2024. 03. 01. péntek
Albin
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Érdekvédelem, mundérban

Hosz  |  2005. 05. 04., 09:29

Az egyenruhások számára 1990-től vált lehetőséggé, hogy érdekérvényesítő szervezetet alakítsanak, így született meg 1991-ben a Honvédszakszervezet jogelődje, amely ilyen néven 1995-től tevékenykedik - így kezdődik a Fejér Megyei Hírlapban múlt héten megjelent, Mészáros Géza elnökkel készült interjú... 

- Milyen változásokat várhatnak az új elnöktől?

- A múltban nem született megállapodás a HM és a Hosz között az érdekegyeztetésről, ezen pedig változtatni kell. Nem csak erősebbek akarunk lenni, hanem a lehetőségekhez igazodva tárgyalásokat kívánunk folytatni, miközben törekszünk a kompromisszumokra.

- Melyek lesznek a közeljövő legfontosabb feladatai?

- A minisztérium képviselőivel megkezdtük az egyeztetéseket, s reményeink szerint ez kellő alapot ad ahhoz, hogy javítsunk tevékenységünk erkölcsi, anyagi keretein, a peres ügyeket pedig igyekszünk peren kívüli megegyezéssel megoldani. Mielőbb vissza kívánunk térni a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum üléseire, miközben szeretnénk átláthatóvá trenni, egyszerüsíteni a szervezet müködési és döntéshozó folyamatait.

- A változásokhoz a másik fél együttmüködése is szükséges...

- Tapasztalataink szerint a minisztérium vezetésének is az a véleménye, hogy a Honvédszakszervezet kihagyhatatlan szereplője a történéseknek.

- Az elmúlt évek leépítési folyamata bizonyára komoly tanulságokat jelentett az Önök munkatársai számára. Lehet ezt a jövőben újra hasznosítani?

- A Hosz mindent megtett annak érdekében, hogy az elbocsátottak a kialakult helyzetből ,,jól jöhessenek ki". Nyilvánvaló, hogy rengeteg tapasztalat van a birtkunkban. A jövőben a törvényalkotó folyamatban is részt kell vennünk, miközben tudomásul vesszük azokat a körülményeket, amelyekre nem lehet befolyásunk.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.

  JETfly Magazin

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.