2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Érdekvédelem, mundérban

Hosz  |  2005. 05. 04., 09:29

Az egyenruhások számára 1990-től vált lehetőséggé, hogy érdekérvényesítő szervezetet alakítsanak, így született meg 1991-ben a Honvédszakszervezet jogelődje, amely ilyen néven 1995-től tevékenykedik - így kezdődik a Fejér Megyei Hírlapban múlt héten megjelent, Mészáros Géza elnökkel készült interjú... 

- Milyen változásokat várhatnak az új elnöktől?

- A múltban nem született megállapodás a HM és a Hosz között az érdekegyeztetésről, ezen pedig változtatni kell. Nem csak erősebbek akarunk lenni, hanem a lehetőségekhez igazodva tárgyalásokat kívánunk folytatni, miközben törekszünk a kompromisszumokra.

- Melyek lesznek a közeljövő legfontosabb feladatai?

- A minisztérium képviselőivel megkezdtük az egyeztetéseket, s reményeink szerint ez kellő alapot ad ahhoz, hogy javítsunk tevékenységünk erkölcsi, anyagi keretein, a peres ügyeket pedig igyekszünk peren kívüli megegyezéssel megoldani. Mielőbb vissza kívánunk térni a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum üléseire, miközben szeretnénk átláthatóvá trenni, egyszerüsíteni a szervezet müködési és döntéshozó folyamatait.

- A változásokhoz a másik fél együttmüködése is szükséges...

- Tapasztalataink szerint a minisztérium vezetésének is az a véleménye, hogy a Honvédszakszervezet kihagyhatatlan szereplője a történéseknek.

- Az elmúlt évek leépítési folyamata bizonyára komoly tanulságokat jelentett az Önök munkatársai számára. Lehet ezt a jövőben újra hasznosítani?

- A Hosz mindent megtett annak érdekében, hogy az elbocsátottak a kialakult helyzetből ,,jól jöhessenek ki". Nyilvánvaló, hogy rengeteg tapasztalat van a birtkunkban. A jövőben a törvényalkotó folyamatban is részt kell vennünk, miközben tudomásul vesszük azokat a körülményeket, amelyekre nem lehet befolyásunk.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.