédelmi Érdekegyeztetö Fórum (HÉF) munkájába történö visszatéréséröl is. A honvédelmi miniszter és a Hosz elnöke megállapodott abban, hogy a jövöben folytatódni fog a személyes eszmecsere, a miniszter esetleges távollétében a kijelölt kapcsolattartó, a HM politikai államtitkára lesz Mészáros Géza Hosz elnök tárgyalópartnere. Az egyeztetésen az is elhangzott, hogy a HM és a Hosz együttmûködésének közeljövöbeni aláírásáról sajtóbeszélgetésen tájékoztatják majd az írott és az elektronikus médiumok képviselöit.

 

Ugyanezen a napon még Havril András vezérezredesnél is bemutatkozott Mészáros Géza. A HM HVK fönöke és a Hosz elnöke elsösorban a katonák ügyeinek rendezésében, valamint a Magyar Honvédség belsö kommunikációjának javításában lát közös érdekeket.

 

 

Az április 19-i találkozón Havril vezérezredes kijelentette: korrekt, a katonák érdekében történö közös együttmûködésre törekszik a Honvédszakszervezettel. A vezérkar fönöke szerint a reprezentatív szakszervezettel történö együttmûködés a honvédelem közeli és távlati céljainak megvalósítása miatt is fontos. Havril András vezérezredes és Mészáros Géza elnök abban is megállapodott, hogy mindkét fél közös érdeke a hiteles, tárgyszerû és komoly belsö kommunikáció. A két vezetö a továbbiakban a protokollt félretevö tárgyalásokon fogják véleményeiket egyeztetni. 

 

 

* * *

 

 

A HÉF munkájába történö visszatérés feltételeinek egyeztetése április 20-án már dr. Fapál László hivatalában folytatódott. A HM közigazgatási államtitkárával a Hosz elnöke személyesen egyeztette a Hosz által megfogalmazott – a visszatéréssel kapcsolatos – konkrét feltételeket. A HM KÁT és a Hosz elnöke a katonák életét befolyásoló konkrét ügyekröl és a Hosz jelenlegi mûködését befolyásoló tényezökröl is tárgyalt.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.